Greek Reports (Ελληνικά)

Ο μηδενισμός των εγγυήσεων για τη Συνεργατική Τράπεζα της Κύπρου από τα ΜΕΔ οδηγεί σε νέο κύκλο ανασφάλειας την Κυπριακή οικονομία και καλούνται και πάλι οι Κύπριοι πολίτες να πληρώσουν τη νύφη

Σε παρέμβαση του στα πλαίσια συζήτησης για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, στην παρουσία του Προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, τόνισε ότι είναι πολύ θετική η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ωστόσο πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να γίνει το ελληνικό κράτος ελκυστικό σε επενδύσεις.

Demetris PAPADAKIS in plenary session week 40 2016 in Strasbourg
Demetris PAPADAKIS in plenary session week 40 2016 in Strasbourg

“Κανείς δεν μπορεί να λησμονεί και να πανηγυρίζει όταν ο ελληνικός λαός πλήρωσε με αίμα αυτό το πρόγραμμα. ‘Ενα πρόγραμμα που επιβλήθηκε και ήταν εξοντωτικό, μακριά από κάθε λογική κοινοτικής αλληλεγγύης. Αυτό πρέπει να το έχουμε πάντοτε κατά νου όταν λέμε ότι θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη”, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής.

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του Συνεργατισμού, όπου τόνισε ότι “Ο μηδενισμός των εγγυήσεων για τη Συνεργατική Τράπεζα της Κύπρου από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια οδηγεί σε νέο κύκλο ανασφάλειας την Κυπριακή οικονομία και καλούνται και πάλι οι Κύπριοι πολίτες να πληρώσουν τη νύφη. Να υπενθυμίσω τη ληστεία του 2013 με το περιβόητο bail-in όπου λειτουργήσαμε ως πειραματόζωο”.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ευθύνες στην Κυπριακή κυβέρνηση και στις εποπτικές αρχές της Κύπρου που ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων, όπως επίσης και στην ΕΚΤ γιατί θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά απέναντι σε ένα κράτος μέλος που μόλις άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του στην οικονομία.

  • 05.07.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button