Greek Reports (Ελληνικά)

Agora Forum 2018 – «Το μέλλον της Δημοκρατίας»

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το τριήμερο Colloquium για τη Δημοκρατία και το μέλλον της στο πλαίσιο της διοργάνωσης Agora Forum 2018 και με θέμα «Το μέλλον της Δημοκρατίας».

Welcome | Keynote Address | Presentation of the Report of the Independent Commission for Sustainable Equality (ICSE) and of the Outcomes of the Forum

Οι εποικοδομητικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ημερών του Δεκεμβρίου στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα Agora του Alion Beach Hotel, με πρώτη συντονίστρια την δρα Jennifer Webb (Archaeologist, Adjunct Professor, La Trobe University, Melbourne. Senior Research Associate, University of Cyprus).

Το colloquium συνδιοργανώθηκε από:

  • την Agora Dialogue με έδρα την Αυστραλία και με διεθνή δραστηριότητα, θεμελιώδεις στόχοι της οποίας είναι να ενισχύσει την ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών, να ενθαρρύνει την εμπεριστατωμένη διαβούλευση και τη λελογισμένη πράξη, και να συμβάλει στον εποικοδομητικό διάλογο για βασικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και
  • το ADGI-Inerpost με έδρα την Αθήνα που έχει σαν στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και δημοκρατικής διακυβέρνησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες ποικίλων ειδικοτήτων από Ελλάδα, Κύπρο και χώρες του εξωτερικού: ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, νομικοί, τεχνοκράτες, υφηλόβαθμα στελέχη και εκπρόσωποι αναγνωρισμένων οίκων και οργανισμών όπως οι Ernst & Young, ΙΒΜ, KPMG καθώς και άλλων επαγγελματικών τομέων από τον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, υγείας κ.ά.

Η Λούκα Κατσέλη (Professor of Economics, Former Minister of the government of the Hellenic Republic and Chair, International Advisory Board, ADGI-INERPOST) παρουσίασε την Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την ‘’Ευημερία και Ισότητα σε μια Βιώσιμη Ευρώπη’’ (Report of the Independent Commission for Sustainable Equality | 2019-2024).

Κύρια ομιλητής ήταν η Ελληνίδα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία ανέλυσε την «Ανάγκη για αλλαγές στην Ευρώπη».

Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στους χώρους του, όπου συμμετείχε και προσφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου δρ Κώστας Γουλιάμος καθώς και ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Σωτήρης Μουσούρης (President of the Board, ADGI-INERPOST).

 

 

 

 

 

 

 

Στην παρουσίαση των συμπερασμάτων συμμετείχαν εκ μέρους της Agora Dialogue η Άρτεμις Χατζηβαρνάβα (Principal, Financial Risk Manager, KPMG Limited, Cyprus) και ο δρ Μανώλης Μελισσάρης (Legal and Political Philosopher).

 

 

 

Acknowledgments

AIArchitect

AKTiNA

Alion Beach Hotel

Alpha Dental Care

ampersand

Asylum Seeker Resource Centre

DALP Consultancy Services

Ernst & Young

European University – Cyprus

Famagusta Chamber of Commerce and Industries

Famazos – The Fish Factory

fortyfivedownstairs

Human Rights Arts & Film Festival

IBM

Inter Exports

ITN Architects

Kurt Esser Legal

Liberty Victoria

National Bank of Greece (Cyprus)

Nikanor – Νικάνωρ

Nissi Beach Resort

Nissi Park Hotel

Odotechniki

Platform Advisors

Refugee Aid Serbia

Seven Women

University of Crete, Department of Political Science

Vertannes Georgiou Lawyers 

One Comment

  1. Pingback: ADGI INERPOST

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button