Greek Reports (Ελληνικά)

Η επόμενη μέρα στην Οικονομία

  • Δήλωση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη

Η Βουλή ενέκρινε ψες, κατά πλειοψηφία, τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ελληνική, η οποία προνοεί το κλείσιμο της Συνεργατικής Τράπεζας με μεγάλο δημοσιονομικό και κοινωνικό κόστος και με την παραχώρηση εγγυήσεων 2.3 δις.

Perdikis podium parliament 1a LLLLΠαράλληλα, η Βουλή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τα νομοσχέδια που κατέθεσε η Κυβέρνηση που διευκολύνουν τις εκποιήσεις, απορρίπτοντας προτάσεις νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που αφορούν τη στοχοποίηση των «στρατηγικών κακοπληρωτών» και την προστασία – υπό προϋποθέσεις – της μικρής πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης μικρών επιχειρήσεων κ.α.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έκανε ότι μπορούσε για να σωθεί ο Κύπριος φορολογούμενος από την επιπλέον επιβάρυνση πολλών δισεκατομμυρίων του δημόσιου χρέους, που πλέον θα βαρύνει το κάθε νοικοκυριό, τον κάθε φορολογούμενο.

Η Κυβέρνηση και όσα κόμματα την υποστηρίζουν, επέλεξαν την πεπατημένη που οδηγεί σε νέα αύξηση του δημόσιου χρέους, δημοσιονομική εκτροπή και μέτρα σαν αυτά που ζήσαμε την περίοδο 2011 – 2013.

Εμείς, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ανησυχούμε και για τους τρόπους με τους οποίους η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κλείσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Με πολιτικές τύπου «ψηλά κτίρια» και «χρυσές υπηκοότητες», «Πέρα Πεδί», «πάρκο κροκοδείλων» και Θαλασσινές Σπηλιές;

Η ψεσινή απόφαση της Βουλής αποτελεί στην ουσία συγχωροχάρτι για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αποτυχία που την πλήρωσε ο Κυπριακός λαός και θα πληρώνουν με βαρύ κόστος ανεξαιρέτως όλοι οι δανειολήπτες για πολλά χρόνια.

Η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών είναι το λιγότερο που μπορεί να περιμένουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button