Greek Reports (Ελληνικά)

Πρόχειρο και γεμάτο ασυναρτησίες το σχέδιο «Εστία» που είχε τάχα έτοιμο πριν τις προεδρικές εκλογές η Κυβέρνηση

Ένα σχέδιο το οποίο διατείνετο η Κυβέρνηση ότι το έχει έτοιμο προεκλογικά και το οποίο επεξεργαζόταν για έξι μήνες, ήρθε στη βουλή για να διαπιστώσουμε  ότι όχι μόνο είναι φτιαγμένο πρόχειρα, αλλά γράφει και πολλές ασυναρτησίες, σε σημείο επικινδυνότητας.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση παραπλάνησε τον λαό σε ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Kinima Ecologon Synergasia Politon 1a logoΜελετώντας το προχειρογραμμένο σχέδιο «Εστία», διαπιστώνουμε ότι αυτό είναι διάτρητο από όλες του τις πλευρές. Ένα παράδειγμα, που πρόδηλα φανερώνει την βιασύνη της συγγραφής του εν λόγω σχεδίου, είναι το γεγονός ότι σε αυτό αναγράφετε ότι, για να εισέλθει κάποιος στο σχέδιο, οι περιουσίες του δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε τιμές αγοράς το 125% της αξίας κύριας κατοικίας.

Αναλύοντας το πιο πάνω, με απλή λογική, κάποιος ο οποίος έχει μεγαλύτερη πρώτη κατοικία και περισσότερη περιουσία – καθώς το 125% της αξίας μιας μεγάλης κατοικίας είναι μεγαλύτερο από μιας μικρότερης –  μπορεί να μπει στο σχέδιο Εστία, ενώ ο φτωχότερος και πιο ευάλωτος δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει το πρόγραμμα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα σχέδιο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και είναι υπέρ των εχόντων και των Τραπεζών.

Την ίδια ώρα, οφείλουμε να καυτηριάσουμε και τον εμπαιγμό με τον οποίο οι Κυβερνώντες χειρίστηκαν προεκλογικά το θέμα αυτό, προκειμένου να επιτύχουν την εκλογή τους για άλλη μια πενταετία.

Τώρα όμως έχει διαφανεί η Αχίλλειος πτέρνα, με την προχειρότητα του σχεδίου «Εστία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button