Greek Reports (Ελληνικά)

Παράλογοι συνειρμοί, επικίνδυνη αφέλεια ή ταύτιση με το τουρκικό κράτος;

Μετά την κατάρρευση του δήθεν οράματος στο Κρανς Μοντανά (2017), οι γνωστοί «δικοί μας», έτρεξαν να ρίξουν ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην Ε/κ κοινότητα.

Δεν γνώριζαν, μες την μανία που τους διακατέχει, ότι δεν πολεμούσαν τον Αναστασιάδη και την ομολογουμένως εγκληματική του διαχείριση, αλλά τα συμφέροντα του τόπου.

Σε ένα μπαράζ αφέλειας, ασπάστηκαν το τουρκικό αφήγημα, συμφώνησαν με τον Τσαβούσογλου και μας έλεγαν ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να πάμε το πράγμα μέχρι τέλος, σε αντίθεση με τους Τούρκους που ήρθαν με προτάσεις.

Αμέσως μετά οι Τούρκοι ξεκίνησαν σταδιακά να απορρίπτουν όλες τις συγκλίσεις και έφθασαν να αμφισβητούν ακόμη και το συμφωνηθέν πλαίσιο λύσης.

Και οι γνωστοί «δικοί μας», αντί να συνειδητοποιήσουν το πόσο λάθος έκαναν, μες την παράνοιά τους, θεωρούν ότι επιβεβαιώθηκαν.

Αν είναι δυνατόν.

Δηλαδή, εμείς επιδιώκαμε ρητώς να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά και τα 6 σημεία Γκουτέρες. Οι Τούρκοι δεν δέχτηκαν και προτάσσουν λύση δύο κρατών. Και αντί να το δούμε ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού της κατοχικής δύναμης, ρίχνουμε τις ευθύνες ξανά σε εμάς που ήμασταν λένε αδιάλλακτοι. Ποιος; Ο Αναστασιάδης, ο Κασουλίδης, ο Μαυρογιάννης με τις γνωστές επικίνδυνες παραχωρήσεις τους. Ποιοι; Οι Ε/κ που δέχτηκαν ήδη πολυπεριφερειακή ομοσπονδία, διολίσθησαν στη διζωνική και τώρα στην αποκεντρωμένη, δηλαδή την κεκαλυμμένη συνομοσπονδία που είναι χειρότερη από τα δύο κράτη.

Και τώρα, οι ίδιοι γνωστοί «δικοί μας», βγάζουν ανακοινώσεις και καταγγέλλουν τη διαδικασία ετεροχρονισμένα, αλλά όχι τις τουρκικές ευθύνες για το αδιέξοδο. Φταίνε οι ηγέτες λένε, έτσι γενικά και αόριστα. Και χαίρονται που απέρριψε ο διεθνής παράγοντας τα δύο κράτη που θέλει η Τουρκία, δηλαδή, την νομιμοποίηση του ψευδοκράτους. Χαιρόμαστε για τα αυτονόητα, πλέον.

Μάλιστα, κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται κι ως αριστεροί, κάνουν τεμενάδες στον ΟΗΕ, αγνοώντας τις ιμπεριαλιστικές του μεθοδεύσεις, ενώ ταυτίζονται με την γραμμή Ε.Ε. για μη κυρώσεις στην κατοχική δύναμη, σιγοντάροντας τις γερμανοτουρκικόεγγλέζικες στοχεύσεις που θέτουν την ασφάλεια της περιοχής σε κίνδυνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button