Greek Reports (Ελληνικά)

Ανακοίνωση καταδίκης του ψευδοκράτους

Ο Δήμος Κερύνειας καταδικάζει μετά βδελυγμίας  την 35η μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του τουρκικού ψευδοκράτους, στο κατεχόμενο έδαφος της Κύπρου.

Το παράνομα κατοχικό μόρφωμα,  στήθηκε από την Τουρκία κατά παράβαση του Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την αυθαίρετη και διχοτομική αυτή ενέργεια εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984, αλλά η Τουρκία, όπως συνηθίζει, έγραψε την διεθνή κοινότητα στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Έκτοτε, η Άγκυρα, μεθοδικά και απροκάλυπτα, ενίοτε και ύπουλα, προχωρεί στον «Αττίλα 3». Δηλαδή στην παγίωση της κατοχής στο 37% του εδάφους του νησιού μας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία αποτελεί ουσιαστικώς, και εν δυνάμει, μειονότητα στο ψευδοκράτος, όπου κυριαρχεί ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι δεκάδες χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, η Τουρκία (είτε «κεμαλική», είτε στρατοκρατική, είτε ισλαμιστική) διαχρονικώς στόχευε αποκλειστικά και μόνον στον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, με την παγίωση ενός αμιγούς τουρκικού κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Πλέον, με τον ισλαμιστή δικτάτορα Ερντογάν στην ηγεσία του, το τουρκικό κράτος μεθοδικά προβαίνει, σε εξισλαμισμό του ψευδοκράτους, ενώ ορέγεται, δίχως να το κρύβει, τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη λύση της ξεκάθαρης ή υπό κάλυψη συνομοσπονδίας στην Κύπρο.

Ο Δήμος Κερύνειας, εκ στόματος των προσφύγων δημοτών του, καθώς και των συνεπαρχιωτών μας, διατρανώνει για πολλοστή φορά ότι, μια μόνιμη λύση και εδραίωση του δικαίου, της ευημερίας και της ειρήνης στην Κύπρο, περνά από την Κερύνεια.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και του τελευταίου Κερυνειώτη, η επιστροφή στις ρίζες του, υπό συνθήκες ασφάλειας, άρα χωρίς το κατοχικό ασκέρι στα χώματα του νησιού μας και δίχως να διατηρεί η Τουρκία δικαιώματα οιασδήποτε μορφής επέμβασης στην Κυπριακή δημοκρατία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button