Greek Reports (Ελληνικά)

ΣΜΥΡΝΗ Παλαιά και Νέα

Όταν ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάζετο στην Σμύρνη το 1919 ο Κεμάλ δραπέτευε από την Κωνσταντινούπολη για να μην συλληφθεί από τον Σουλτάνο που τότε διατελούσε υπό Αγγλικό έλεγχο με την ταπεινωτική για την Οθωμανική Αυτοκρατορία συνθήκη του Μούδρου.

Ενώ, ο υποταγμένος στην πολιτική εξουσία και διχασμένος από τους Βασιλιά και Βενιζέλο Ελληνικός Στρατός  αναλώνετο σε μη στοχευμένες ενέργειες και την υστερόβουλη στάση των «συμμάχων», (Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών και Αμερικάνων) και ο λαός της Σμύρνης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, ο Κεμάλ, με την καθοδήγηση Γερμανών αξιωματικών και όπλα της υστερόβουλης αλλά εξαπατημένης Σοβιετικής Ένωσης, διέπραττε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων και φανάτιζε τους Τούρκους εναντίων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τους οποίους εξόντωσε και εξεδίωξε το 1922.

Σήμερα η Ελλάδα, υποταγμένη στους ίδιους «συμμάχους» περιλαμβανομένης και της ανέκαθεν εχθρικής για το έθνος μας Γερμανίας, ως άλλη Ιφιγένεια οδηγείται προς σφαγή για την ευόδωση και επιτυχία του νέου τρόπου ζωής (great reset) που η παγκοσμιοποίηση έχει σχεδιάσει για τον κόσμο.

Η Ελλάδα οδηγείται άβουλη στον βωμό του θυσιαστηρίου, με διαλυμένη οικονομία, κατεστραμμένη την παραγωγική της υποδομή, χωρίς δυνατότητα έκδοσης χρήματος, με την δημόσια περιουσία σε ενέχυρο, με αλλοιωμένο πληθυσμό, αλλοτριωμένη την εθνική συνείδηση και συνοχή, με ταπεινωμένη την εθνική υπερηφάνεια  και καθοδηγούμενη την παιδεία των νέων.

Οι αρχές του τόπου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση,  αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του έθνους, πουλημένες σε ξένα κέντρα εξουσίας και  γαντζωμένες στην εξουσία  μέσω του πελατειακού κομματικού συστήματος , αποπροσανατολίζουν τον λαό με δευτερεύοντα θέματα όπως οι πρόσφατες ταραχές στην Νέα Σμύρνη που καλύπτουν τα εκατέρωθεν σκάνδαλα και δολιότητες . Έχουν εργαλειοποιήσει την ασθένεια της γρίπης για να χειραγωγούν τον λαό μέσω του φόβου του θανάτου, προετοιμάζοντας τον για το επερχόμενο Οργουελικό, φασιστικό σύστημα διακυβέρνησης και χρησιμοποιούν τους κομματικοδίαιτους μπαχαλάκηδες για να δημιουργούν τάχα πνεύμα αντίδρασης στην υπάρχουσα κατάσταση εξαθλίωσης του λαού.

Στην ουσία αυτό που επιδιώκουν με τα στημένα  επεισόδια είναι να δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο και να τον κρατούν δέσμιο στο παιχνίδι αλληλοδιαδοχής στην εξουσία των μυημένων κομμάτων κάθε φορά που η παρούσα κυβέρνηση φθείρεται λόγω των μέτρων που την αναγκάζουν να πάρει.

Παγιδεύουν τον λαό με την εναλλαγή των κομμάτων για να αποτρέψουν την όποια  εξέγερση για την αλλαγή του ίδιου του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την συντελούμενη παρακμή.

Ενεργοποιούν τους μπαχαλάκηδες που με διάφορες παραβατικές, τρομοκρατικές ενέργειες και συγκεχυμένα επουσιώδη αιτήματα προσπαθούν  να αποτρέψουν την δημιουργία λαϊκού μετώπου με συγκεκριμένα και στοχοποιημένα εθνικά αιτήματα.

Φοβούνται ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί λαϊκή εξέγερση, προοίμιο της οποίας ήταν οι οργανωμένες λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την προδοσία εκχώρησης της Μακεδονικής ταυτότητας σε ξένους, που είναι χειρότερη και από την εκχώρηση εδάφους όπως σχεδιάζουν να κάνουν με την Τουρκία. Αλληλοκατηγορούνται  για το ξύλο που πέφτει σε στημένα επεισόδια  ενώ δεν μίλησαν για τα δακρυγόνα που μας έριξαν για να μας διαλύσουν όταν σύσσωμοι διαμαρτυρηθήκαμε για την συμφωνία των Πρεσπών και μας είπαν πατριδοκάπηλους και φασίστες.

Αλλοιώνουν το πνεύμα της εθνεγερσίας κατά της Οθωμανικής κατοχής και δεν μιλούν για την αυτοκτονική πολιτική και οικονομική υποταγή μας στις ξένες δυνάμεις αποσιωπώντας την ανάγκη απαλλαγής από αυτές για την ολοκλήρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε πάλι από τα διλλήματα Δεξιά ή Αριστερά, Σκύλα ή Χάρυβδη, φτωχοεθνικιστές ή απάτριδες προοδευτικοί. Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς εθνική ταυτότητα που θα την σέβονται τα άλλα έθνη με τα οποία  συνυπάρχουμε ούτε υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς να παράγουμε σε αντίστοιχη αξία όλα όσα καταναλώνουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς εάν δεν εκπαιδευόμαστε και δεν παράγουμε τον βασικό μας εξοπλισμό. Δεν αποκτούμε αξία με το να πιθηκίζουμε τον πολιτισμό και τα ήθη ξένων λαών, έχουμε τον δικό μας πολιτισμό και τις αξίες των προγόνων μας αλλά και την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδος όπως μας την μετέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες μας.

Να εξεγερθούμε αλλά όχι σαν κομματικοδίαιτοι μπαχαλάκηδες ή σαν πεινασμένοι εκδικητές αλλά, σαν έθνος φορέας της ελευθερίας που φωτίζει όλον τον κόσμο ενάντια στο επερχόμενο σκοτάδι. Ο διχασμός στην Σμύρνη έφερε την Μικρασιατική καταστροφή, ας μην αφήσουμε τους κομματικούς διχασμούς σαν αυτούς που δημιούργησαν στην Νέα Σμύρνη να φέρουν την Εθνική μας καταστροφή. Ας αντισταθούμε για να ανατρέψουμε την σύγχρονη κατοχή και τα ανδρείκελα που την υποστηρίζουν όπως ανατρέψαμε την τουρκοκρατία και τους κοτζαμπάσηδες. Ας μην περιμένουμε να δράσουμε όταν μας τα πάρουν όλα γιατί τότε θα είναι πια αργά.

Να είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε το κάλεσμα του νέου Κολοκοτρώνη και αυτόν να ακολουθήσουμε αποφεύγοντας τις σειρήνες των εθνομηδενιστών.

  • Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός

Με πατέρα επιβιώσαντα του ‘συνωστισμού’  της Σμύρνης

Μέλος του ΙΗΑ (International Hellenic Association)

  • Το Άρθρο δημοσιεύθηκε επίσης στο ΙΗΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button