Greek Reports (Ελληνικά)

Φράξετε τον δρόμο στο ΕΛΑΜ

Είναι τραγικό και μόνο που γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο το ΕΛΑΜ, ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό κόμμα, να καταλάβει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

  • Χαράλαμπος Αγγελιδάκης
  • 24h

Είναι αδιανόητο ο κυπριακός λαός με τη μακρά παράδοση στους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία, να έχει στις επιλογές του κόμμα που αντιμάχεται όλα αυτά και άλλα ιδανικά.

Τη στιγμή που ο λαός μας στρέφει το βλέμμα σε άλλους, φίλους λαούς αναζητώντας στήριξη και βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις επιβουλές της Τουρκίας, τη στιγμή που η Κύπρος στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βίωσε πρόσφατα είναι στους ξένους που αναζήτησε ενίσχυση για να ξεπεράσει την κρίση, τη στιγμή που τόσες χιλιάδες Κύπριοι σπουδάζουν και εργάζονται σε ξένες χώρες, είναι οξύμωρο εμείς να θέτουμε φραγμούς, διαχωριστικές γραμμές και να χτίζουμε τείχη για να περιχαρακωθούμε, μακριά από ξένους και ξένες επιδράσεις όπως είναι οι σκοποί και οι επιδιώξεις του ΕΛΑΜ.

Η Κύπρος, όπως και η κάθε χώρα από μόνη της, δεν μπορεί να επιβιώσει. Έχει την ανάγκη της στήριξης, της βοήθειας, της συνεργασίας των άλλων χωρών, των άλλων λαών. Έχουμε ανάγκη των ιδεών, των πολιτικών ρευμάτων, των ανακαλύψεων και εφευρέσεων των επιστημών, των προϊόντων και μηχανημάτων που εμείς δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μόνοι μας. Παρομοίως κι εμείς δίνουμε στους τρίτους τα δικά μας προϊόντα και υπηρεσίες.

Ζούμε, όπως όλοι ξέρουμε σ’ ένα κόσμο αλληλοεξαρτώμενο και αλληλοσυμπληρούμενο και δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα ΕΛΑΜ να αλλάξει και να διαβρώσει αυτή τη σταθερά. Αυτός είναι ο ρους της ιστορίας που δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία κατασκευάσματα εκτρέψουν και να πισωγυρίσουν τον κόσμο. Η Ευρώπη, η ενωμένη Ευρώπη είναι δημιούργημα ακριβώς της ανάγκης της συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών που αποζητούν ένα καλύτερο αύριο. Κόμματα όπως το ΕΛΑΜ και τα αδελφά φασιστικά και ναζιστικά που δρουν σε διάφορες χώρες, ευτυχώς χωρίς επιτυχία ως τώρα, πολεμούν και υποσκάπτουν αυτό το γίγνεσθαι. Εκμεταλλευόμενα αδυναμίες και λάθη στην πορεία προς την ενοποίηση της Ευρώπης, τα κόμματα αυτά, επιδιώκουν να διαβρώσουν την προσπάθεια και να ματαιώσουν το όραμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που δεν είναι άλλο παρά ένας κόσμος αδελφωμένος, απαλλαγμένος από πολέμους και φτώχια, ένας κόσμος που δημιουργεί και παράγει αγαθά και υπηρεσίες που θα προσφέρουν στον άνθρωπο ευημερία και ευτυχία και σήμερα και αύριο.

Το ΕΛΑΜ, όπως και τα όμοιά του κόμματα επιδιώκουν την εσωστρέφεια, την απομόνωση, την αποδόμηση της δημοκρατίας και τον περιορισμό και συρρίκνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καπηλεύονται τα εθνικά σύμβολα και με ψευδεπίγραφα συνθήματα επιχειρούν να παρασύρουν κόσμο. Πουλούν ανέξοδα πατριωτισμό, αυτοί που αποδεδειγμένα ακόμα και βασικές υποχρεώσεις έναντι της πατρίδας, όπως είναι η στράτευση, βρίσκουν τρόπους να τις αποφεύγουν. Εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και τη φτώχια για να εμφανιστούν σαν οι από μηχανής θεοί που θα ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο και θα αποκαταστήσουν τον νόμο και την τάξη.

Αυτοί που δεδηλωμένα απεργάζονται την ανατροπή της έννομης τάξης και επιδιώκουν να επιβάλουν το δικό τους απάνθρωπο καθεστώς, όπως και τα ινδάλματά τους, Χίτλερ και Μουσολίνι. Μόλις πριν λίγες μέρες η Γερμανίδα Καγκελάριος ΆγκελαΜέρκελ μίλησε για τους σκοπούς και επιδιώξεις των ακροδεξιών αυτών σχημάτων, όπως είναι και το ΕΛΑΜ. Αποκάλυψε ότι στόχος τους είναι να διαλύσουν την Ευρώπη και να καταστρέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία που παρέχεται στις μειονότητες. Θέλουν με άλλα λόγια να πάρουν την ανθρωπότητα μερικούς αιώνες πίσω. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι δημοκρατικοί πολίτες.

Την προσεχή Κυριακή, μέρα της δημοκρατίας, ο κυπριακός λαός θα έχει μπροστά του ένα ευρύ φάσμα κομμάτων, πολιτικών, ιδεολογιών που μπορεί να επιλέξει και να ψηφίσει. Κατέρχονται στις εκλογές με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, δεκάδες υποψήφιοι, άλλοι με μακρά παρουσία στα κοινά κι άλλοι λιγότερο γνωστοί και διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρώπη. Ας επιλέξουμε από αυτούς για να στείλουμε στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου κι ας αποκλείσουμε τους υποψηφίους του ΕΛΑΜ. Να φράξουμε τον δρόμο στους ακροδεξιούς προς την έδρα της Ευρώπης. Η Κύπρος δεν έχει ανάγκη την παρουσία ακροδεξιών βουλευτών που δεν πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ιδέα, που αντιμάχονται τα οράματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να περιορίσουμε λοιπόν, το ΕΛΑΜ εντός Κύπρου και να στείλουμε στις Βρυξέλες εκπροσώπους που με πίστη στα πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες, θα τα υπερασπίζονται και θα τα προστατεύουν, όπως το ίδιο θα κάνουν και για τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button