Greek Reports (Ελληνικά)

Στο μνημείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εντός των τειχών Λευκωσία θα βρίσκεται το Σάββατο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας προσφυγών το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων οργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός.

Mnemeio Anthropinon Dikaiomaton 1a Ledras st LLLLΟ Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με συνοδεία στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος θα βρεθούν το Σάββατο 23/6/18 και ώρα 11:00 π.μ. στο τέρμα του πεζόδρομου Λήδρας, στο μνημείο για τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με σκοπό τη διανομή ενημερωτικού υλικού.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας προσφύγων, η οποία έχει εδραιωθεί στις 20 Ιουνίου.

Η προβολή αλλά και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Κυπρίων προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια τους, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει και επειδή ακριβώς έχουμε βιωματική εμπειρία από το δράμα των προσφύγων, αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια όσους ανθρώπους εξαναγκάζονται για πολιτικούς. οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Η δράση  επιλέγηκε συμβολικά να πραγματοποιηθεί σε ένα εμβληματικό σημείο που σηματοδοτείται από το μνημείο δίπλα από το κατοχικό συρματόπλεγμα που διχοτομεί την πατρίδα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button