Greek Reports (Ελληνικά)

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα 20 οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αφρίν

Με επιστολή τους προς τον ΟΗΕ, 20 οργανώσεις, ζητούν τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφρίν

Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για τις βαρβαρότητες εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τα εγκλήματα των Τούρκων κατακτητών στην περιοχή, εις βάρος των Κούρδων κατοίκων της Αφρίν, ανδρών και γυναικών, ηλικιωμένων και παιδιών, ενώ προτείνουν λύσεις για αντιμετώπιση των τουρκικών παραβιάσεων.

Συγκεκριμένα, ζητούν τη δημιουργία επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων που σχετίζονται με εγκλήματα και παραβιάσεις που διαπράττονται καθημερινά στην Αφρίν και τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο, προκειμένου να τεκμηριωθούν και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στις αρμόδιες διεθνείς αρχές, αξιώνουν μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία για να εκπληρώσει τα καθήκοντα και τις ευθύνες της, παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στους πολίτες.

Καλούν όπως απαιτηθεί από την Τουρκία να τερματίσει την παράνομη στρατιωτική της παρουσία στις συριακές περιοχές και να αποχωρήσει μαζί με τους μισθοφόρους και ένοπλες ομάδες ατάκτων.

Ταυτόχρονα κάνουν έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να θέσει αυτές τις περιοχές υπό διεθνή προστασία, έως ότου βρεθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική λύση στο συριακό πρόβλημα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε γι’ ακόμη μια φορά ανεπιφύλακτα τις επιθέσεις στα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία και τη τουρκική εισβολή στη χώρα.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Κούρδων αγωνιστών υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button