Greek Reports (Ελληνικά)

Ερωτηματολόγιο Υποψηφίου Βουλευτή Ανδρέα Τελεβάντου

Κυπριακό Κέντρο Μελετών (KY.KE.M.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ
  2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 19/09/1984
  5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ CIIM ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
  7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  8. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Οι στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας απαιτούν νέους ανθρώπους να εισέλθουν στον πολιτικό στίβο με σκοπό την αλλαγή της κακοδιαχείρισης όλων των ζητημάτων που μας έχουν φτάσει σε τραγικά σημεία που απειλούν το μέλλον αυτού του τόπου.

  1. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ξεκάθαρες λύσεις και προτάσεις στο θέμα της εσωτερικής διακυβέρνησης αλλά και του Κυπριακού είναι ένα Κίνημα το οποίο βάζει στο επίκεντρο των άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες του. Με την Δρ Ελένη Θεοχάρους βαδίζουμε ενωμένοι με σκοπό την δημιουργία πολιτικών που θα εξυπηρετούν το κοινό καλό.

  1. Ποιο είναι το όραμα σας

α) για την πατρίδα

Στόχος του Πατριωτικού Κινήματος Αλληλεγγύη είναι η επιβίωση του Ελληνισμού στον τόπο μας, σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς στρατεύματα κατοχής και εποίκους. Και δυστυχώς η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θέλουν να μας επιβάλουν καταπατεί τα δικαιώματα μας, παγιώνει διαχωρισμούς και διακρίσεις. Αποτελεί μια λύση που προκρίνει ρατσιστικούς διαχωρισμούς και παγιώνει τα τετελεσμένα της κατοχής. Επιθυμούμε μια πατρίδα δημοκρατική που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

β) για την πόλη σας

Η Λευκωσία, η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα στον κόσμο οφείλει να είναι μια σύγχρονη πρωτεύουσα όπως τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές που θα μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες στην πόλη μας. Υποδομές στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί την Λευκωσία εδώ και πολλά χρόνια. Χρειάζονται πολιτικές που θα αποσυμφορήσουν την πόλη μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα του πολίτη της Λευκωσίας.

γ) για την κοινωνία

Οι πολίτες του τόπου μας χρήζουν στήριξης και βοήθειας και αυτό μπορεί να συμβεί όταν επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι του. Ένα κράτος που να εξυπηρετεί τον πολίτη.

Θα παλέψω για ένα πραγματικό Κράτος Πρόνοιας. Για να είναι ακριβώς Κράτος Πρόνοιας. Πρόνοια σημαίνει εκ των προτέρων μέριμνα, φροντίδα, ικανότητα στην πρόληψη του κακού, αντιμετώπιση του επερχόμενου κινδύνου.

Η πανδημία έχει αναδείξει πολλές αδυναμίες του συστήματος, και δυστυχώς είναι πολλές οι παράπλευρες απώλειες της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

  1. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;

Η υπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών και η υπεράσπιση της πατρίδας μας με όποιο τρόπο και όποιο κόστος.

  1. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;

Κατέρχομαι υποψήφιος με βασική μου αρχή ότι ο κάθε βουλευτής που τιμάται με τη ψήφο του λαού και αναλαμβάνει την ευθύνη της εκπροσώπησής του θα πρέπει να διαθέτει ικανότητες, ευαισθησίες, να καταβάλλει καθημερινά προσπάθεια για να είναι κοντά στους πολίτες και να εισηγείται αποτελεσματικές πολιτικές προς επίλυση όλων των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στον τόπο μας και να εκπροσωπεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των πολιτών.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;

Πιστεύω ότι ένας πολίτης που εργάζεται αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Από την άλλη η βουλευτική ιδιότητα δεν πρέπει να συγκρούεται σε καμία περίπτωση με ιδιωτικά συμφέροντα με σκοπό το προσωπικό όφελος.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:

  1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;

Θέση της Αλληλεγγύης είναι ότι οι συνομιλίες προς την κατεύθυνση της ΔΔΟ δεν θα οδηγήσουν σε λύση του Κυπριακού.

Έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην πάει στην πενταμερή διάσκεψη τονίζοντας ότι πρόκειται για παγίδα υποταγής. Παρόλα αυτά, θα πάμε στην Γενεύη για να πολεμήσουμε ώστε να μην πετύχουν τα σχέδια συμφωνίας λύσης δύο κρατών με τον μανδύα της χαλαρής αποκεντρωμένης συνομοσπονδίας δύο κοινοτικών κρατών με κυριαρχική ισότητα. Δηλαδή την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία.

  1. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διαφωνεί κάθετα με όποια λύση “ΔΔΟ με καλό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο” γιατί είναι λύση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής, οδηγεί στον εκτουρκισμό και εξισλαμισμό των κατεχομένων εδαφών και δεν αποκαθιστά τα ανθρώπινα, πολιτικά, περιουσιακά Δικαιώματα του Λαού, τις θρησκευτικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην περηφάνια για την εθνική καταγωγή του κάθε πολίτη και το δικαίωμα της επιλογής της παιδείας που αρμόζει στην εθνική του συνείδηση. Δεν αποκαθιστά, τις 4 Ευρωπαϊκές Ελευθερίες τις Αρχές και Αξίες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

  1. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.

Διαφωνούμε με τους διαχρονικούς χειρισμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων για το θέμα του Κυπριακού. Ο λαός της Κύπρου απέρριψε την λύση ΔΔΟ στο δημοψήφισμα του 2004. Η δική μας πλευρά όφειλε και οφείλει να αλλάξει στρατηγική στην μορφή λύσης και να απαγκιστρωθεί από την ανέφικτη και ανεφάρμοστη λύση της ΔΔΟ. Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εμπλακεί ενεργά στο θέμα και όχι με τη μορφή απλού παρατηρητή και να μας στηρίξει στη μορφή λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής κατοχής και παράνομου εποικισμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

  1. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;

Βασικές προϋποθέσεις για την συνολική λύση του Κυπριακού είναι η άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, η επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, η ελευθερία διακίνησης και εγκατάστασης στο σύνολο της επικράτειας της πατρίδας μας, η αποχώρηση των παράνομων εποίκων και η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου

  1. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;

Την πολιτική ισότητα την παραχωρήσαμε από το 1991 με το ψήφισμα 917 και έκτοτε την επιβεβαιώνουμε καθημερινά. Έχουμε αποδεχθεί οδυνηρές υποχωρήσεις για να μας επιστραφεί το Βαρώσι. Τελικώς το Βαρώσι εποικίζεται και οι υποχωρήσεις μας γίνονται κεκτημένο για την Τουρκία.

Ο κυβέρνηση αυτό που θέλει να παραχωρήσει είναι η κυριαρχική ισότητα των δύο community states, δηλαδή αποδέχεται λύση χαλαρής αποκεντρωμένης συνομοσπονδίας.

  1. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:
  2. A) Ενιαίο Κράτος

β) ΔΔΟ

γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία

δ) Συνομοσπονδία

ε) Διχοτόμηση

στ) Δύο κράτη

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

  1. Ποιους θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;

Πράγματι, η διαφθορά είναι μια εγγενής νόσος της εξουσίας που κατατρώγει τις σάρκες της κοινωνικής συνοχής και πλήττει την ηθική υπόσταση του Λαού. Οι πολίτες έχουν καταστεί όργανο των ισχυρών κρατικών ή κομματικών μηχανισμών, σιωπούν μπροστά σε φαινόμενα διαφθοράς και δεν αντιδρούν, προκειμένου να έχουν την εύνοια των διεφθαρμένων αυτών μηχανισμών που συγκαλύπτουν τις παρανομίες τους και αλληλοπροστατεύονται. Αυτό το σαθρό πολιτικοοικονομικό συνονθύλευμα αδίστακτης εγκληματικότητας πρέπει να ξηλωθεί, προκειμένου να εκριζωθεί η διαφθορά από τους κόλπους της Κυπριακής πολιτείας.

