Greek Reports (Ελληνικά)

Αποχαιρετισμός στον γιατρό Σέργιο Σεργίου

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

  • Επικήδειος Λόγος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου

Αγαπημένε γιατρέ, Αγαπημένε μου φίλε,

Όση δύναμη κι αν καταφέρει κανείς να επιστρατεύσει σε ανάλογες με τούτη στιγμές, εκείνο που επικρατεί είναι η θλίψη και ο πόνος από το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου.

Τέτοιο ακριβώς είναι και το μέγεθος της θλίψης και του πόνου που έχει προκαλέσει το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο αδόκητος θάνατός σου, στην οικογένειά σου, τους δικούς σου ανθρώπους αλλά και τους φίλους σου.

Κενό το οποίο υπολογίζει εξίσου και η δεύτερη οικογένειά σου, η Ανόρθωση.

Αποχαιρετώντας σε σήμερα, αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου συνέκλιναν, μεταξύ άλλων, τα υψηλά χαρακτηριστικά του ήθους, της φιλανθρωπίας, της σεμνότητας, της ευαισθησίας, της συνέπειας, της αξιοπρέπειας και της υπευθυνότητας.

Χαρακτηριστικά τα οποία σου επέτρεψαν να ξεχωρίσεις και να διακριθείς ως άνθρωπος αλλά και να τιμήσεις με την άδολη προσφορά σου την επιστήμη που επέλεξες να ακολουθήσεις.

Την ιατρική επιστήμη, την οποία αναγνώρισες εξαρχής ως λειτούργημα, τάσσοντας εαυτόν στην υπηρεσία και την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας, εργαζόμενος προς το σκοπό αυτό με πάθος και αφοσίωση καθ’ όλη τη διάρκεια της επιστημονικής σου διαδρομής.

Ιδιαιτέρως μέσα από την άδολη, σταθερή και με συνέπεια υπηρεσία σου, ως γιατρός, στις τάξεις της Ανόρθωσης, συνέδεσες στενά το όνομά σου, ως ένας ακούραστος αγωνιστής, με τις επιτυχίες της ομάδας.

Για αυτούς ακριβώς του λόγους, αγαπημένε μας Σέργη, η ομάδα που αγάπησες και σε αγάπησε, που τίμησες και σε τίμησε, μετρά διπλά τη μεγάλη σου απώλεια.

Αυτοί ακριβώς οι λόγοι, αλλά και η καθολική εκτίμηση και σεβασμός, που επάξια κέρδισες μέσα από την υποδειγματική πορεία ζωής που επέλεξες να ακολουθήσεις, ως επίσης η αναγνώριση της συνολικής σου διαδρομής, θα απαλύνουν τον πόνο των δικών σου ανθρώπων.

Σέργη,

Υπήρξες για μένα προσωπικά φίλος ξεχωριστός. Θα μου λείψει η αγάπη και η φιλία σου.

Μία φιλία που μετρά από τα μαθητικά μας χρόνια, την οποία τιμήσαμε διαχρονικά με συνέπεια και η οποία σφυρηλατήθηκε στο πέρασμα των χρόνων, μέσα από τους κοινούς μας αγώνες, μέσα από τα εύκολα αλλά και τα δύσκολα.

Μέσα από το πάθος μας για την αγαπημένη μας Ανόρθωση, την αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

Σήμερα που φεύγεις για το αιώνιο ταξίδι η ομάδα μας συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής. Θέλω να είσαι σίγουρος ότι οι δικές σου μάχες θα αποτελούν τον φάρο που θα καθοδηγεί τα βήματα των δικών μας αγώνων, μέχρι τη δικαίωση και την επιστροφή στην πόλη μας.

Γιατρέ,

Αποχαιρετώντας σε, με τα βαθιά αισθήματα πόνου αλλά και του ανάλογου σεβασμού που πρέπουν και αξίζουν σε έναν ανιδιοτελή φίλο, έναν σπουδαίο οικογενειάρχη αλλά και μία καταξιωμένη προσωπικότητα, θέλω να ξέρεις πως εμείς οι φίλοι σου, η οικογένεια σου, οι εκτιμητές του έργου σου, δεν θα επιτρέπουμε ποτέ η λήθη να διαγράψει τη μνήμη σου.

