Greek Reports (Ελληνικά)

Ερωτηματολόγιο Υποψηφίου Βουλευτή Σάββα Κωνσταντινίδη

Κυπριακό Κέντρο Μελετών (KY.KE.M.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Σάββας Κωνσταντινίδης
  2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: Κατεχόμενος Τράχωνας Λευκωσίας και Αγριδάκι Κερύνειας
  3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Στρόβολος
  4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 30/09/1987
  5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Στρατηγική (Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ)
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Ιδ. Υπάλληλος
  7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: Κίνημα Αλληλεγγύη
  8. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ: Ασχολούμαι με τα κοινά τα τελευταία 10 χρόνια μέσω της συμμετοχής μου σε διάφορες επιτροπές όπως για παράδειγμα στην Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων και από το 2017 από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Στροβόλου.

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Κατέρχομαι ως υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές, γιατί αντιλαμβάνομαι καταρχάς το χρέος μου απέναντι στα παιδιά μας και κατά δεύτερον γιατί πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να ενισχύσει την προσπάθεια για να επιτύχουμε την αλλαγή που όλοι θέλουμε στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον του τόπου μας.

  1. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Ο λόγος που επέλεξα το Κίνημα Αλληλεγγύη είναι γιατί ταυτίζομαι με το όραμα της Προέδρου Δρος. Ελένης Θεοχάρους και του Κινήματος το οποίο είναι η μετατροπή της Κύπρου σε υπόδειγμα πολιτείας δικαίου, σε πρότυπο ελεύθερου δημοκρατικού και Ευρωπαϊκού κράτους, σύγχρονο και ασφαλή.

  1. Ποιο είναι το όραμα σας

α) για την πατρίδα

β) για την πόλη σας

γ) για την κοινωνία

Όπως έχω αναφέρει το όραμα μου είναι ταυτόσημο με τους βασικούς στόχους τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει το Κίνημα Αλληλεγγύη και αποτελούνται από την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, την απαλλαγή από τα Τουρκικά στρατεύματα και τις εγγυήτριες δυνάμεις. Η προσπάθεια για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, με υποδομές για όλες τις ανάγκες των πολιτών και των διακινήσεων αυτών θα είναι συνεχείς. Όσο αφορά την κοινωνία, στόχος μου είναι εξάλειψη του φαινομένου των πολιτών δύο ταχυτήτων.

  1. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;

Ο πρώτος στόχος στον οποίο θα επικεντρωθώ είναι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών καθώς επίσης θα έχει οικονομικό όφελος για όλα τα νοικοκυριά. Μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό και η αναχαίτηση της πορείας που έχει μέχρι σήμερα, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του κράτους και των υπηρεσιών, οι οποίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στην ταχύτητα της εποχής μας, είναι μέσα στους βασικούς μου στόχους. Φυσικά αμετάβλητος στόχος είναι οι πρόσφυγες που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή, στους οποίους πρόσφυγες το κράτος έχει επενδύσει διαχρονικά στον πατριωτισμό τους αφήνοντάς τους, πλην κάποιων εξαιρέσεων, στο έλεος του Θεού.

  1. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;

Η καλή οργάνωση, η καθημερινή μελέτη και η επιλογή σωστών συνεργατών είναι στοιχεία τα οποία θα με βοηθήσουν να ανταποκριθώ στα καθήκοντα της θέσης του βουλευτή. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι με πολλή δουλειά, αποφεύγοντας τις παρακάμψεις σε καυτά ζητήματα και με γνώμονα πάντα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών ο κάθε βουλευτής μπορεί να επιτύχει στα καθήκοντά του.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;

Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος αποφασίζει να θέσει εαυτό για την αντιπροσώπευση του λαού, τότε οφείλει να επικεντρωθεί προς αυτή τη κατεύθυνση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για όσο χρονικό διάστημα κατέχει κάποιος το βουλευτικό αξίωμα θα πρέπει να είναι και μακριά από τον επαγγελματικό του τομέα και το επάγγελμά του καθώς αυτό θα είναι η μοναδική εισοδηματική επιλογή μετά το πέρας της θητείας του. Σε αντίθετη περίπτωση μετατρέπουμε το αξίωμα του βουλευτή καθαρά σε θέση εργασίας που καθιστά τους βουλευτές εξαρτημένους από τη θέση ακόμα και για βιοποριστικούς λόγους. Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος οι βουλευτές να καταστούν πολιτικοί «άσπρου κολάρου». Φυσικά, η επαγγελματική ενασχόληση των βουλευτών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ευνοεί τα προσωπικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τη βουλευτική του ιδιότητα.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:

  1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;

Η Πενταμερής είναι παγίδα, ωστόσο οφείλουμε να θωρακίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και αυτό θα πράξει η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων με την παρουσία της Προέδρου Δρος. Ελένης Θεοχάρους. Θα ασκηθούν από τρίτους, αλλά και άμεσα εμπλεκόμενους, τρομερές πιέσεις στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να υποκύψει στο βρετανοτουρκικό σχεδιασμό που στόχο έχει την αποδοχή εκ μέρους μας μια λύση συνομοσπονδίας.

  1. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν μπορεί να είναι προοπτική λύσης του Κυπριακού, καθώς είναι λύση που ακρωτηριάζει τα δικαιώματα όλων μας. Η μοναδική προοπτική λύσης του Κυπριακού είναι η λύση που θα κατοχυρώνει τις τέσσερεις Ευρωπαϊκές Ελευθερίες (δικαίωμα διαμονής, εργασίας, διακίνησης ατόμων, αγαθών και εμπορευμάτων και απόκτησης περιουσίας), ενώ παράλληλα θα εφαρμόζει το Κοινοτικό Κεκτημένο όπως ισχύει σε όλη την Ε.Ε. χωρίς μονομερείς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

  1. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.

Διαφωνώ με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα καθώς μετά και το δημοψήφισμα του 2004 όταν ο λαός απέρριψε τη μορφή λύσης βασισμένη στη ΔΔΟ, θα έπρεπε και πρέπει να τεθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, να εμπλακεί ως οφείλει η Ε.Ε. και να στηρίξει έμπρακτα το κράτος μέλος της.

  1. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;

Κατά την άποψη μου θα πρέπει άμεσα να γίνει η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων, να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα των 550 και 789 των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν την Αμμόχωστο. Αυτά θα πρέπει να γίνουν ως προτεραιότητες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λύση του Κυπριακού σταματά σε αυτό το σημείο.

  1. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;

Η πολιτική ισότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ στην λύση ΔΔΟ, οι Τούρκοι δεν ζητούν πια πολιτική ισότητα, διότι αυτήν την έχουν κατοχυρώσει. Διεκδικούν κυριαρχική ισότητα δύο ανεξαρτήτων community states. Σήμερα οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να χάσουν δικαιώματα και ελευθερίες για να εξασφαλιστεί η ισότητα των λίγων με τους πολλούς.

  1. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:

α) Ενιαίο Κράτος

Η επιλογή πρέπει να είναι το Ενιαίο κράτος, απαλλαγμένο από τουρκικά στρατεύματα και εγγυήσεις.

β) ΔΔΟ

γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία

δ) Συνομοσπονδία

ε) Διχοτόμηση

στ) Δύο κράτη

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

  1. Ποιους θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;

Η διαφθορά δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε στιγμιαία, έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί. Οι κύριοι λόγοι για την επικρατούσα κατάσταση είναι η αδιαφάνεια που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, τα κενά στις νομοθεσίες που αφήνουν παραθυράκια για εκμετάλλευση των νόμων προς όφελος ορισμένων και σίγουρα μερίδιο ευθύνης έχουμε και οι πολίτες που δεν διεκδικούμε με τη ψήφο μας την αλλαγή όσων έχουν δημιουργήσει και έχουν εμπλακεί έστω μερικώς στη διαφθορά.

  1. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες σε αξιωματούχους του κράτους όπως για παράδειγμα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί, οι βουλευτές ακόμα και αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι όσοι γνωρίζουν για παρατυπίες και σκάνδαλα διαφθοράς και δεν προβαίνουν σε επίσημες καταγγελίες φέρουν επίσης ευθύνη.

