Greek Reports (Ελληνικά)

O Şener Levent στο στόχαστρο του Erdogan-sultan

Καθήκοντα και Υποχρεώσεις της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις 23 Δεκεμβρίου 2020 ο αντικατοχικός δημοσιογράφος στα κατεχόμενα Şener Levent, προσήχθη σε “δικαστήριο” σε μια διαδικασία για προσαγωγή σε δικαστήριο στην Τουρκία. Οι κατηγορίες εναντίον του απορρέουν απο τρία άρθρα του στην εφημερίδα που εκδίδει (αρχικά ονόματι Avrupa, κατόπιν διώξεως επί Denktash μετονομασθείσα σε Afrika και πρόσφατα ξανά Avrupa).

Οι κατηγορίες αφορούν την εξύβριση του Προέδρου της Τουρκίας και προνοείται φυλάκιση μέχρι και τεσσάρων χρόνων.

Δέν αναφέρθηκε το όνομα του παραπονεμένου που προφανώς είναι είτε ο ίδιος ο Ερντογάν ή κάποιος υποτακτικός του, ενώ εζητήθη από τον Σιενέρ να καταθέσει ως μάρτυρας. Αρνήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν, απέρριψε τις κατηγορίες και επίσης δήλωσε ότι δέν θα πάει στην δίκη στην Τουρκία.

Τί μέλλει γενέσθαι;

  • Θα τον καταδικάσουν ερήμην;
  • Θα τον συλλάβουν και στείλουν με το ζόρι στην Τουρκία;

Σημειώνουμε ότι ο Σιενέρ Λεβέντ είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ότι ζεί στα κατεχόμενα δέν του αναιρεί την ιθαγένειά του. Επομένως, είναι καθήκον της κυβέρνησής μας να προβεί στα κατάλληλα διαβήματα για προστασία του από τις επιβουλές της εχθρικής Τουρκίας. Καλείται, επομένως, το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει θέση και να δράσει ανάλογα.

Αλλά απορρέουν και καθήκοντα κι υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ), διότι ο Σιενέρ Λεβέντ δέν είναι απλά πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ αλλά έχει τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο του Ευρωπαίου ΠολίτηΚαλούνται, λοιπόν, οι Ευρωβουλευτές μας να θέσουν το θέμα στα αρμόδια όργανα της ΕΕ και να απαιτήσουν έμπραχτη συμπαράσταση και κατσάδιασμα της Τουρκίας.

Καλούνται επίσης, οι πολίτες αυτής της χώρας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, στον τύπο, τα ραδιόφωνα, τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτησήν τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button