Greek Reports (Ελληνικά)

Πόλυς Κυριάκου – ΕΔΕΜ : Nότα Aισιοδοξίας και Eλπίδας

Μέσα στα χρόνια που πέρασαν, οι Έλληνες δημιουργοί βίωσαν τραυματικές εμπειρίες όσον αφορά τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Μια σειρά από αντιξοότητες και δυσκολίες του προηγούμενου οργανισμού για την προστασία των δικαιωμάτων τους, του ΑΕΠΙ, μαζί με την έλλειψη ειλικρίνειας και διαφάνειας στη λειτουργία του, μείωσαν την αξιοπιστία του στα μάτια των δημιουργών.

Πόλυς Κυριάκου και Γιώργος Νταλάρας

Σήμερα μάλιστα, οι γενικότερες συνθήκες και οι ακραίες καταστάσεις που βιώνουμε, λόγω της υγιειονομικής και της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης, συμπαρασύρουν και τον Πολιτισμό, ενώ οι δημιουργοί, συνθέτες και στιχουργοί, ασφυκτιούν οικονομικά και απαιτούν δικαίωση με εξασφάλιση των απολαβών τους.

Ευχή μας και προσευχή μας είναι να κυριαρχήσει η αλήθεια και η διαφάνεια. Η τοποθέτηση της κ. Λούκας Κατσέλη στη Γενική Διεύθυνση και Διοίκηση της ΕΔΕΜ φαντάζει σαν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Πρόκειται για πρόσωπο που χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, κάτι το οποίο απέδειξε στη μέχρι τώρα πορεία της.

Αισιοδοξούμε ότι θα αποδώσει σύντομα καρπούς ο σημερινός οργανισμός, η ΕΔΕΜ, και ευχόμαστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι δημιουργοί με τον τρόπο που τους αξίζει.

One Comment

  1. Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Λούκα Κατσέλη που αναλαμβάνει την Διεύθυνση και τη Διοίκηση της ΕΔΕΜ καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του οργανισμού αυτού της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Είναι μεγάλη τιμή και σημαντική στιγμή για τον δημιουργό να γνωρίζει τη λειτουργία μιας τέτοιας πολιτιστικής οργάνωσης που στοχεύει στην προστασία και διασφαλίζει τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων του. Πολκες ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια

    Ερμα Βασιλείου

    Ακαδημαϊκός, συγγραφέας
    Μελβούρνη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button