Greek Reports (Ελληνικά)

Καταδικάζουμε την αναφορά για «Κυβέρνηση του νότου» από την κίνηση «Ως Δαμέ»

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο της αναφορές που έγιναν σε ανακοίνωση της κίνησης «Ως Δαμέ» για «Κυβέρνηση Νότου».

Είναι μια απαράδεκτη ορολογία που εξυψώνει ένα παράνομο κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διχοτόμησης- δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχουν δυο κυβερνήσεις στο νησί μας. Εμείς που ζητούμε να συμμετάσχει στην διάσκεψη της Γενεύης η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι μόνο οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχουν δυο Κυβερνήσεις.

Εμείς που θέλουμε να καταργήσουμε τα συρματοπλέγματα – όποιος και αν τα κατασκευάζει- δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη διχοτομική ορολογία.

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και να ισοπεδώσουμε ένα κίνημα πολίτων που στράφηκε κατά της αδικίας και της ανομίας αυτής της κυβέρνησης. Ούτε μπορεί να νομιμοποιήσει αυτή η απαράδεκτη ορολογία που έχει χρησιμοποιήσει το κίνημα «Ως Δαμέ» (σε αυτή και άλλες ίσως περιπτώσεις) την βία και την αστυνομική καταστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button