  1. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;

Οι ευθύνες του σαθρού κατεστημένου είναι διαχρονικές και βαραίνουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν κυβερνήσει από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δημιουργώντας ένα κράτος που ο πολίτης είναι εξαρτώμενος του εκάστοτε κυβερνόντος κόμματος με σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μέσω πλάγιων οδών.

  1. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;

Κλειστές και σφραγισμένες όλες οι «πόρτες , τα παράθυρα, τα παραθυράκια και οι καμαρόπορτες του νόμου»

Απλοποίηση και τυποποίηση όλων των διαδικασιών, των οδηγιών εργασίας και των σχεδίων υπηρεσίας.

Πλήρης Ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών του κράτους για την ελαχιστοποίηση της επαφής δημοσίων υπαλλήλων πολιτών/επιχειρήσεων.

Θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εσωτερικής κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού με εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης ανά εύλογο χρονικό διάστημα

Μάθημα πολιτικής αγωγής στο σύστημα εκπαίδευσης από την προδημοτική μέχρι το Λύκειο

Τερματισμό διπλών και τριπλών διαδικασιών με Ενοποίηση, κωδικοποίηση και απλοποίηση νόμων και εγκυκλίων

Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των ΠΕΠ

Έλεγχος τοπικής αυτοδιοίκησης στα πρότυπα του ελέγχου στη δημόσια υπηρεσία

  1. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;

Πλήρη εφαρμογή των πιο πάνω προτάσεων με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους το συντομότερο δυνατό.

  1. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;

Με τη θέσπιση «Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας» που τα μέλη της θα διορίζονται και θα λογοδοτούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο διορισμός θα λαμβάνει χώρα στο μέσο της θητείας της Βουλής, ούτως ώστε η θητεία της Αρχής να μην συμπίπτει με την θητεία της

Βουλής που την διόρισε και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την θητεία της Βουλής (π.χ. εξαετής). Υπό την έννοια αυτή και το πνεύμα της ρύθμισης θα πρέπει να υπερβαίνει την θητεία της Βουλής που την διόρισε, ούτως ώστε να μην εμφιλοχωρεί οποιαδήποτε εξάρτηση από αυτήν.

  1. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;

Δεν θεωρώ ότι η βουλή πρέπει να αντιμετωπίζετε στο σύνολο της ως ενιαίας φορέας διαφθοράς . Υπάρχουν άτομα και κόμματα που κυβέρνησαν και ήταν γνώστες του σαθρού κατεστημένου και των πλοκαμιών διαφθοράς στην κοινωνία.

  1. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;

Σε ότι αφορά την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις διαγραφές δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, η Αλληλεγγύη τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης των στοιχείων με την ίδια διαδικασία που έγινε με την λεγόμενη λίστα Γιωρκάτζη. Αντίστοιχη διερεύνηση για ευνοϊκές μεταχειρίσεις, διαγραφές δανείων και χαριστικές αναδιαρθρώσεις σε ΠΕΠ, θα πρέπει να γίνει για όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση της Αλληλεγγύης.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;

Η κατάργηση του υφιστάμενου Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες αλλά και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του προγράμματος.

Δυστυχώς υπήρξαν φαινόμενα κακής διαχείρισης, καταχρηστικής εκμετάλλευσης που υπονόμευσαν την αξιοπιστία του προγράμματος. Και το Κίνημα Αλληλεγγύη ξεκάθαρα από την αρχή τοποθετήθηκε υπερ της κατάθεσης όλων των στοιχείων στην ελεγκτική υπηρεσία.

Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια στο ζήτημα των διαβατηρίων, με δεδομένο ότι υπήρξαν αντικανονικές εξαιρέσεις στις κατ’ εξαιρέσεις πολιτογραφήσεις. Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καταγράφει μια λεηλασία των νόμιμων διαδικασιών, των θεσπισμένων κριτηρίων και της νομιμότητας που ενδεχομένως να στοιχειοθετούν ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα, για τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

  1. Όραμα Παιδείας:

Να είναι φορείς στοιχείων και αξιών όπως η Ελληνική γλώσσα, η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση, ο σεβασμός στον άνθρωπο, η Ισότητα, η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία

  1. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:

Η Αλληλεγγύη τιμά την 15η Ιανουαρίου του 1950 όπου γράφτηκε μια μεγαλειώδης σελίδα στην Ιστορία της Κύπρου, το Ενωτικό Δημοψήφισμα, κατά το οποίο το 96% του λαού ψήφισε υπέρ της ΕΝΩΣΗΣ της Κύπρου με την ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

  1. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία

Είναι σημαντικός ο καθοδηγητικός και συμβουλευτικός της ρόλος στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να είναι παρεμβατικός.

  1. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης:

Εκφράζουμε έντονα τις ανησυχίες μας για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ιδιαίτερα μέσω των Κατεχόμενων εδαφών μας και από τη νότια παραλία της Τουρκίας.

Οι Τουρκικοί σχεδιασμοί αποσκοπούν στη διοχέτευση τρομοκρατικών στοιχείων στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, στη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και στην αποσταθεροποίηση του κράτους μας.

Η Κύπρος έχει ήδη ξεπεράσει τα όριά της, στην υποδοχή και φιλοξενία μεταναστών.

Θεωρούμε επιβεβλημένο όπως αυξηθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου των οποίων – σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές πρόνοιες – οι αιτήσεις έχουν κριθεί «προδήλως αβάσιμες», στις περιπτώσεις που αυτοί προέρχονται από τις 21 ασφαλείς χώρες, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών.

  1. Δημογραφικό:

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις σε βασικές συνιστώσες που επηρεάζουν τη μεταβολή του πληθυσμού, όπως είναι η αντιμετώπιση των αυξημένων και υπέρμετρων μεταναστευτικών ροών, η μείωση των γεννήσεων, η αύξηση των αμβλώσεων, η οικονομική μετανάστευση των νέων που εγκαταλείπουν την πατρίδα μας, λόγω της ανεργίας και της οικονομικής αβεβαιότητας.

  1. Απασχόληση αλλοδαπών:

Θέση του Κινήματος Αλληλεγγύη είναι η θέσπιση ενός ευέλικτου συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων για τους πρόσφυγες – οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται, ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη αγορά εργασίας και να εκλείψουν τα φαινόμενα δουλείας και εκμετάλλευσης τους.

Σε σχέση με τους αιτητές διεθνούς προστασίας, θα πρέπει να κατοχυρωθεί η υποχρεωτική εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας για την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία.

  1. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:

Το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίστηκε το 2015 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Θεωρώ ότι κατοχυρώνει κάποια δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Από τα στοιχεία βέβαια φαίνεται ότι και πολλά ετερόφυλα ζευγάρια χρησιμοποιούν το σύμφωνο.

  1. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο:

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι δημοσιογράφοι στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα δύσκολες και όσο κι αν μας φαίνεται αδιανόητο σε μια δημοκρατική κοινωνία, η ελευθερία του λόγου δεν είναι ικανοποιητική. Σε αυτό συντελούν πολλοί παράγοντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμβαίνουν σε όλες τις μικρές χώρες με μειωμένο κύκλο εργασιών.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ΜΜΕ εξαρτώνται από τη διαφήμιση και ως εκ τούτου θέματα που τυγχάνουν συγκεκριμένων συμφερόντων ανεβαίνουν στην ιεραρχία, ή το αντίστροφο.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:

Οι νομοθεσίες οφείλουν να ρυθμιστούν και να τροποποιηθούν έτσι ώστε οι θεσμοί να μην αλληλοσυγκρούονται και να τηρούν τις πρόνοιες για διαφάνεια και εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πολίτη. Ξεκάθαρες αρμοδιότητες για να παράγεται έργο και ο πολίτης να ζει σε ένα δημοκρατικό, ισόνομο και δίκαιο κράτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button