Greek Reports (Ελληνικά)

Όαση μέσα στην πολιτική έρημο η Αλληλεγγύη και η Ελένη Θεοχάρους

Λίγες μέρες πριν από τις Βουλευτικές εκλογές η πολιτική εικόνα σημαδεύεται με κατάμαυρα  ευρήματα των δημοσκοπήσεων που επιβεβαιώνουν πως η αξιοπιστία των των πολιτικών και γενικότερα των θεσμών, έπιασε πάτο.

Συγκεκριμένα οι πολίτες ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ :

Τα κόμματα με 87%, τους πολιτικούς με 86%, την απελθούσα Βουλή με 80%, την κυβέρνηση με 74%, τη δημόσια υπηρεσία με 59%, τις συντεχνίες με 58 %, τη Δικαιοσύνη με 57%, την Εκκλησία με 55%.

Ιδιαίτερα τραγική είναι η εικόνα που εκπέμπουν οι πολιτικοί αρχηγοί  ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ καθώς το 70- 75% των πολιτών τους απαξιώνει. Οι μόνες ηγεσίες που εκπέμπουν θετική εικόνα  στα μάτια των πολιτών είναι η Ελένη Θεοχάρους της Αλληλεγγύης και ο νέος πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Ωστόσο η εικόνα του κ. Θεοπέμπτου αρχίζει να ξεθωριάζει λόγω της μετατροπής του πράσινου κόμματος σε μωσαικό, με αλλοιωμένες θέσεις στο Κυπριακό και ερμαφρόδιτες προσεγγίσεις σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας.

Τα συμπεράσματα  είναι ξεκάθαρα.

Υπάρχει μιά κυβέρνηση της ακυβερνησίας και της αναξιοπιστίας που σύρει τη χώρα  από το κακό στο χειρότερο. Το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ έγινε ολόιδιο με το κακό ΠΑΣΟΚ καταστρέφοντας και ξεφτιλίζοντας τη χώρα. Το ΑΚΕΛ με τα βαρίδια της  ολέθριας διακυβέρνησης Χριστόφια, εκμεταλλευόμενο την κραυγαλέα ανημποριά της κυβερνητικής πλευράς, συμπλέει στο Κυπριακό με την ηγεσία του ΔΗΣΥ επιχειρώντας  μαζί να ρυμουλκήσουν τους πολίτες σε επιλογές τις οποίες στο παρελθόν απέρριψε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ταυτόχρονα, η ισοπεδωτική  και ενίοτε αρρωστημένη αντιπολιτευτική του πρακτική, μειώνει την επιρροή του στα πολιτικά τεκαταινόμενα.

Το ΔΗΚΟ παραμένει αιχμάλωτο των γκρίζων και συγκεχυμένων επιλογών του, τόσο στο Κυπριακό όσο και στην Οικονομία, αδυνατώντας να παρέμβει αποτελεματικά για να καθαρίσει το θολό τοπίο. Η ΕΔΕΚ δυσκολεύεται να υψώσει ανάστημα, επηρεαζόμενη προφανώς από τους άτσαλους  χειρισμούς της ηγεσίας της στο θέμα των Κρατικών Προυπολογισμών 2021 και την άγαρμπη πολιτική ερωτοτροπία Σιζόπουλου – Αβέρωφ.

Η μόνη δύναμη που κερδίζει τον σεβασμό των πολιτών και εισέρχεται στη Βουλή ενισχυμένη και με το μέτωπο ψηλά, είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ η οποία μέσα σε δύο μήνες έκανε άλματα στα εκλογικά ποσοστά της. Η αποδοχή της Ελένης Θεοχάρους  από τη μεγάλη πλειοψηφία  των πολιτών, οι ξεκάθαρες θέσεις  στο  Κυπριακό, οι κοινωνικές, φιλεργατικές και φιλολαϊκές τοποθετήσεις στα μείζονα θέματα της οικονομίας και η κρυστάλλινη θέση για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των μεγάλων σκανδάλων, ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά στο κομματικό σκηνικό, προσδίδοντας στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σημαίνοντα ρόλο στη νέα Βουλή.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και ήδη η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ βρίσκεται δυνατή και τολμηρή στην πρώτη γραμμή.

  • Δημοσιογράφος, τ. διευθυντής γραφείου τύπου ΣΕΚ, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – Κίνημα Ελλήνων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 14 Μαίου 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button