Greek Reports (Ελληνικά)

Ενόψει Πενταμερούς, μένουμε όρθιοι

Οι πατριωτικές δυνάμεις αντιστέκονται στους επαπειλούμενους διχοτομικούς σχεδιασμούς, απορρίπτοντας κάθετα τις κομματικές ντιρεκτίβες της εθελοδουλείας.

Πορευόμαστε σε λίγες μέρες στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, με το αξιακό μας σύστημα καταρρακωμένο, με τον λαό διχασμένο και τους πολίτες σε κατάσταση νευρικού κλονισμού λόγω της πανδημίας.

Το τοξικό κλίμα που επικρατεί  στο  πολιτικο – κοινωνικοοικονομικό σκηνικό λίγα εικοσιτετράωρα πρίν από την Πενταμερή είναι ό, τι χειρότερο για την πλευρά μας. Τα σημεία των καιρών δείχνουν πως η Βρετανοτουρκική δολιότητα θαυματουργεί ξανά σύροντας τη δική μας πλευρά σε συνομιλίες κάτω από συνθήκες μη  ευνοικές για μας. Οι πλασιέδες της Βρετανικής παγαποντιάς αλωνίζουν, ενώ οι νοεοθωμανοί της Άγκυρας εκτοξεύουν νέες ασύμμετρες απειλές κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, με την Ευρωπαική Ένωση να  παρακολουθεί αμήχανα τον Τουρκικό καννιβαλισμό.

Τα πράγματα καθίστανται πολύ ανησυχητικά κι  επικίνδυνα καθώς οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων  κομμάτων, ΔΗΣΥ καί ΑΚΕΛ,έχουν υπερβεί κάθε όριο υποχωρητικότητας, με κορωνίδα την αποδοχή της λεγόμενης πολιτικής ισότητας η οποία τώρα βαφτίζεται και κυριαρχική ισότητα. Επειδή δεν έχουν το θάρρος να δουν κατάμματα τους πολίτες, επιχειρούν μέσω της πλαγίας οδού να δοκιμάσουν τις αντοχές του λαού  μέσω περίεργων ομάδων δράσης/αντίδρασης,  πλασάροντας  περίεργα συνθήματα και επισείοντας κινδύνους  που μιλούν για ”Διοίκηση του Νότου. Εκμεταλλευόμενες στο έπακρο της κόπωση του λαού, οι δύο ηγεσίες  πέφτουν σκόπιμα ή μή στην παγίδα του Βρετανικού παράγοντα που  εργάζεται ασταμάτητα από το 1960 για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Βρετανοί που δεν συμβιβάζονται μέ τήν ιδέα μιας πραγματικά  ανεξαρτητης  καί κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, κατάφεραν, δυστυχώς, να εξασφαλίσουν το okay των  ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων, υπέρ των θέσεων τους, θυμίζοντας τις αλήστου μνήμης σκηνές του 2004 με φόντο το Σχέδιο Ανάν.

Έχοντας αυτά κατά νού, θέλουμε να πιστεύουμε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης, κατόπιν διαβούλευσης  με την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση, θα απορρίψει το  καλομαγειρεμένο συνομοσπονδιακό μοντέλο λύσης που πλασάρουν οι Βρετανοί. Φρονούμε πως η Πενταμερής είναι μια καλή ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να στήσει στον τοίχο την Τουρκική επιθετικότητα, υποχρεώνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους να προβληματιστούν βαθύτατα για τις σχέσεις της Ένωσης  με την Τουρκία.

Η Ελληνική Κυπριακή πλευρά με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστασιάδη και των υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη [που δυστυχώς δεν εκπροσωπούνται στην Πενταμερή ως Κυπριακή Δημοκρατία] καλείται να στείλει ισχυρό το μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους, πως, ως εδώ και μη παρέκει με τον Τουρκοβρετανικό άξονα. Ήλθε η ώρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να κατονομάσει ευθέως την Τουρκία ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα συνεχή αδιέξοδα στο Κυπριακό, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο για να ανοίξει ο δρόμος της επανατοποθέτσης του πλαισίου λύσης, εμπλέκοντας δυναμικά και αποφασιστικά  την Ευρωπαική Ένωση στο παιχνίδι επίλυσης του Κυπριακού. Σε διαφορετική περίπτωση, η μοίρα της Κύπρου θα συνεχίσει να κινείται στον αστερισμό της πατέντας που θέλει να κρατά αιχμάλωτη την Κυπριακή Δημοκρατία στη μέγγενη των βρετανοτουρκικών συμφερόντων. Τώρα είναι η ώρα, Κύπρος και Ελλάδα, να υψώσουν ανάστημα και εν μέσω των συντελούμενων  κατακλυσμιαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Ν.Α Μεσόγειο  και όχι μόνο, να θέσουν το Κυπριακό στις σωστές του βάσεις στέλλοντας μήνυμα σε συμμάχους και εταίρους πως μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα τους στην περιοχή.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, σε περίπτωση ανάγκης υπάρχει και το  Κυπριακό/Ελληνικό βέτο στη συνέχιση της Τελεωνειακής Ένωσης  Τουρκίας – Ευρωπαικής Ένωσης. Το βέτο είναι η μοναδική επιλογή για τους μικρούς και αξιοπρεπείς λαούς προκειμένου να μην αφανισθούν. Ειδικά για την Κύπρο, το βέτο θα θέσει τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους ενώπιον των τεράστιων ευθυνών τους έναντι δύο ζωτικών μελών τους, την Κύπρο και την Ελλάδα, που  συναποτελούν το Ευρωπαικό ανάχωμα κατά του  Ισλαμοφασισμού που απειλεί την Ευρώπη και τον πολιτισμό της.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, για την κυβέρνηση να μετατρέψει την κρίση στην εσωτερική διακυβέρνηση και το αδιέξοδο στο Κυπριακό, σε ευκαιρία, απαλλάσσοντας την Κύπρο από την χρονίζουσα ασφυξία χαράσσοντας μια νέα ελπιδοφόρα πορεία προς το αύριο. Πιστεύουμε βαθύτατα πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και φίλων των δύο συναγελαζόμενων κομμάτων, ΔΗΣΥ –ΑΚΕΛ, δεν θα εξαπατηθούν από τις ηγεσίες τους.

Τούτη την κρίσιμη ώρα, οι πατριωτικές δυνάμεις της Κύπρου, καλούνται να αντισταθούν στους επαπειλούμενους διχοτομικούς σχεδιασμούς, απορρίπτοντας κάθετα τις κομματικές ντιρεκτίβες της εθελοδουλείας, χαράσσοντας πανεθνική στρατηγική για σωτηρία της πατρίδας, με κορωνίδα τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μένουμε όρθιοι και αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της πατρίδας.

  • Δημοσιογράφος, τ. διευθυντής γραφείου τύπου ΣΕΚ, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 14 Απριλίου 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button