Greek Reports (Ελληνικά)

«Ζεστή Βροχή η Αγάπη»!

Καλλιτεχνική βραδιά 19 Φεβρουαρίου 2020

Και κάπως έτσι γεννιούνται όλα τα ωραία. Απλά και όμορφα!

  • Ελένη Σωφρονίου Στρατή
  • Πολλές από τις φωτογραφίες είναι του Πέτρου Πετρίδη

Όλα άρχισαν με τη λήξη της σειράς μαθημάτων του τέταρτου εργαστηρίου στιχουργικής με τον αγαπημένο μας ποιητή – στιχουργό, Πόλυ Κυριάκου.

Μέσα από μια κουβέντα που είχαμε, εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούμε όλοι μαζί οι μαθητές του, από όλα τα εργαστήρια.

Να απαγγείλουμε στίχους μας, να στήσουμε μια όμορφη γιορτή με ποιήματα, τραγούδια και αγαπημένους φίλους. Κι έτσι όπως όμορφα χτίζονται όλα, μέσα από απλές κουβέντες, αρχίσαμε να οργανωνόμαστε με πολλή αγάπη για να πραγματοποιήσουμε αυτή του την επιθυμία.

«Ζεστή Βροχή η Αγάπη»! Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί αυτή η γιορτή;   Με ποιες άλλες λέξεις θα μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε τη συνάντηση κάποιων αγαπημένων ανθρώπων, κάτω από το φως των στίχων, των ποιημάτων, των τραγουδιών;

Βρεθήκαμε στο Φουαγιέ τού Θεάτρου Ένα, ξανά, όλοι μαζί. Σ’ αυτή τη ζεστή φωλιά στην παλιά Λευκωσία, όπου για πολλά Σάββατα ο Πόλυς Κυριάκου με υπομονή, αγάπη και μαεστρία, γρατζούνιζε τις χορδές της ψυχής μας. 19 Φεβρουαρίου 2020, Τετάρτη βράδυ, παλιοί και νέοι μαθητές τού εργαστηρίου στιχουργικής, γνώριμα και φιλικά πρόσωπα πλέον μεταξύ μας, μοιραστήκαμε όμορφα τους στίχους και τους ήχους της αλήθειας μας.

Μια αλλιώτικη νότα έδωσαν στη βραδιά οι καταξιωμένοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές: Κούλλης Θεοδώρου, Ευαγόρας Καραγιώργης, Αννίτα Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Νικόλ Νικολαΐδου, Βασιλική Χατζηαδάμου και Μαρίνα Βερζανλή, όπου με πολλή αγάπη μάς ταξίδεψαν από την «Κερύνεια» ως τα «Διόδια», από τις «Εκβολές τού έρωτα» μέχρι το «Όλα μου λένε», κάνοντας στάση σε πολλά άλλα αγαπημένα μας τραγούδια.

Τη βραδιά, έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστή, οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Σαλώμη Μυλωνά, Έλενα Παπαδοπούλου και Γιώργος Σοφοκλέους, όπου κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας συνεπάρουν με τις απαγγελίες ποιημάτων τού Πόλυ Κυριάκου και άλλων γνωστών ποιητών.

Στο πιάνο ήταν η Μάρα Φιλίππου που, ακούραστα, συνόδευε τους ερμηνευτές μας.

Το δικό της στίγμα στη γιορτή, έδωσε η Χρυσάνθη Σχίζα, μαθήτρια της πρώτης τάξης τού εργαστηρίου, που μάς ταξίδεψε με τη φωνή της, μέσα από δικές της συνθέσεις σε στίχους μαθητών.

Με απλότητα, καλή διάθεση και όμορφη ενέργεια, μαθητές, καλλιτέχνες και πολλοί αγαπημένοι φίλοι τού Πόλυ Κυριάκου, γίναμε ένα. Τραγουδήσαμε, χορέψαμε και απολαύσαμε τις λέξεις και τις νότες που κατέκλυσαν τη βραδιά.

Εξάλλου, αυτός ήταν ο στόχος. Με ζεστή βροχή την αγάπη, να ανοίξουμε τις πόρτες τις κλειστές, να εκφράσουμε τις προσευχές μας, να καταθέσει ο καθένας από εμάς λίγο από το απόσταγμα της ψυχής του, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπημένο μας δάσκαλο, Πόλυ Κυριάκου. Στον Πόλυ Κυριάκου, που υπήρξε ο εμπνευστής και ο καθοδηγητής μας σ’ όλο αυτό ταξίδι. Στον στιχουργό, στον ποιητή, που μοιράστηκε μαζί μας απλόχερα, τις γνώσεις, την εμπειρία του, την ιστορία του και μας έκανε κοινωνούς αυτού του μαγικού κόσμου που αβίαστα ξεχειλίζει από μέσα του. Στον Πόλυ Κυριάκου, τον δικό μας Πόλυ, που κατάφερε τόσο όμορφα να κάνει το φορτηγό αεροπλάνο, να μας χωρέσει όλους μέσα και να πετάξουμε μαζί, χωρίς διόδια, σπάζοντας τις ράγες τ’ ουρανού!

Οι φωτογραφίες είναι ένα μικρό αποτύπωμα των στιγμών της βραδιάς. Γιατί, εν τέλει, έτσι απλά και όμορφα, χτίζεται η μαγεία!

Ευχαριστούμε πολύ την Έφη Παλάλα για τη φιλοξενία στον ζεστό χώρο τού Φουαγιέ του Θεάτρου Ένα καθώς και για τα εύγεστα φαγητά!

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο, στη διοργάνωση αυτής της γιορτής και στην εκπλήρωση τού στόχου!

Προσμένουμε στην επόμενη Ζεστή Βροχή Αγάπης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button