Greek Reports (Ελληνικά)

Ανοικτή Επιστολή Προς Δημοσιογράφους

Δρ. Νίκος Ερρ. Ιωάννου

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, λειτουργοί της 4ης εξουσίας.

Απευθύνομαι με ιδιαίτερο σεβασμό σε μία επαγγελματική τάξη, που ένεκα των ιδιοτήτων της, θρηνεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό θανάτων, βασανισμών, διώξεων και φυλακίσεων μεταξύ των μελών της.

Ως γνωστόν πολύ ψηλά στην κλίμακα των αρνητικών επιδόσεων αυτού του φαινομένου ευρίσκεται η Τουρκία, ειδικά με το παρόν καθεστώς.

Η συγκεκριμένη χώρα ευρίσκεται, στην πραγματικότητα, σε εμπόλεμη κατάσταση με την Κυπριακή Δημοκρατία της οποίας καταπατεί σχεδόν το ήμισυ του εδάφους από την εισβολή τον Ιούλιο του 1974. Αναιδέστατα δε και εις επίρρωσιν τούτου, δηλώνει προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι δεν αναγνωρίζει την Κρατικήν της οντότητα παρά το γεγονός ότι είναι από το 1960 μέλος του ΟΗΕ και από το 2004 ισότιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ατύπως μεν, αλλά επί της ουσίας, εμπόλεμη κατάσταση υφίσταται και με την Ελληνική Δημοκρατία της οποίας απροειδοποίητα προσέβαλε στρατιωτικά τμήματα (ΕΛ.ΔΥ.Κ.) και προκάλεσε σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και υλικές καταστροφές.

Εσχάτως, με πρόσχημα και αφορμή έρευνες για ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πηγές στην Ανατολική Μεσόγειο, στήνει σκηνικό αναθέρμανσης του πολέμου με δηλώσεις, εκδηλώσεις, κινήσεις στρατευμάτων, πλοίων και αεροπλάνων.

Κάθε εχέφρων άνθρωπος, ειδικά αν έχει ζήσει την φρίκη και τραγωδία του πολέμου, απεύχεται την επανάληψη παρόμοιας εμπειρίας.

Ως Έθνος όμως, οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να προετοιμαζόμαστε. Να είμαστε δε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε στρεβλή και επιθετική συμπεριφορά του αφηνιασμένου γείτονα. Έχω μοιραστεί τις ανησυχίες μου με πολλούς συμπολίτες και υπάρχει μεγάλος βαθμός συμφωνίας για την αρνητική επίπτωση που έχει στο ηθικό των Ελλήνων η συνεχής προβολή της δραστηριότητος του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους, η υπέρμετρη εμφάνισή του στη οθόνη των τηλεοπτικών δελτίων καθώς και η λεπτομερής μετάδοση δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι, ενώ χαρακτηρίζονται (δικαίως) ως προπαγανδιστικά, μεταδίδονται αυτολεξί και μάλιστα ζωντανά, στη γλώσσα τους. Αλήθεια, αν κάποιος Έλληνας αδυνατεί να διαβάσει τους υποτίτλους, στη χώρα του, στη γλώσσα του, είναι σωστό να παραμένει με την αντήχηση του βρυχηθμού του νεοσουλτάνου και τις εικόνες της ερυθράς ημισελήνου που θυμίζουν της εκατόμβης των προγόνων μας;

Θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο με τα μέσα και τις επαγγελματικές ικανότητές σας, να διερευνήσετε κατά πόσον έχει εμφανισθεί σε Τουρκικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ομιλεί Ελληνικά και να συνοδεύεται η εικόνα του με την Ελληνική σημαία και η φωνή του με υποτίτλους….

Οι Ελλα-δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις ευρίσκονται σε συνεχή και αδιάλειπτη αποτελεσματική αποτρεπτική ετοιμότητα. Θα ήταν πολύ πιο ενθαρρυντικό για το φρόνημα όλων μας καθώς και δίκαια αναγνώριση της προσφοράς των δικών μας ανθρώπων, η προβολή των δικών μας αντιμέτρων παρά η μονότονη εικόνα του πειρατικού σκάφους με την σκόπιμα αιματοβαμμένη όψη.

Ευτυχώς ζούμε σε Δημοκρατική χώρα και δεν νοείται η επιβολή τρόπου έκφρασης και μετάδοσης των ειδήσεων. Εναπόκειται στην κριτική σας σκέψη και γιατί όχι στον πατριωτισμό σας, η ενεργή συμβολή στην προσπάθεια ανακτήσεως του ηθικού πλεονεκτήματος του Δικαίου και η υπερκέραση της Τουρκικής υβριστικής δολιότητος.

Μετά τιμής

Δρ. Νίκος Ερρ. Ιωάννου

Καρδιολόγος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button