Greek Reports (Ελληνικά)

1 στους τέσσερις Κύπριους βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Πρέπει άμεσα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση

Μετά το πέρας διήμερης συζήτηση που φιλοξένησε στη Λευκωσία το Κυπριακό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια και η Εκτελεστική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια (ΕΑPN), αυτό που διαπιστώθηκε για την Κύπρο όσον αφορά το θέμα της φτώχειας είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 23,9% των πολιτών στην Κύπρο, δηλαδή 200.000 συμπολίτες μας δυσπραγούν.

(Στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ενάντια στη φτώχεια μετέχει και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών).

Δηλαδή σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας το 2018, ένας στους τέσσερις Κύπριους βρίσκεται σε επίπεδο κινδύνου φτώχειας.

Είναι μια πραγματικότητα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «κουκουλώνεται» και πλέον είναι ορατή η φτώχεια η οποία υπάρχει και στην Κύπρο, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με στρατηγικές και σωστές πολιτικές.

Ευελπιστούμε να εξαλειφθεί η οικονομική δυσπραγία που κρύβεται για ακόμη μια φορά πίσω από τους αριθμούς που ευημερούν και τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές με βιώσιμο τρόπο και να ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπρέπεια των πολιτών.

Είναι πολύ λυπηρό που μετά από τόσες έρευνες και αξιολογήσεις για το θέμα της φτώχειας να ακούμε εκ μέρους της Κυβέρνησης το ίδιο παραμύθι και πάλι για το «success story».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button