Greek Reports (Ελληνικά)

Η αλήθεια για τους θανάτους από Covid-19 στην Παροικία

Είχαμε την εντύπωση ότι, μετά και από την επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων για τις κηδείες που τελέσθηκαν για συμπατριώτες μας που πέθαναν εξ αιτίας της πανδημίας, δόθηκε μια πειστική εικόνα του πραγματικού αριθμού ων τεθνεότων, την οποία δεν θα αμφισβητούσε κανείς.

Η έρευνα της Αρχιεπισκοπής, της προϊσταμένης Αρχής, κατέδειξε με στοιχεία των επισήμων πιστοποιητικών θανάτου ότι έγιναν ή θα γίνουν σε όλους τους ιερούς ορθόδοξους Ναούς στην Βρετανία 109 κηδείες Ομογενών (102 Ε/κ και 7 Ελλαδίτες), των οποίων άμεση ή έμμεση αιτία ήταν ο Covid-19.

Τους ίδιους αριθμούς παρουσίασε και η έρευνα της εφημερίδας μας που είχε προηγηθεί, αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία από κάθε εκκλησία και ονόματα υπευθύνων που έδωσαν τα στοιχεία αυτά.

Προσθέσαμε, μάλιστα, εμείς και τρείς συν έναν θανάτους όπου δεν έγινε κηδεία αλλά τρισάγιο στο νεκροταφείο. Επιπλέον δύο τεθνεότες οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Κύπρο και στην Ελλάδα για ταφή. Δηλαδή, μιλάμε για έναν συνολικό αριθμό 115 ατόμων.

Όπως τονίσαμε, η έρευνα αυτή στις εκκλησίες μπορεί να αποτυπώσει σχεδόν με ακρίβεια την εικόνα των θανάτων ομογενών λόγω κορωνοιού  στην Παροικία μας. Συνεπώς, οι ισχυρισμοί ότι οι νεκροί Ελληνοκύπριοι είναι 210 και πλέον, είναι παραπλανητικός. Το να λέγεται αόριστα ότι έγιναν αποτεφρώσεις 100 νεκρών Ελληνοκυπρίων (!!!) ή τρισάγια σε τόσους πολλούς θανόντες, είναι εξωπραγματικό. Μπορεί ελάχιστοι να επιλέγουν την αποτέφρωση, αλλά αυτός ο τρόπος ταφής δεν είναι στις συνήθειες των οικογενειών των συμπατριωτών μας, ιδίως όταν είναι χριστιανοί.

Στους αριθμούς που εμείς παραθέτουμε συνηγορούν και οι αγγελίες θανάτου που δημοσιεύθηκαν στην «Παροικιακή». Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο εμφάνισης του κορωνοιού, η «Παροικιακή» δημοσίευσε – από τις 19 Μαρτίου έως και τις 18 Ιουνίου – 132 αγγελίες θανάτου, εκ των οποίων μόνον οι 14 αναφερόταν ως αιτία θανάτου ο κορωνοιός και μόνο μία περίπτωση αποτέφρωσης. Ακόμα και αν όλοι οι θάνατοι είχαν επέλθει λόγω Covid-19 (πράγμα αδύνατον), θα είχαμε 134 νεκρούς. Αλλά και αν ένα 5% δεν βάζει αγγελία θανάτου , όπως υπήρξε ο ισχυρισμός, τότε μόλις ξεπερνούμε τους 140 θανάτους.

Φυσικά, εκτός από την επιδημία του κορωνοιού, συμπατριώτες μας δεν έπαψαν να πεθαίνουν και από άλλες αιτίες.

Πιστεύουμε ότι σε αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα θα  πρέπει να λέγεται η αλήθεια και προς την Παροικία, αλλά κυρίως και προς τις αγγλικές Αρχές. Η παραπλάνηση για άλλους λόγους δεν ωφελεί ούτε τιμά κανέναν.

Κύριο άρθρο «Ελευθερίας» Λονδίνου, του Εκδότη και Διευθυντή της εφημερίδας κ. Μιχάλη Έλληνα. Στις 19.6.2020 ο κ. Έλληνας μαζί με τον διευθυντή της «Παροικιακής» Λονδίνου  κ. Πάμπο Χαραλάμπους και τον κ. Χρήστο Καραολή Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Βρετανίας ήσαν καλεσμένοι στο πρόγραμμα «Αιχμές» του τηλεοπτικού καναλιού «OMEGA» της Κύπρου σχετικά με το θέμα των θανάτων στην ομογένεια Ηνωμένου Βασιλείου.  Το κύριο άρθρο στην χθεσινή έκδοση της «Ελευθερίας»  ως απάντηση στις δηλώσεις του κ. Χαραλάμπους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button