Καλό ταξίδι φίλε Σέργη, αιωνία θα είναι η μνήμη σου.

*****

  • Επικήδειος Λόγος Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου & Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου

Αγαπημένε μας συνάδελφε και συνοδοιπόρε Σέργιε Σεργίου,

Ο Ιατρικός κόσμος στο σύνολο του θρηνεί τον αδόκητο θάνατο σου και εκφράζει την οδύνη του για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνεις στην ιατρική μας οικογένεια.

Διακρίθηκες καθ όλη τη διάρκεια της επιστημονικής και επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας για το απαράμιλλο ήθος ,την ανιδιοτέλεια, τη σεμνότητα και την ευθυκρισία σου.

Ως γιατρός υλοποίησες με τον βέλτιστο τρόπο το σημαντικό ιατρικό λειτούργημα και μετέτρεψες σε πράξη τις υψηλές και διαχρονικές επιταγές του όρκου του Ιπποκράτη, με επίκεντρο την άδολη υπηρεσία και τη διαρκή φροντίδα προς τους συνανθρώπους σου.

Πάντοτε σεμνός και ταπεινός, ήρεμος και αθόρυβος, απετέλεσες το παράδειγμα και το πρότυπο του καλού και αγαθού ανθρώπου και το υπόδειγμα του Επιστήμονα και του Ιατρού.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμμοχώστου εκφράζουν τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια  στην οικογένεια σου  αλλά και στους αμέτρητους φίλους που σε αγάπησαν , σε  πίστεψαν και σε  αγκάλιασαν τόσο ως άνθρωπο όσο και ως Ιατρό.

Βαρύτατο το χρέος  της μνήμης σου αγαπημένε μας συνάδελφε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον δρόμο της προσφοράς ,της ανιδιοτέλειας και του αλτρουισμού που βάδισες σε όλη σου τη ζωή.

Ελαφρύ ας είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει.

*****

  • Επικήδειος Λόγος του Προέδρου του ΓΣΕ Σοφοκλή Χαραλαμπίδη

Απίστευτο… κι όμως αληθινό…! Έφυγε, νικημένος από ένα ιό, ο αγαπητός φίλος, ο κορυφαίος ορθοπεδικός επιστήμονας γιατρός, Σέργης Σεργίου.

Ο δρ Σέργης Σεργίου, πέρα από προσωπικός μου ορθοπεδικός γιατρός, ήταν, τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια, ο ορθοπεδικός γιατρός των αθλητών του Γυμναστικού μας Συλλόγου, του ΓΣΕ Αμμοχώστου. Ήταν η προσωποποίηση αυτού που λέμε «άνθρωπος», ειλικρινής φίλος, αλτρουιστής, γνήσιος φίλαθλος του ποδοσφαίρου και του στίβου, λεβέντης σε όλα του κι αγαπούσε με πάθος την Ανόρθωση και κάθε τι που μύριζε Αμμόχωστο.

Η απώλεια σου, φίλε Σέργη, άφησε στα αγαπημένα σου πρόσωπα, στη σύζυγο, στα παιδιά σου, στους στενούς και μακρινούς συγγενείς σου, αλλά και σ΄ όλους εμάς τους φίλους και συνεργάτες σου, δυσβάστακτο καινό.

Δε βρίσκεσαι πια ανάμεσά μας. Πήρες μαζί σου τα όνειρά σου τα ανεκπλήρωτα και αναχώρησες για την αιωνιότητα. Δεν κατάφερες να γευτείς τη χαρά της επιστροφής στην αγαπημένη σου λεμονανθούσα Αμμόχωστο, ν΄ ανέβεις τα σκαλοπάτια της αγαπημένης σου Ανόρθωσης, να περιδιαβάσεις τους τόπους που σου έδιναν χαρά και ευχαρίστηση. Μετακόμισες εκεί, όπου μόνιμα κατοικεί το φως της Αλήθειας και της Αγάπης, για να μην πληγώνεται η ευαίσθητη ψυχή σου, από τη σημερινή μας κατάντια.

