Greek Reports (Ελληνικά)

Ερωτηματολόγιο Υποψήφιας Βουλευτού Έλενας Λυμπουρή – Κοζάκου

Κυπριακό Κέντρο Μελετών (KY.KE.M. )

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΕΛΕΝΑ ΛΥΜΠΟΥΡΗ – ΚΟΖΑΚΟΥ
  2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: ΜΟΡΦΟΥ
  3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 09/03/1977
  5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: ΠΤΥΧΙΟ BA (HONS) ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ (University of Portsmouth), ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) , ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Κ.Σ.ΕΔΕΚ
  7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: Κ.Σ.ΕΔΕΚ
  8. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ: Οργανωτικός Γραμματέας Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών κατά του Σχεδίου Ανάν.

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά πάει πίσω στα μαθητικά μου χρόνια με τη συμμετοχή μου στις εκστρατείες ενημέρωσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας πλαι στους συγγενείς των αγνοουμένων. Ακολούθησαν οι μαθητικές διαδηλώσεις με αφορμή τη σύλληψη του μαθητή Πέτρου Παπαλεοντίου και του φοιτητή Νίκου Νικολάου από τον κατοχικό στρατό, οι πορείες των γυναικών, οι πορείες των μοτοσυκλετιστών και έπειτα η δράση μου ως μέλος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών κατά του Σχεδίου Αναν. Συνεπώς η απόφασή μου να κατέλθω στις βουλευτικές εκλογές είναι μια συνέχιση της μέχρι σήμερα πολιτικής μου δράσης.

  1. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Η επιλογή μου να κατέλθω ως υποψήφια με την ΕΔΕΚ δεν αποτέλεσε μια απόφαση της στιγμής. Στηρίζω τις θέσεις της ΕΔΕΚ στο κυπριακό για μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυητικά δικαιώματα και χωρίς την παρουσία εποίκων σε μια κοινή πατρίδα όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της θα απολαμβάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς στη βάση της εθνοτικής ή θρησκευτικής τους προέλευσης για αυτό δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφια σε άλλον πολιτικό χώρο που στηρίζει τη λύση της ΔΔΟ. Ταυτόχρονα, στηρίζω τις κοινωνικές πολιτικές της ΕΔΕΚ που πηγάζουν από τη σοσιαλιστική της θεώρηση για μια δικαιότερη κοινωνία.

  1. Ποιο είναι το όραμα σας

 α) για την πατρίδα  

Όραμά μου μια ελεύθερη πατρίδα, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα ανθρώπινά τους δικαιώματα, χωρίς αποκλίσεις. Μια πατρίδα που θα μπορούν να περιδιαβαίνουν από το ένα άκρο στο άλλο άκρο της χωρίς διόδια και ελέγχους σε οδοφράγματα ωσάν να είναι τουρίστες στην ίδια τους τη χώρα.

 β) για την πόλη σας  

Η Λευκωσία είναι η μόνη υπό κατοχή πρωτεύουσα που παραμένει διαιρεμένη από την Πράσινη Γραμμή από το 1963. Συνεπώς το πρώτιστο όραμά μου για την πόλη μου είναι η ενοποίησή της στην προ 1963 κατάσταση. Κατά δεύτερο, θα ήθελα η πόλη μου να γίνει πιο πράσινη και να ενταχθούν σε αυτήν περισσότεροι χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές που λείπουν από αυτήν. Κατά τρίτο, η Λευκωσία οφείλει να αναδείξει τον ιστορικό της χαρακτήρα και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εντός των τειχών πόλη της που έχει παραμεληθεί.

 γ) για την κοινωνία

Όραμά μου η κοινωνία μας να επανακτήσει τις αρχές τις οποίες ανέκαθεν πρέσβευε και δυστυχώς έχουν ξεθωριάσει τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή το φιλότιμο, την ανθρωπιά, την φιλοπατρία, την καλοσύνη και να εγκαταλείψει τον ετσιθελισμό, τον εγωισμό και το βόλεμα. Επίσης να γίνει δικαιότερη και να μην υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων της.

