Greek Reports (Ελληνικά)

Ο Τουρκικός Μινώταυρος και η Πενταμερής Διάσκεψη

Στην Ελληνική μυθολογία γίνεται αναφορά για τον Μίνωα που αφού νίκησε τους Αθηναίους στον πόλεμο, έθεσε όρο και η Αθηναίοι έστελλαν εννιά νέους και νέες στην Κρήτη για να τους κατασπαράξει ο Μινώταυρος που δεν χόρταινε σε αίμα.

Ο Θησέας, ο γιος του Βασιλιά Αιγέα, αποφάσισε να θέσει τέρμα σε αυτή την βαρβαρότητα, πήρε την θέση ενός νέου και σάλπαρε για την Κρήτη. Εκεί γνώρισε την Αριάδνη κόρη του Βασιλιά Μίνωα που τον ερωτεύτηκε, του έδωσε ένα κουβάρι κλωστή τον Μίτο της Αριάδνης, για να μπορεί να βγει από τον όταν σκοτώσει τον Μινώταυρο από τον λαβύρινθο του .

Ο σύγχρονος Μινώταυρος, ο Τουρκικός, αφού κατασπάραξε τις σάρκες και τις ζωές μας το 74, κράτησε και ως λάφυρα την Γη των Πατέρων μας. Όπως ο Μινώταυρος του Μίνωα, δεν χορταίνει ούτε αυτός και σε συνομιλίες που διεξάγονται ζητά νέες θυσίες από εμάς. Δυστυχώς οι εκάστοτε ηγεσίες μας σαν σύγχρονοι Αθηναίοι του παραχωρούσαν και παραχωρούν ότι θυσία ζητήσει από εμάς.

Τελευταία, οι Έποικοι και οι εναπομείναντες Τουρκοκύπριοι ανέδειξαν σαν ηγέτη τους τον Ερσίν Τατάρ, όπως πάντα ένα ανδρείκελο του Τουρκικού Μινώταυρου. Ως είθισται διευθετήθηκε συνάντηση του Διαπραγματευτή μας και Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί του. Είναι άποψη μας πως ο Διαπραγματευτής μας δεν έπρεπε να πάει σε εκείνη την συνάντηση. Ο Τατάρ ως εκφραστής του Τουρκικού Μινώταυρου είχε αρχίσει εργασίες για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ο δε Ερτογάν δήλωνε πως θα πραγματοποιούσε πίκνικ εκεί,τα δε Τουρκικά γεωτρύπανα βρίσκονταν εντός της ΑΟΖ μας.

Σαν στοιχειώδη αρχή ο Διαπραγματευτής μας όφειλε να ζητήσει να σταματήσουν οι εργασίες για εποικισμό της περίκλειστης περιοχής και άλλες Τουρκικές παραβάσεις προ της συνάντησης. Αντί αυτού,απλά συνάντησε τον Τατάρ σε δείπνο που παράθεσε η ειδική αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών κυρία Σπέχαρτ. Μετά το δείπνο, ο Διαπραγματευτής μας σε δηλώσεις του ανάφερε πως συμφώνησαν με τον Τατάρ ,ότι διαφωνούν σε όλα πλην όμως θα προχωρούσε να λάβει μέρος σε μια λεγόμενη άτυπη πενταμερή που θα οργανώσει ο κύριος Γκουτέρες, Γενικός Γραμματικός των Ηνωμένων Εθνών. Μια πενταμερή που θα απουσιάζει το ενδιαφερόμενο μέρος, η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως απουσίαζε και η Τσεχοσλοβακία όταν συζητείτο το μέλλον της στο Σύμφωνο του Μονάχου και η παράδοση εδαφών της για να κατευναστεί ο άλλως Μινώταυρος, ο Χίτλερ.

Αιχμή του δόρατος της ηγεσίας των τριών μεγάλων κομμάτων, αποδεδειγμένα όχι της βάσης τους, καθώς και του Διαπραγματευτή μας είναι η επί σαράντα έξη χρόνια αποτυχημένη πολιτική της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αν και τελευταία σε σκοτεινούς διαδρόμους και πίσω από κλειστές πόρτες ψιθυρίζεται εδώ και εκεί η λύση των δύο κρατών. Που το ίδιο κακό αποτέλεσμα θα έχει για την χώρα μας καθώς είναι Διζωνική με άλλο χαρτί περιτυλίγματος. Τελικά μόνο θυσίες κατευνασμού του Τουρκικού Μινώταυρου έφερε αυτή η αποτυχημένη πολιτική από τότε που άρχισαν διαπραγματεύσεις.

Θα πάμε λοιπόν σε λεγόμενη άτυπη πενταμερή διάσκεψη τον Ιανουάριο, το αργότερο τον Φεβρουάριο απόντος του Κράτους που όλοι θέλουν να επικυρώσουν την θανατική του καταδίκη μετονομάζοντας το ως μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα ακούονται φήμες πως θα κάνουμε και άλλες θυσίες στον Τουρκικό Μινώταυρο που θα τους δοθεί το όνομα ΜΟΕ. Φημολογείται πως θα παραχωρήσουμε στην Τουρκία μέρος του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας με αντάλλαγμα να σταματήσει τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου και να απόσχει από παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της. Αν και όταν πάρει και αυτές τις θυσίες μας ο Τουρκικός Μινώταυρος θα εκτραχυνθεί πάλι και θα ζητά περισσότερα όπως πάντα.

Ζητείται επειγόντως ένας Θησέας να διεκδικήσει την σωστή λύση του κατοχικού προβλήματος που μας ταλανίζει, μια δημοκρατική λύση όπου ένας άνθρωπος μια ψήφος.

  • Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης Κυπριακής Δημοκρατίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button