Σαν άνθρωπος ήσουν η ενσάρκωση της καλοσύνης, της λεβεντιάς, της αγάπης προς την πατρίδα, της υπομονής, της ανιδιοτέλειας, της εγκαρτέρησης, της τιμιότητας, της προσφοράς, της περηφάνιας, της αγάπης προς το συνάνθρωπο και του σεβασμού σε γνωστούς και άγνωστους. Καλόκαρδος και καταδεκτικός, σκορπούσες στους γύρω σου, με την αθωότητα μικρού παιδιού, αγάπη, αισιοδοξία, χαρά. Ήσουν πάνω απ΄ όλα «άνθρωπος». Φεύγεις πανευτυχής γιατί αφήνεις πίσω σου αγάπη και ανθρωπιά, που φρόντισες να μοιράσεις σε όλους μας απλόχερα.

Η σύζυγος, τα παιδιά, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συνεργάτες σου κι εμείς στον ΓΣΕ, θα σε θυμούμαστε πάντοτε σαν ένα ξεχωριστό μέλος της Αμμοχωστιανής προσφυγιάς, σαν ένα απλό, ταπεινό, έντιμο, και περήφανο άνθρωπο. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός της αγάπης και του ελέους να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στις καρδιές των προσφιλών σου προσώπων.

Εσύ τώρα μπορείς να σεργιανίζεις άφοβα στις γειτονιές, τα δρομάκια και τις λεωφόρους της Αμμοχώστου μας, που μεγάλωσες. Να μπεις ελεύθερα στο οίκημα του ιστορικού μας Σωματείου, της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, να ανέβεις τα σκαλοπάτια του και να σταθείς με δέος μπροστά στις λεηλατημένες άδειες τροπαιοθήκες του και να αποτίσεις, εκ μέρους όλων μας, τον οφειλόμενο φόρο τιμής.

Μπορείς να μεθάς με το άρωμα της ανθισμένης πορτοκαλιάς και την αλμύρα της θάλασσας μας, χωρίς την άδεια κανενός κατακτητή. Μπορείς να περπατάς αμέριμνος στη χρυσή αμμουδιά της Αμμοχώστου μας. Μπορείς να κάθεσαι ανέμελος στα πεζούλια του σπιτιού σου, χωρίς να νοιώθεις την ανάγκη να ευχαριστήσεις κανένα, γιατί σου επέτρεψε να το επισκεφθείς. Μπορείς να πάρεις αμέριμνος το δρόμο για την πατρώα γη του Αγίου Θεοδώρου της ευλογημένης Καρπασίας. Τώρα εσύ, γιατρέ,   είσαι ελεύθερος, απροσκύνητος, περήφανος.

Θα σε περιμένουμε στο Στάδιο μας, το χορταριασμένο σήμερα ΓΣΕ, για να γιορτάσουμε την ευλογημένη μέρα της απελευθέρωσης και επιστροφής. Θα είμαστε όλοι εκεί…!

Αγαπημένε μας φίλε, καλό σου ταξίδι…! Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, τα μέλη, οι προπονητές και οι αθλητές μας, σε αποχαιρετούμε και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο στα παιδιά και σ΄ όλους τους συγγενείς σου και καταθέτουμε τα λουλούδια της αγάπης μας.

«Καλό παράδεισο» να ΄χεις, γιατρέ, κι ανάλαφρο να ΄ναι το χώμα που θα σε σκεπάσει.

*****

  • Επικήδειος Λόγος της Προέδρου του Κινήματος ”Αλληλεγγύη” Δρος Ελένης Θεοχάρους

Συναγωνιστή, Φίλε, Συνάδελφε, Ιδεολόγε Μαχητή, Γιατρέ Σέργη Σεργίου.

Διέπλευσες την Αχερουσίαν της Μοίρας κάθε θνητού πολεμώντας επί των επάλξεων για τα Ιδανικά σου και την ανιδιοτελή προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Εμείς οι συναγωνιστές σου, συγκλονισμένοι από τον αδόκητο θάνατο σου και με βαθιά οδύνη, καταθέτουμε νοερά την αγάπη και ευγνωμοσύνη μας για ότι έπραξες, και εκφράζουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση μας στην οικογένεια σου.

