Greek Reports (Ελληνικά)

Με δημοψήφισμα ο λαός να απαντήσει για την μορφή της λύσης που επιθυμεί

  • Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέα Αποστόλου

Την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησε να συζητείται ξανά η μορφή και η βάση λύσης του Κυπριακού που επιθυμεί η πλευρά μας.

Δυστυχώς μετά από διαρροές από το εθνικό συμβούλιο αλλά και από ατυχείς δημόσιες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και πολιτικών προσώπων ξεκίνησε ένας κύκλος νέων αντιπαραθέσεων που δεν εξυπηρετούν την εθνική μας υπόθεση.

Andreas Apostolou 1a LLLLΤην στιγμή που η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στα σοβαρά ζητήματα της ασφάλειας, του στρατού και των εγγυήσεων και εντείνει την αδιαλλαξία της αλλά και εξαπολύει απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση που συνεχίσουμε την υλοποίηση του ενεργειακού μας προγράμματος, η δική μας πλευρά δεν μπορεί να επιδείξει την απαραίτητα σοβαρότητα και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα.

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και ο λαός μπορεί να δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα. Θέση μας είναι πως επιτέλους θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για το τι λύση θέλει και επιθυμεί. Ένα δημοψήφισμα δηλαδή που θα δεσμεύει την πολιτική μας ηγεσία να το σεβαστεί και να το εφαρμόσει.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε την εθνική ενότητα γύρω από την απόφαση της λαϊκής βούλησης.

Στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου 2018 ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών θα θέσει επισήμως ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Πολιτικών Αρχηγών αυτή μας την πρόταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button