Greek Reports (Ελληνικά)

Δεν συμφωνούμε στο νομοσχέδιο στη μέθοδο σφαγής κοσέρ χωρίς αναισθητικό

Αναμένουμε και από άλλα κόμματα να τοποθετηθούν

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας και εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων αποφασίστηκε όπως τα ζώα σφαγούν στην Κύπρο και το κρέας να σταλεί στο Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι τα ζώα θα πρέπει να σφαγούν με τη μέθοδο Κοσέρ που αποκλείει την αναισθητοποίηση τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σεβόμαστε όλες τις παραδόσεις και απαιτήσεις κάθε θρησκείας, όμως από χθες δηλώσαμε σαν Κίνημα Οικολόγων και επίσημα την αντίθεση μας έναντι στη φρικτή μέθοδο σφαγής Κοσέρ.

Επίσης ζητήσαμε όπως η ψήφιση αναβληθεί προς το παρόν επειδή το νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με την νόσο του κορωνοϊού ή τα μέτρα για αντιμετώπιση των συνεπειών του.

Σημειώνεται ότι δεν έγινε καμιά διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους φορείς και δεν ακούστηκε κανενός η άποψη του ενώπιον της Επιτροπής.

Η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει συνεννοηθεί μόνο με τους μεσίτες και τους ζωέμπορους.

Υπενθυμίζουμε πως με την μέθοδο Κοσέρ υποστηρίζεται πως το ζώο επιδέχεται πολλαπλές επιθέσεις κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα βασανιστικό για το ζώο.

Σύμφωνα πάντα και με τη διεθνή βιβλιογραφία για την εφαρμογή της μεθόδου Κοσέρ για τη σφαγή των ζώων απαιτείται εξειδίκευση και πείρα διαφορετικά καθίσταται εξαιρετικά επώδυνη και βασανιστική η θανάτωση των ζώων.

Στην Κύπρο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και πολύ αμφιβάλλουμε για την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button