  1. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;

Στόχος μου με την εκλογή μου είναι κατά πρώτο να καταστήσω τέτοιους μηχανισμούς ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται απευθείας από τις κρατικές δομές σε χρόνο άμεσο ώστε να αποφεύγονται οι μεσάζοντες και να αναπτύσσονται οι πελατειακές σχέσεις που δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης μεταξύ ψηφοφόρων και κομμάτων.  Κατά δεύτερο να συμβάλω στην άρση στρεβλώσεων που υπάρχουν ανάμεσά μας ως κοινωνία όπως το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ιδιαίτερα στο θέμα των συντάξεων, του εφάπαξ, των αδειών ασθενείας και άλλων ωφελημάτων. Τέλος, να ενισχύσω τις κοινωνικές πολιτικές στα θέματα τρίτης ηλικίας υποστηρίζοντας τη δημιουργία houses for senior citizens  στα πρότυπα αυτών των κατοικιών που υπάρχουν στο εξωτερικό.

  1. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;

Η  εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής και η ενασχόλησή μου με την έρευνα με έχει καταστήσει μεθοδική και με έχει διδάξει να αναζητώ την πηγή και τη σωστή πληροφόρηση. Αυτή την μεθοδολογία υιοθετώ πλέον και στην εργασία μου ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης από το 2014. Η εμπειρία μου αυτή ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης, δηλαδή έχοντας περάσει από το βαθμό του απλού «στρατιώτη» θεωρώ ότι αποτελεί ένα καλό εχέγγυο για εμένα για να ασκήσω αποτελεσματικά τα καθήκοντα του βουλευτή.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;

Δεν είμαι υπέρ ένας βουλευτής να μην έχει άλλη ενασχόληση γιατί αυτό πιθανόν να τον οδηγήσει να μην αναπτύσσει άλλες πτυχές του χαρακτήρα του και να έχουμε «επαγγελματίες βουλευτές»  που δεν έχουν να επιδείξουν κανένα ουσιαστικό έργο ως επαγγελματίες  αλλά και  μετά την αποχώρησής του από το βουλευτικό αξίωμα  είτε να μένουν ανενεργοί ή με το πρόσχημα αυτό να επιδιώκουν ένα άλλο πολιτειακό αξίωμα. Από την άλλη, εάν ένας βουλευτής είναι και επαγγελματίας οφείλει αυτό να μην γίνεται εις βάρος των καθηκόντων του ως βουλευτής και προ παντός να μην ψηφίζει έχοντας σύγκρουση επαγγελματικών συμφερόντων. Παν μέτρον άριστο.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:

  1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;

Η ΕΔΕΚ διαφώνησε και θα διαφωνεί με οποιαδήποτε διαδικασία θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβαθμίζει το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό όπως προνοείται και στη σχετική απόφαση της Γ.Σ του ΟΗΕ ( 37/253 του 1983) όπου θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα η διεθνής πτυχή του κυπριακού ως θέμα εισβολής και συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

  1. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;

Η ΔΔΟ δεν μπορεί να αποτελεί την επιδιωκόμενη λύση για το Κυπριακό καθώς εδράζεται στο φυλετικό και θρησκευτικό διαχωρισμό των ανθρώπων που ζουν στη Κύπρο στο πρότυπο του αναχρονιστικού Απαρχάιντ της Νοτίου Αφρικής. Εξάλλου, ο κυριότερος λόγος ένταξής μας στην ΕΕ ήταν η επιδίωξη μιας λύσης στο κυπριακό που να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Δεν μπορεί μετά από όλες τις θυσίες των κυπρίων πολιτών να έρθουμε να τους ζητήσουμε να αποδεχθούν παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο που προνοεί η ΔΔΟ.

  1. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα;

Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις. Οι κινήσεις της κυβέρνησης έχοντας τη στήριξη του δεύτερου σε ποσοστά μεγάλου κόμματος και η εμμονή τους στη διακήρυξη της θέσης ότι η ΔΔΟ αποτελεί την επιδιωκόμενη λύση, οδηγεί την πλευρά μας σε συνεχείς υποχωρήσεις καθώς η Τουρκία η οποία βλέπει ότι αποδεχόμαστε τη λύση την οποία και η ίδια επιζητεί προβάλει συνεχώς περισσότερες αξιώσεις στο πλαίσιο ενός ανατολίτικου παζαριού. Συνεπώς, η δική μου εισήγηση είναι η επιδίωξη μιας Διεθνούς Διάσκεψης και η επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέμα εισβολής και κατοχής και όχι ως μια διακοινοτική διαμάχη.

