Greek Reports (Ελληνικά)

Υπερψήφιση Κρατικών Εγγυήσεων και Νομοσχεδίων για ΜΕΔ

  • Δήλωση Αντιπροέδρου Ανδρέα Θεμιστοκλέους

Χθες η Βουλή με τις ψήφους ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΛΑΜ διάσωσε την ιδιωτική Ελληνική τράπεζα κλείνοντας τον κρατικό Συνεργατισμό με μια κάκιστη και ετεροβαρή συμφωνία για το κράτος και τους πολίτες.

Μια συμφωνία η οποία ουδέποτε δόθηκε στους βουλευτές, η οποία συνομολογήθηκε στην Αγγλική γλώσσα και υπάγεται στο Βρετανικό δίκαιο και στα Βρετανικά δικαστήρια.

Symmaxia Politon 4d logp SQΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΛΑΜ, βαφτίζοντας υπεύθυνη στάση την πράξη τους, στήριξαν την ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία για έξι χρόνια όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διασώσει τον Συνεργατισμό και να μειώσει τα ΜΕΔ, αλλά αντίθετα έκαναν τα πάντα για να διογκωθούν τα δάνεια, να βολευτούν οι φίλοι και οι κουμπάροι και να μείνει μόνο η Ελληνική τράπεζα ως ενδιαφερόμενη.

Το επιχείρημα και ο εκβιασμός ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, δεν ισχύει. Η Κυβέρνηση όφειλε να είχε και άλλη επιλογή.

Η κάλυψη που της έδωσαν τα εν λόγω κόμματα, ήταν ουσιαστικά για να επιβιώσει η ίδια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Χθες η Βουλή με τις ψήφους ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ πρόσθεσαν και άλλα όπλα στις τράπεζες τα οποία τάχιστα θα στραφούν ανεξαιρέτως εναντίον όλων των δανειοληπτών.

Από τώρα και στο εξής οι τράπεζες θα μπορούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες εκποιήσεων πρώτης κατοικίας, να προβαίνουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να πωλούν εύκολα τα δάνεια σε επενδυτικά ταμεία τα οποία θα πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα των πολιτών. ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ψήφισαν να στερείται του δικαιώματος ο δανειολήπτης να προσφύγει στη Δικαιοσύνη!

Σήμερα η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί ανώδυνα, για την ίδια υπερψηφίστηκαν οι εγκληματικές τις πράξεις χωρίς την παραίτηση κανενός. Μαζί της μπορούν να πανηγυρίζουν εις βάρος των πολιτών και όσοι την στήριξαν.

Τέλος, για να λάμψει η αλήθεια ως προς τις πραγματικές  προθέσεις αυτών που υπερψήφισαν τα χθεσινά νομοσχέδια η Συμμαχία Πολιτών θα καταθέσει Πρόταση Νόμου στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που θα καθορίζει ότι οι διαδικασίες εκποίησης θα ισχύουν μόνο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Αν αυτούς θέλουν να κυνηγήσουν δεν θα έχουν λόγο να την καταψηφίσουν όσοι υπερψήφισαν τα χθεσινά νομοσχέδια. Αλλιώς να παραδεχθούν πως το ενδιαφέρον τους ήταν απλά η ενίσχυση της θέσης των τραπεζών έναντι όλων των δανειοληπτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button