Greek Reports (Ελληνικά)

Κ. Μαυρίδης για μνημείο βαρβαρότητας: Η «Υπεροψία και Μέθη» του εκάστοτε Δαρείου

To μακάβριο και αποτρόπαιο «Πάρκο των Τροπαίων» που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και παρουσιάζει σαν λάφυρα πολέμου κράνη και ομοιώματα νεκρών Αρμενίων στρατιωτών από την πρόσφατη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D).

Στην παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κύπριος Ευρωβουλευτής αναφέρεται στην αποτρόπαια πράξη του Αζερμπαϊτζάν με τη δημιουργία λεγόμενου «Πάρκου των Τροπαίων», με κύρια εκθέματα κράνη και κέρινα ομοιώματα Αρμενίων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τα οποία παρουσιάζονται με εξευτελιστικό τρόπο.

Ο κ. Μαυρίδης αναφέρει ότι ο Αζέρος Πρόεδρος επισκέφθηκε το εν λόγω «πάρκο» ντροπής, ποζάροντας μπροστά από τα κράνη των Αρμενίων στρατιωτών και επιδεικνύοντας μηχανήματα και οπλισμό των Αρμενίων που καταστράφηκαν στη διάρκεια του πολέμου. Με βάση τα πιο πάνω, ο κ. Μαυρίδης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει άμεσα θέση γι’ αυτή την ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαυρίδης:

“Τέτοιες ενέργειες, που προάγουν το μίσος και την έχθρα είναι καταδικαστέες και αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα. Αναμένουμε ότι η ΕΕ θα πάρει ξεκάθαρη θέση και θα ασκήσει την επιρροή της για να τερματιστεί αυτό άμεσα. Επιπλέον,  υπενθυμίζουμε στους πάσης λογής αλαζόνες και τύραννους που κομπάζουν έμπλεοι με την «υπεροψίαν και μέθη» του εκάστοτε Δαρείου, ότι στο τέλος επέρχεται νομοτελειακά νικηφόρος η πολιτισμένη ανθρωπότητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button