Αγαπημένε μας Σέργη,  λάτρεψες την πόλη σου την Αμμόχωστο, την Ομάδα σου την Ανόρθωση, μα πιο πολύ από όλα λάτρεψες την Ελευθερία του Ανθρώπου, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.

Με απαράμιλλο ήθος, ακέραιο χαρακτήρα και ατσάλινη θέληση κέρδισες την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων ανεξαίρετα των στελεχών του Κινήματος και των συναγωνιστών μας.

Πήρες επάξια τον τίτλο του «Γιατρού των φτωχών και αδυνάτων», υπηρετώντας με αυταπάρνηση και εντιμότητα τον όρκο σου.

Αιωνία θα είναι η μνήμη σου στις καρδιές μας. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ

*****

  • Επικήδειος Λόγος Προέδρου της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Μιχάλη Τζιώρτα

Το θλιβερό άγγελμα θανάτου του αγαπητού μας γιατρού Σεργίου σκόρπισε σε όλους, όσοι τον γνωρίζαμε, πόνο ψυχής και απέραντη θλίψη.

Γιατί άλλος ένας δικός μας, επιφανής άνθρωπος, φεύγει απ’ αυτή τη ζωή με το όραμα της επιστροφής ανεκπλήρωτο, άλλος ένας λιγότερος για την άγια μέρα του γυρισμού στις πατρογονικές μας εστίες.

Ο αγαπητός μας Σέργης με τη δράση του στον ιατρικό τομέα, με τα ιδεώδη και τα πιστεύω του για την πατρίδα και την κατεχόμενη γη μας και με την έμπρακτη αγάπη του στον συνάνθρωπό του καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων. Στον αθλητικό τομέα υπηρέτησε αφιλοκερδώς την αγαπημένη του Ανόρθωση για πολλά χρόνια. Παράλληλα υπηρέτησε και τον ευρύτερο αθλητισμό, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον ΓΣΕ και σε αθλητές των σωματείων της Λάρνακας που τον φιλοξενούσε.

Για εμάς της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου υπήρξε συναγωνιστής,  φίλος και συμπαραστάτης. Η αγάπη του για τα κατεχόμενα χωριά μας ήταν δεδομένη. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την αξιοποίηση του ταλέντου του στη ζωγραφική, με την οποία αποτύπωνε με πολλή αγάπη σε πίνακές του τις κατεχόμενες μας περιοχές.

Με την όλη ποικιλότροπη προσφορά του έκανε περήφανη την οικογένειά του, τη γενέτειρά του Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας και όλους εμάς, που είμαστε για σαράντα εφτά τώρα χρόνια στην ίδια μοίρα μ’ αυτόν, πρόσφυγες στη δική μας πατρίδα.

Ο μακαριστός πλέον Σέργης – και πόσο οδυνηρό είναι να βάζει κανείς τέτοια θλιβερή λέξη μπροστά από το όνομα ενός φίλου – μέχρι πρόσφατα έσφυζε από ζωή! Ήταν ένας ενεργός πολίτης, πρόσχαρος και προσιτός σε όλους, ένας ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, που στην καθάρια ματιά του καθρεφτιζόταν η άπειρη καλοσύνη του. Ένας αγωνιστής, που πάλεψε σε άνισο αγώνα τον τελευταίο μήνα με την απαίσια αρρώστια της εποχής κι έφυγε στα εξήντα εννιά του χρόνια από την πρόσκαιρη ζωή για την ουράνια, την αληθινή κι αιώνια.

Στη βαρυπενθούσα οικογένειά του, τη σύζυγό του Κλέλια και τα  παιδιά του Αγγέλικα, Κωνσταντίνο και Θεοδώρα εκφράζουμε τη συμπάθειά μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Είθε ο Θεός να δίνει παρηγοριά  στον αβάστακτο πόνο που τους αφήνει η απώλειά του. Η περηφάνια τους για τον αγαπημένο τους Σέργη ας είναι προς μετριασμό της οδύνης από την απουσία του.

