Greek Reports (Ελληνικά)

Στο Ζύγι νίκησε δυστυχώς ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έναντι της «ανθρωπιάς»

Η θέση των κατοίκων στο Ζύγι πέρασε πανηγυρικά διαφοροποιώντας την κυβερνητική απόφαση για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ανηλίκων και απροστάτευτων παιδιών – πολιτικών προσφύγων που διαμένουν στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου ομάδα κατοίκων στο Ζύγι με υποστήριξη από το κοινοτικό τους συμβούλιο αποτρέψαν την προσπάθεια εργατών από τα κυβερνητικά τμήματα για να ξεκινήσουν τις εργασίες στο σημείο όπου θα στεγαζόταν το εν λόγω Κέντρο Φιλοξενίας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει έντονα την ανησυχία του για αυτή την ακραία ξενοφοβική αντίδραση καθώς είναι ένα ζήτημα λεπτό που αφορά ζωές ανθρώπων, που προσπαθούν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να συνασπιστούν γύρω από μια κοινή απόφαση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία πριν να είναι αργά, ιδιαίτερα έναντι ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Πρέπει όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του νοσηρού και επικίνδυνου αυτού φαινομένου που φαίνεται να προωθείται στα πλαίσια ενός μοχθηρού πολιτικού λαϊκισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button