  1. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;

Προτεραιότητά μου σε σχέση με το Κυπριακό είναι η δημιουργία ενός κλίματος υγειούς διαλόγου με τους Τουρκοκύπριους ζητώντας τους να ξεκαθαρίσουν εάν θέλουν να είναι μέλη της Κυπριακής Δημοκρατίας και να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Ελληνοκύπριους πολίτες ή να παραμείνουν υποχείριο της Άγκυρας με όλες τις συνέπειες για αυτούς. Επίσης, ο διάλογος με την κοινωνία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη λύση της ΔΔΟ.

  1. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;

Είμαι υπέρ της πολιτικής ισότητας των πολιτών, δηλαδή η ψήφος ενός Τ/Κ να έχει την ίδια βαρύτητα με τη ψήφο ενός Ε/Κ, ενός Λατίνου, ενός Μαρωνίτη. Δηλαδή είμαι υπέρ του ανθρωπίνου δικαιώματος Ενας άνθρωπος, μια ψήφος. Αυτή η πολιτική ισότητα που συζητείται στις διαπραγματεύσεις όπως προτείνεται καταργεί τη βασική αυτή αρχή, συνεπώς είμαι εναντίον της.

  1. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:

Σαφέστατα, η επιλογή μου είναι ένα ενιαίο δημοκρατικό κράτος με ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα για όλους τους  νόμιμους πολίτες του χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυητικά δικαιώματα και την παρουσία εποίκων.

α) Ενιαίο Κράτος

β) ΔΔΟ

γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία

δ) Συνομοσπονδία

ε) Διχοτόμηση

στ) Δύο κράτη

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

  1. Ποιούς θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;

Ο κύριος λόγος της διαφθοράς στη χώρα μας είναι η σήψη της κοινωνίας μας που προβάλει το εγώ αντί τους εμείς, που αναδεικνύει τους μέτριους και όχι τους άξιους και τους ικανούς και που έχει ως αξία της το «δούναι και λαβείν»

  1. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;

Οι αξιωματούχοι του κράτους εκλέγονται με τους ψήφους των πολιτών, συνεπώς οι ευθύνες πρωτίστως βαραίνουν τους πολίτες.

  1. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;

Άμεση εξυπηρέτηση από τις κρατικές υποδομές χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων για να μην αναπτύσσονται πελατειακές σχέσεις.

  1. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;

Με την πιθανή εκλογή μου στο βουλευτικό αξίωμα προτίθεμαι να προωθήσω νομοθεσίες που επιβάλλουν σημαντικές ποινές σε αξιωματούχους που εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφθοράς.

  1. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;

Αντικατάσταση της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας από έναν ανεξάρτητο μηχανισμό και όχι κομματικά διορισμένους όπου τα μισά μέλη θα εκλέγονται από κατάλογο εμπειρογνωμόνων μέσω κλήρωσης

  1. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;

Οι βουλευτές είναι μέρος της κοινωνίας που πάσχει στο σύνολό της από κρίση αξιών όπως για παράδειγμα την επιδίωξη του ατομικού οφέλους έναντι του συνόλου ή και την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων. Δεν θεωρώ συνεπώς ότι η διαφθορά πρέπει να αποδίδεται στη Βουλή ούτε στα πολιτικά κόμματα ως θεσμός αλλά στα άτομα που τα αποτελούν.

  1. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε.Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;

Αυτό που αξιόλογο ως πιο σημαντικό και έπρεπε να ενδιαφέρει τον πολίτη δεν είναι η όποια λίστα αλλά η απόδοση ευθυνών σε όσους

α) τους είχαν λόγω του αξιώματος που κατείχαν παραχωρηθεί ευνοϊκά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ή ευνοϊκούς όρους

β) τους είχε διαγραφεί μέρος ή το σύνολο του δανείου τους χωρίς της σωστής  και νόμιμης διαδικασίας

γ) εκμεταλλεύτηκαν τη θέση την οποία κατείχαν για να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν οι καταθέσεις τους κατά την κλειστή περίοδο των τραπεζών το 2013.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;