Πολυθρήνητε φίλε Σέργη, σου ευχόμαστε καλό το στερνό σου ταξίδι και καλόν παράδεισο.

Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει και η μνήμη σου αιωνία.

*****

  • Επικήδειος Λόγος Ευγένιου Χαμπουλλά 

«Αγαπητοί φίλοι,

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και η σημερινή είναι μια μέρα που η Ανόρθωσις και η Αμμόχωστος γιορτάζουν τη γενέθλια ημέρα του συλλόγου και συνάμα αποχαιρετούν ένα λαμπρό τέκνο τους.

Πολυθρήνητε φίλε Σέργη, σου ευχόμαστε καλό το στερνό σου ταξίδι και καλόν παράδεισο. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει και η μνήμη σου αιωνία. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον γιατρό Σέργη Σεργιου, ένα βέρο Aμμοχωστιανό, τον Σέργη της Ανόρθωσης. Έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε με το σύλλογο και τον υπηρέτησε ανιδιοτελώς για τρεις και πλέον δεκαετίες.

Γεννημένος στον Άγιο Θεόδωρο της Καρπασίας επέλεξε μετά τα μαθητικά του χρόνια να υπηρετήσει την επιστήμη της ιατρικής και φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το μαύρο Καλοκαίρι του 1974, ήταν Κύπρο για διακοπές με την οικογένειά του και στο κάλεσμα της πατρίδας δήλωσε παρών. Πολέμησε, τραυματίστηκε από τα πυρά του τούρκου εισβολέα αλλά δε λύγισε.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στην Κύπρο το 1980 και άμεση υπήρξε η εμπλοκή του με την αγαπημένη του Ανόρθωση. Παρείχε τις υπηρεσίες του ως γιατρός αφιλοκερδώς και όταν ο Κίκης Κωνσταντίνου ανέλαβε την προεδρία και ξεκίνησε την πλήρη ανοικοδόμηση και εκσυγχρονισμό του συλλόγου διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ρόλο τον οποίο είχε και σε μεταγενέστερα συμβούλια της Ανόρθωσης. Κομμάτι των μεγάλων επιτυχιών της δεκαετίας του 1990 με τους συνεχόμενους τίτλους, παρών και εκ των συντελεστών των λαμπρών επιτυχιών στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το έπος της Τραπεζούντας. Οι εικόνες του φίλου Σέργη να πανηγυρίζει την ιστορική πρόκριση μαζί με τους ποδοσφαιριστές θα είναι μέρος της ιστορίας της Ανόρθωσης για πάντα.

Φίλε Σέργη,

Υπηρέτησες και αγάπησες την Ανόρθωση όσο λίγοι. Συνδέθηκε η επαγγελματική σου πορεία με την προσφορά στο σύλλογο και το όνομά σου γράφτηκε δίπλα σε πολλούς άλλους στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Σήμερα αποχαιρετούμε ένα γνήσιο Ανορθωσιάτη, ένα γνήσιο Αμμοχωστιανό και εκφράζουμε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Αφήνεις πίσω σου τη σύζυγό σου Κλέλια που πάντα ήταν δίπλα σου και τα παιδιά σου Αγγελική, Κωνσταντίνο και Θεοδώρα. Όμως μαζί με την οικογένειά σου, αφήνεις πίσω σου και την Ανόρθωση που αποτέλεσε το δεύτερό σου σπίτι, τη δεύτερη σου οικογένεια και ως μέλος της σου λέμε το στερνό αντίο σήμερα.

Αιωνία σου η μνήμη, καλό παράδεισο».

*****

  • Αποχαιρετισμός Φίλων

(Εκ μέρους όλων των φίλων του αείμνηστου Σέργιου)

Αγαπημένε και εκλεκτέ μας φίλε,

Με βαθύτατο πόνο ψυχής  βιώσαμε μαζί τον τελευταίο μήνα της άνισης  πάλης σου με το θανατηφόρο ιό.

