Greek Reports (Ελληνικά)

H ιστορία δεν ξαναγράφεται!

75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη και η παραχάραξη της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους ηγετικούς κύκλους της Δύσης καλά κρατεί

Η σύληση της μνήμης των θυμάτων, που προκάλεσε ο απάνθρωπος χιτλερο-φασισμός και ναζισμός βρίσκεται καθημερινά στα διαπλεκόμενα  ΜΜΕ.

Η επιχειρούμενη εξίσωση της ναζιστικής Γερμανίας με τη Σοβιετική Ένωση με το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί έναν κρίκο στην αντικομμουνιστική υστερία, που σκόπιμα ξεσηκώνουν στην Δύση για εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων, κύρια για την αμαύρωση του σοσιαλισμού/κομμουνισμού, που τότε εκπροσωπείτο από την Σοβιετική Ένωση, ώστε να μην αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα για τα εκατομμύρια των εκμεταλλευόμενων λαϊκών μαζών του Πλανήτη.

Ταυτόχρονα όμως, στοχεύουν και στην άσκηση της πολιτικής τους έναντι της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας, καλλιεργώντας και συντηρώντας διαχρονικά ένα αρρωστημένο κλίμα «ρωσοφοβίας».

Σ’ αυτή την προσπάθεια αυτοί οι κύκλοι συμμαχούν κατά τη λαϊκή ρύση ακόμα και με τον διάβολο – στην προκειμένη περίπτωση με τους θαυμαστές των Ναζί. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η στήριξη, που παρέχεται στο καθεστώς του Κιέβου σε μια προσπάθεια τους να προωθήσουν τους δικούς τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς για περικύκλωση και απομόνωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όσες φορές μέχρι τώρα κι’ αν κατηγορήθηκε το σημερινό καθεστώς του Κιέβου, που εγκαταστάθηκε μετά την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας από φιλοναζιστικές δυνάμεις, άλλες τόσες αποδίδονταν στην τάχατες ρωσική προπαγάνδα, που επιβουλεύεται δήθεν την ουκρανική ανεξαρτησία. Και σ’ αυτό πρωτοστατούσε η Δύση, δηλαδή η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, παρέχοντας ποικιλόμορφη βοήθεια και στήριξη στο καθεστώς τόσο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και όχι μόνο στόχων, αλλά και για να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία ως προκεχωρημένο προγεφύρωμα ενάντια στην Ρωσία.

Ήρωας στη σημερινή Ουκρανία με την ανοχή, αν όχι και με την προτροπή της εξουσίας ανακηρύχθηκε ο Στεπάν Μπαντέρα, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιούνται πορείες, στήνονται αγάλματα, αποτελεί σύμβολο των πιο ακραίων εθνικιστικών κύκλων της χώρας.

Αλήθεια όμως ποιος είναι αυτός ο «ήρωας»; Ας αφήσουμε επιμέρους τη ρωσική ή ακόμα και την κομμουνιστική προπαγάνδα και ας μιλήσουν τα αρχεία της ίδιας της CIA, που αμφιβάλλουμε ότι διακατέχονται από φιλορωσικά ή και φιλοκομμουνιστικά αισθήματα.

Διαβάζουμε λοιπόν στο τύπο: «Η CIA των ΗΠΑ παραχώρησε ελεύθερη πρόσβαση σε αρχειακά έγγραφα σχετικά με τον Στεπάν Μπαντέρα. Σε ένα από αυτά – μια έκθεση των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών με ημερομηνία του 1951 υπό την ονομασία «ο Στεπάν Μπαντέρα και το Ουκρανικό κράτος το 1941» αναφέρει:

«Στις 30 Ιουνίου 1941 ο ουκρανός φασίστας και επαγγελματίας πράκτορας του Χίτλερ Στεπάν Μπαντέρα (με το ψευδώνυμο Πρόξενος 2) ανακήρυξε στο Λβοφ την επανίδρυση του κράτους της Δυτικής Ουκρανίας».

Στο έγγραφο αυτό υπάρχει ένδειξη: «Αποχαρακτηρίζεται σύμφωνα με τον Νόμο για την αποκάλυψη των ναζί εγκληματιών πολέμου». Στη συνέχεια του εν λόγω εγγράφου περιγράφονται τα εγκλήματα σε περιοχές, που ήταν υπό φασιστική κατοχή: «10 χιλιάδες Εβραίοι είχαν εξολοθρευθεί στην διάρκεια μιας μόνο επιχείρησης στα σύνορα της Υπερκαρπάθιας Ουκρανίας. Ούγγροι χωροφύλακες τους είχαν μεταφέρει από περιοχή, που κατείχε η Ουγγαρία και η Γερμανία. Στα σύνορα τους παρέδωσαν σε εκπροσώπους των στρατιωτικών τμημάτων του Μπαντέρα, οι οποίοι τους οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση… Για 5 εβδομάδες ύπαρξης του «κράτους» του Μπαντέρα εξολοθρεύθηκαν 5 χιλιάδες Ουκρανοί, 15 χιλιάδες Εβραίοι και μερικές χιλιάδες Πολωνοί».

Ήρωας λοιπόν στην σημερινή Ουκρανία είναι ένας όχι απλώς δωσίλογος, αλλά ένας επαγγελματίας πράκτορας του Χίτλερ, ένας ναζί, ένας εγκληματίας πολέμου. Πόσες φορές ειπώθηκε αυτό πριν την δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων και πόσες φορές κυνικά και με αναίδεια και δημόσια πρόσωπα της χώρας και οι σύμμαχοι τους στην Δύση απέρριπταν το πασιφανές.

Αλήθεια τί πρέπει να συμβεί ακόμα στον Πλανήτη μας, ώστε τέτοιοι πολιτικοί να σταματήσουν να χλευάζουν την ιστορία, να ασελγούν την μνήμη των προγόνων και των θυμάτων, να καταρρακώνουν την ορθολογιστική σκέψη;

Ο καθένας μπορεί να αναλογισθεί και να εξαγάγει τα συμπεράσματα του.

  • Ο Νίκος Κουζούπης είναι ιστορικός
  • 24/01/2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button