  1. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;

Πλήρης ψηφιοποίηση, απλοποίηση και τυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών του κράτους, η εναλλαγή των ατόμων που κατέχουν θέσεις ευθύνης ανά εύλογο χρονικό διάστημα, η ηλεκτρονική υποβολή του πόθεν έσχες των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων όπως αυτή προτείνεται από τη “Λευκή Βίβλο” για να μετατραπεί η δήλωση του “πόθεν έσχες ” σε δίκαιο και αποτελεσματικό μηχανισμό ελέγχου φαινομένων διαφθοράς από ΠΕΠ. Ακόμη η τροποποίηση των νόμων που αφήνουν περιθώριο εκμετάλλευσής τους θα πρέπει να γίνει άμεσα.

  1. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω η ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών του κράτους, η διόρθωση νόμων που έχουν παραθυράκια τα οποία εκμεταλλεύονται ορισμένοι καθώς επίσης και η πλήρης αλλαγή της αίτησης του πόθεν έσχες των ΠΕΠ είναι κάποιες από τις ενέργειες στις οποίες θα προβώ για να συμβάλω στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

  1. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;

Με την υιοθέτηση των αναγκαίων διαδικασιών και μέσων για την αναβάθμιση της ποιότητας του νομοθετικού έργου και την απλοποίηση κατά την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών καθώς επίσης με την κωδικοποίηση, απλοποίηση ή και κατάργηση εγκυκλίων, ώστε να είναι κατανοητοί οι νόμοι στους απλούς πολίτες αλλά και τους λειτουργούς του Κράτους. Αναμφισβήτητα ο κάθε ένας που κατέχει μια θέση θα πρέπει να έχει τα ανάλογα προσόντα και δεξιότητες που απαιτεί η θέση του και ταυτόχρονα να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική εσωτερική κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού με εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης. Η δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού ελέγχου με σαφείς κανόνες διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις παραβάσεων, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των θεσμών της Γενικής Εισαγγελίας, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Με τη θέσπιση ενός λειτουργικού ευέλικτου σώματος ελέγχου της δημόσιας διοίκησης σε συνδυασμό με την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και συστημάτων εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου τόσο της κεντρικής εξουσίας όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό η αναξιοκρατία, η διαπλοκή και η διαφθορά.

  1. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;

Θεωρώ δεδομένο ότι η Βουλή και οι βουλευτές έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά στον τόπο μας, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να τους τσουβαλιάσουμε όλους στο ίδιο σακί. Άλλοι έχουν ευθύνη γιατί έχουν διαφθαρεί οι ίδιοι και άλλοι γιατί γνωρίζουν με στοιχεία ότι υπάρχει διαφθορά εντούτοις δεν προχωρούν σε καταγγελίες για διάφορους λόγους. Υπάρχουν όμως και βουλευτές οι οποίοι ήταν και παραμένουν μακριά από τη διαφθορά.

  1. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;

Η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων είχε ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη που αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ΠΕΠ. Την ίδια στάση και απαίτηση έχουμε και για τη λίστα του Γενικού Ελεγκτή που αφορά πάλι ΠΕΠ, τα οποία έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τον Συνεργατισμό. Συνεχίζοντας ένα βήμα παραπέρα, η λίστα αυτή, θα πρέπει να επεκταθεί και να καλύψει και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα οποία ΠΕΠ ενδέχεται να έχουν τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης για διαγραφή χρεών.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;

Θεωρώ ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα που αφορούσε τις πολιτογραφήσεις ήταν κάτι το οποίο είχαμε ανάγκη ως κράτος και ως οικονομία. Όμως τα φαινόμενα κακής διαχείρισης, καταχρηστικής εκμετάλλευσης από βουλευτές, υπουργούς ακόμη και ανθρώπων που εκπροσωπούν την εκκλησία, υπονόμευσαν την αξιοπιστία του προγράμματος.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

  1. Όραμα Παιδείας:

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των σχολικών μονάδων και του Υπουργείου Παιδείας είναι ένας από τους στόχους που έχω για την Παιδεία, αλλά παράλληλα βασικός στόχος παραμένει η ανάπτυξη συνθετικής και κριτικής σκέψης στους νέους.