Με συντριβή καρδιάς ακούσαμε τη θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου σου.

Με ανείπωτη συντριβή σε αποχαιρετούμε από τα γήινα χωρίς να μπορέσουμε ποτέ να σε δούμε στο κρεβάτι της εναγώνιας αναμέτρησης  σου με το χάροντα  και να σού σφίξουμε με αγάπη το χέρι.

Υπήρξες σε όλη σου τη ζωή σεμνός μαχητής, σύμβολο αξιοπρέπειας, άδολος αγωνιστής της ελευθερίας της Πατρίδας  και πρότυπο ήθους και αρχοντιάς ψυχής

Ήσουν πάντα αφοσιωμένος στο ιατρικό σου λειτούργημα και υπηρέτησες το συνάνθρωπο σου με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Διακρίθηκες για την εντιμότητα ,τη σεμνότητα, την ηρεμία και την ευθύτητα σου, «εν λόγοις  και εν έργοις».

Ενσάρκωσες το ιδεώδες του συζύγου, του πατέρα και του παππού και κατόρθωσες να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις μια σωστή και σφιχτοδεμένη οικογένεια.

Υπηρέτησες αφιλοκερδώς για 30 χρόνια την αγαπημένη σου ΑΝΟΡΘΩΣΗ και τη λάτρεψες ως ένα άφθαρτο και αιώνιο Σύμβολο της σκλαβωμένης μας Πόλης.

Έφυγες με τον  καϋμό  της προσφυγιάς και την πικρή νοσταλγία της θαλασσοφίλητης  γενέτειρας σου.

Αγαπημένε μας Σέργη,

Κόσμησες τη ζωή με την παρουσία  σου γι αυτό και είναι δυσαναπλήρωτο το κενό της απουσίας σου ανάμεσα μας.

Θα προσευχόμαστε πάντα στο Θεό  να σε καταξιώσει στην Αθανασία μετά Δικαίων και Αγίων.

Σου δίνουμε τον όρκο πως θα διατηρούμε τη μνήμη σου άφθαρτη και αλώβητη και την υπόσχεση πως θα αγωνιστούμε για  να φιλήσουμε ξανά όρθιοι, αλύγιστοι και αξιοπρεπείς τα άγια χώματα της σκλαβωμένης Πόλης σου, της Αμμοχώστου.

Αιωνία ας είναι πάντα η μνήμη σου αγαπημένε και εκλεκτέ  συνάνθρωπε, φίλε και αδελφέ.

*****

  • Επικήδειος λόγος Κοινοτάρχη Αγίου Θεοδώρου Καρπασίας

Όσο και αν κάποιος προσπαθήσει να είναι έτοιμος για να δεχθεί τον Θάνατο, πάντα τον βρίσκει απροετοίμαστο.

Πικραθήκαμε,στοναχωρηθήκαμε, ξαφνιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε όταν μάθαμε πως ο δικός μας άνθρωπος, ο δικόμας εξάδερφος και συγχωριανός, ο δικός μας γιατρός ξεκίνησε το Θεϊκό του ταξίδι.

Αγαπημένες μας Σέργη,

Θα μπορούσε κανείς να μιλάει για ώρες για το μεγαλείο της ψυχής σου, τις αρετές σου, την ανθρωπιά σου που με πολλή αγάπη χάριζες στους συνανθρώπους σου μέσα από το επάγγελμα σου και όχι μόνον.

Φοβάμαι πως τα φτωχά μου λόγια δεν θα αποδώσουν όλα όσα αξίζουν να σου γράψω και να πώ.

Όλοι παρακαλούμε τον Θεό να δίνει κουράγιο και δύναμη στην αγαπημένη σου οικογένεια, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια, αδερφές και μητέρα που βρίσκονται εδώ πλάϊ σου και προσεύχονται για σένα, που μέσα από την στεναχώρια τους, λύπη και μαράζι, είναι και είμαστε όλοι βέβαιοι πως οι ουρανοί που δύσκολα ανοίγουν σήμερα θα είναι ορθάνοιχτοι να σε υποδεχθούν.

Αιωνία σου η μνήμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button