Greek Reports (Ελληνικά)

Κράτος της ΕΕ και όχι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ)

Σε Έβρο και Αιγαίο, εξελίσσεται ένα οργανωμένο τουρκικό έγκλημα με σχεδιαστή τον Ερντογάν και εκτελεστή τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες

Η Ελλάδα, θύμα του εγκλήματος, έχει υποχρέωση να προστατέψει με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ την κυριαρχία στα σύνορα της και εξωτερικά σύνορα της Ευρ. Ένωσης.

Πρόκειται για υποχρέωση που δεν καταργείται, ούτε υποβιβάζεται λόγω της επιχειρούμενης παραβίασης των συνόρων στο πλαίσιο ενός ενορχηστρωμένου τουρκικού σχεδιασμού με μετανάστες.

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Εν μέσω αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, είναι παρήγορο που η αποφασιστικότητα της Ελλάδας, έχει την συντριπτική στήριξη της κοινωνίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και την πολιτική στήριξη από τις Βρυξέλλες.

Εντός μερικών εβδομάδων, μια ολόκληρη θεώρηση πραγμάτων κατέρρευσε από την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπιστεί δυναμικά τα σύνορά της. Για χρόνια ασκήθηκε μεθοδευμένα μια «τρομοκρατία» της κοινής γνώμης με διάφορες «απαράβατες γραμμές» της ΕΕ, των οποίων η παράβαση θα επέφερε κυρώσεις και … κόλαση. Μέσω μιας στρεβλωμένης πολιτικής ορθότητας, απαγορεύτηκε ακόμη και ο όρος «παράνομη μετανάστευση». Τώρα, η θεώρηση περί «απαράβατων γραμμών» έχει καταρρεύσει και οι παράνομοι μετανάστες διώκονται ποινικά. Αυτό εγκρίνει το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίζει η ΕΕ. Και η αντίσταση στον Έβρο, ούτε διασυρμό ούτε καταδίκη προκάλεσε, αλλά διεθνή στήριξη στην Ελλάδα.

Μόνη παραφωνία ο Ερντογάν σε συγχορδία με μερικούς εξαρτώμενους κάποιων συγκεκριμένων ΜΚΟ. Το παράδοξο είναι που ενώ μιλάνε για τις φωνές των απελπισμένων, αλλά δεν ακούουν το ουρλιαχτό του Ερντογάν, του αρχιδιακινητή μεταναστών, που ενώ δηλώνουν αντιφασίστες επιδεικνύουν κατανόηση στον ισλαμοφασισμό του. Παρεμπιπτόντως, ο Ερντογάν ενημέρωσε πρώτα ότι θα μεταφέρει τις «στρατιές» των μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα, τον ακροδεξιό σύμμαχο του εντός ΕΕ, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν.

Επιτέλους, ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καλοπληρωμένους «επαγγελματίες της αλληλεγγύης», που λειτουργούν μέσω κάποιου μανδύα, συχνά ως ΜΚΟ, και στην πράξη προωθούν τις ιδεοληψίες τους ενάντια στις πολιτικές δημοσίου συμφέροντος της εκλελεγμένης Κυβέρνησης.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η προσφυγιά είναι μέσα μας, αφού την βιώσαμε το 1974, κι έχουμε το χέρι απλωμένο πάντα σε κάθε πάσχοντα. Αυτό όμως που εξελίσσεται ενώπιόν μας, έχει ξεφύγει. Άλλωστε, το ιερό δικαίωμα της ασυλίας υπήρξε κατάκτηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μας, προτού το «ανακαλύψουν» οι σημερινοί ΜΚΟ.

Για χρόνια, συγκεκριμένοι ΜΚΟ υφαίνουν τις πολιτικές τους επιχειρώντας να παραγκωνίσουν την δημοκρατικά εκλελεγμένη Κυβέρνηση.

Αυτός ο παραγκωνισμός σε Κύπρο και Ελλάδα στρέφεται ενάντια στην συντριπτικά πλειοψηφούσα κοινωνία, που αποστρέφεται τις ακρότητες, αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα απέναντι στον εχθρό που λειτουργεί ενάντιά μας με σχεδιασμό.

  • Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) – Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο – costas.mavrides@europarl.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button