Greek Reports (Ελληνικά)

Η Γερμανία να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό για τη χρήση «ΤΔΒΚ» στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της

Το Κίνημα Αλληλεγγύη καταγγέλλει την κυβέρνηση της Γερμανίας και ειδικότερα το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για αναφορά σε δήθεν «ΤΔΒΚ» χωρίς διευκρίνιση πως πρόκειται για παράνομο μόρφωμα, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Αναμένουμε άμεση αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και διόρθωση του εγκληματικού, σε βάρος του κυπριακού λαού, λάθους.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, αναφέρει πως «με μεγάλη έκπληξη έχουμε ανακαλύψει ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στις οδηγίες που αναφέρονται στα μέτρα του κορωνοϊού δίνονται οδηγίες για εκείνους που θα ταξιδέψουν στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», χωρίς εισαγωγικά και χωρίς καμία σημείωση ότι πρόκειται για μη αναγνωρισμένο κράτος, πρόκειται για μια οντότητα η οποία υφίσταται κατά παράβαση του Διεθνούς Νόμου, πρόκειται για ένα κράτος του Ματσούκο της σύγχρονης εποχής».

Η Ελένη Θεοχάρους καλεί τη Γερμανία να δώσει εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει τη στάση της: «Εάν η Γερμανία είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εάν η Γερμανία διεκδικεί ηγετικό ρόλο θα πρέπει αμέσως να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος – μέλος και απέναντι στη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρο».

Εκτιμούμε ότι για όλα αυτά βαρύτατη ευθύνη φέρει η κυπριακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button