  1. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:

Άποψη μου είναι ότι η 15η Ιανουαρίου του 1950 γράφτηκε μια από τις πιο μεγαλειώδης σελίδα στην ιστορία της Κύπρου.

  1. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία:

Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία είναι πολύ σημαντικός και υπάρχουν άνθρωποι και ιερείς που υπηρετούν και ανταποκρίνονται επάξια στα καθήκοντα τους.

  1. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης:

Είναι αδύνατο για την Κυπριακή Δημοκρατία να υποδεχτεί, να φιλοξενήσει και να διαχειριστεί, τους σημερινούς αριθμούς μεταναστών. Θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχτεί όρους ποσόστωσης στον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να απορροφήσει μια οικονομία του μεγέθους της Κύπρου, ενώ παράλληλα επιβάλλεται να αυξηθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου των οποίων οι αιτήσεις έχουν κριθεί «προδήλως αβάσιμες».

  1. Δημογραφικόν:

Ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται επικίνδυνα, με συνέπεια τη γκετοποίηση περιοχών, προσλαμβάνοντας πραγματικές καταστροφικές διαστάσεις για την κοινωνία, την οικονομία, και την ασφάλεια του κράτους μας. Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να μειωθεί ο αριθμός τους και εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι τα μέτρα που έλαβε το Υπ. Εσωτερικών αναφορικά με τους εικονικούς φοιτητές, τους εικονικούς γάμους και την παράνομη διέλευση μεταναστών από τα κατεχόμενα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ληφθούν και μέτρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την επικείμενη γήρανση του πληθυσμού της Κύπρου πριν να φτάσει σε σημεία μη αναστρέψιμα.

  1. Απασχόληση αλλοδαπών:

Πρέπει να θεσπιστεί ένα ευέλικτο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων για τους πρόσφυγες – οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται, ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη αγορά εργασίας.

  1. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:

Το σύμφωνο συμβίωσης διασφαλίζει κάποια βασικά δικαιώματα κυρίως οικονομικής φύσεως για τα ετερόφυλα ή ομόφυλα ζευγάρια.

  1. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:

Οι συνθήκες πολλές φορές μπορεί να μην είναι ιδανικές για να μπορέσουν οι πλείστοι δημοσιογράφοι να επιτελέσουν το λειτούργημα τους όπως θα επιθυμούσαν, φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι θα στέκονται με κόστος απέναντι στο κατεστημένο για να κάνουν τη δουλειά τους όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα. Σίγουρα τα ΜΜΕ έχουν ρόλο να διαδραματίσουν στα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του τόπου όμως κάποιες φορές πέφτουν στη παγίδα των πολλών «κλικ» με αποτέλεσμα το επίπεδο να κατεβαίνει δραματικά. Εάν αναλογιστούμε ότι ως επιχειρήσεις που είναι βασίζονται στα έσοδα τους, που δεν είναι άλλα από τις διαφημίσεις, τότε μπορεί εύκολα να αναλογιστεί κάποιος ότι λογικά θα προωθήσουν τον «πελάτη» τους πρώτα και μετά τον οποιοδήποτε άλλο.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:

Πολλές φορές οι συγκρούσεις των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας συμβαίνουν γιατί αλληλοσυγκρούονται οι αρμοδιότητες τους κάτι το οποίο πρέπει να ρυθμιστεί. Αντίθετες απόψεις πάντα θα υπάρχουν όμως οι δημόσια αντιπαράθεση και σύγκρουση δεν ωφελεί κανένα και ιδιαίτερα τους πολίτες, οι οποίοι αναμένουν από τη λειτουργία αυτών των θεσμών να υπάρξει αποτέλεσμα το οποίο θα διορθώνει τις στρεβλώσεις, τη κακοδιαχείριση και τις παρανομίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button