Δυστυχώς, η φιλοσοφία αυτή προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνη γιατί αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί ένας αλλοδαπός που δεν ξέρει που είναι η Κύπρος να μπορεί να λάβει την Κυπριακή υπηκότητα αγοράζοντας την ενώ ένας αλλοδαπός που μπορεί να εργάζεται νόμιμα και να διαμένει στην Κύπρο εδώ και 17 χρόνια να μην μπορεί εύκολα. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω τη συμβολή του προγράμματος στην οικονομία του τόπου αλλά θα ήθελα αντί για παράδειγμα ένας υπηκόος τρίτης χώρας να πολιτογραφείται με βάση το ύψος της ιδιωτικής του επένδυσης να είναι υποχρεωμένος για παράδειγμα να καταβάλει ένα ποσό υψηλότερο από αυτό που δίνεται σήμερα στον ΚΟΑΓ για τη κοινωνική στεγαστική του κράτους ή για να στηριχθούν και άλλοι τομείς της οικονομίας πέραν της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

  1. Όραμα Παιδείας:

Μια ανθρωποκεντρική παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλους, διασπορά και ποσόστωση των παιδιών με μεταναστευτικό βιογραφικό σε κάθε σχολείο ώστε να μην δημιουργούνται γκετοποιημένα σχολεία.

  1. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:

Αναμφίβολα αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας της Κύπρου καθώς σύσσωμος ο κυπριακός λαός διεκδίκησε το δικαίωμά του για Αυτοδιάθεση, συνεπώς θα πρέπει να γίνεται μια αναφορά για το γεγονός αυτό στα σχολεία.

  1. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία:

η Εκκλησία αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για την επιβίωσή μας ως Ελληνισμός. Ο ρόλος της θα πρέπει να ασκείται κατά κύριο λόγο για τα πνευματικά θέματα του ποιμνίου της και κατά δεύτερο λόγο για τα εθνικά μας θέματα.

  1. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης:

κάθε ανθρώπινη ζωή  μετρά και αναμφίβολα κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιζητεί ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό όμως που γίνεται σήμερα είναι ότι το μεταναστευτικό εξελίσσεται ως μιας μορφής δουλεμπόριο ψυχών στον 21ο αιώνα. Προσωπικά πιστεύω πως θα  πρέπει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε οι πλουσιότερες στον πλανήτη χώρες να συνεισφέρουν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες.

  1. Δημογραφικόν:

Το δημογραφικό αποτελεί τον δεύτερο κίνδυνο για τον κυπριακό ελληνισμό μετά το κυπριακό. Η επιβίωσή μας ως ελληνισμός στη γη που μας γέννησε είναι αλληλένδετη με το δημογραφικό καθώς με την υπογεννητικότητα και σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό  που αξιοποιεί  η Τουρκία για αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης σε λίγα χρόνια μπορεί εμείς να αποτελούμε τη μειονότητα στο νησί μας.

  1. Απασχόληση αλλοδαπών:

πρέπει να ξαναγίνει επαναξιολόγηση ώστε για παράδειγμα οι νέοι μας σήμερα να ξαναστραφούν στον πρωτογενή τομέα (γεωργία και κτηνοτροφία) και ειδικά σε νέες μορφές με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και να μην γίνεται εκμετάλλευση των ξένων εργατών. Επίσης ο θεσμός της οικιακής βοηθού σε άτομα τρίτης ηλικίας για φροντίδα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

  1. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:

Δεν είμαι προσωπικά αντίθετη, φτάνει να μην παραχωρείται το δικαίωμα για υιοθεσία.

  1. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ψηλό επίπεδο ούτε και ανεξάρτητη ειδησιογραφία στην Κύπρο, παρά ελάχιστες εξαιρέσεις.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:

Η σύγκρουση μεταξύ των θεσμικών οργάνων προκαλεί περισσότερη αμφισβήτηση στην κοινωνία σε σχέση με την ήδη κακή  εικόνα την οποία έχει για την πολιτική ζωή και τους αξιωματούχους του κράτους συμβάλλοντας στην άρνηση εμπλοκής των πολιτών στα κοινά. Οι ανεξάρτητοι θεσμοί έχουν εποπτικό και όχι επικοινωνιακό ρόλο να επιτελέσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button