Greek Reports (Ελληνικά)

Ξανά για την έγκυρη και ακομμάτιστη ψήφο

Στο προηγούμενο άρθρο μου (Τί θα ψηφίσω αν δέν εγκρίνω κανένα κόμμαhttps://kyklamino.org/4999-2/) ανέλυσα γιατί η αποχή ή/και λευκό/άκυρο βολεύει όΛΑ τα κόμματα: διότι αυξάνει πλασματικά τα ποσοστά των εκλογικών τους αποτελεσμάτων.αποφύγουν οι ψηφοφόροι και να υπάρξει ροή ψήφων προς το ίδιο.

Επί πλέον, ο εκλογικός νόμος, ο εξωφρενικός εκλογικός νόμος, είναι “κομμένος και ραμμένος” στις βουλές των – κυρίως μεγάλων – κομμάτων. Τιμωρεί την συνεργασία κομμάτων με το να περιορίζει την δυνατότητα προσπέρασης στην 2η κατανομή.

Στις παρουσιάσεις και συζητήσεις των διαφόρων κομματικών υποψηφίων στα ΜΜΕ παρατηρείται μια έντονη “αντιπαράθεση” πάντων εναντίον όλων των άλλων. Κυρίως όμως, εναντίον του αντιπάλου που θεωρείται ο πλέον πιθανός να αποσπάσει ψήφους από το δικό μας “κόμμαν τζιαι τα μμάθκια σας”. Η γενική προσπάθεια του κάθε κόμματος είναι να μειωθούν οι αντίπαλοι στα μάτια του εκλογικού σώματος, ώστε να τους αποφύγουν οι ψηφοφόροι και να υπάρξει ροή ψήφων προς το ίδιο.

Πιστεύω πως γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη γενική απαξίωση και ότι η πιθανότητα έλξης ψήφων από την “δεξαμενή της αποχής” είναι ελάχιστη ή μάλλον αρνητική. Αυτό που επιζητούν εν τέλει, είναι την “μεταστέγαση” ψηφοφόρων από άλλα κόμματα στο δικό τους και άς αυξηθεί η αποχή·τόσον το καλύτερο!

Τα διάφορα μικρά κόμματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα θα κάνουν ζημιά στα παραδοσιακά κόμματα. Γι αυτό, εάν βρεθόταν κοινή συμφωνημένη βάση σε θέσεις αρχής με ένα από αυτά, θα συνεργαζόμουν μαζί του. Δεδομένου του αντιθέτου, υπέβαλα υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος, στην Λεμεσό βέβαια.

Όσοι τυχόν αποφασίσετε να ψηφίσετε εμένα ή άλλον ανεξάρτητο στην Λεμεσό προσέξτε ότι μόνον EΝΑ σταυρό δικαιούστε. Οι ανεξάρτητοι είμαστε αριθμημένοι όπως και τα κόμματα και μας βρίσκετε στην τελευταία στήλη.

Προσωπικά, έχω και το λογότυπο “Το εκατοστό-πρώτο λουλούδι – Τροφή προς σκέψη” στον αριθμό 17, το 17 το καλό LOL. Όσοι ψηφίσετε ανεξάρτητο μήν βάλετε άλλο σταυρό, ούτε στην ίδια στήλη ούτε σε στήλη κόμματος: θα ακυρώσει την ψήφο σας και θα ενισχύσει πλασματικά, τα ποσοστά όλων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button