Greek Reports (Ελληνικά)

Ο Συνεργατισμός, είναι η «Λαική​» Νο 2;

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεκίνησε την πρώτη της θητεία με το “δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων” το 2013 και με την προεκλογική εξαγγελία ότι είχε σχέδιο για την αποφυγή του κουρέματος, σωτήρια της Λαϊκής Τράπεζας και έξοδο από την κρίση. Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι. 

Kuk 6fΗ κυβέρνηση Αναστασιάδη επανεξελέγη διαβεβαιώνοντας το λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Συνεργατισμό και όσα ακούγονται είναι κακόβουλες φήμες. Κατηγορούσε μάλιστα προεκλογικά τους αντιπάλους της για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σήμερα εν έτη 2018 λες και έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε και όχι πέντε. Έχουμε και πάλι τις ίδιες κινήσεις που μπορούν να παρασύρουν την οικονομία σε τραγικές και πάλι καταστάσεις. Το προεκλογικό “δεσμεύομαι” του 2013 οδήγησε στο κούρεμα καταθέσεων και σε αύξηση του δημοσίου δανεισμού κατά 8 δις, το “όλα καλά με τον συνεργατισμό” του προεκλογικού του 2018, πιθανόν να στοιχίσει μετεκλογικά 4-5 δις για τα δημόσια οικονομικά. 

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ούτε το ΔΝΤ αλλά ούτε τους Κυβερνώντες περιμένουμε για να μας υποδείξουν το οφθαλμοφανές. Εκείνο που χρειαζόταν ήταν η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος όταν  ο Γενικός Ελεγκτής τον Οκτώβριο του 2017 προειδοποιούσε για τα όσα βλέπουμε σήμερα να εξελίσσονται.

Κανένας Πολιτικός Αρχηγός, πλην του κ. Γιώργου Περδίκη και κανένας βουλευτής, πλην της κας Άννας Θεολόγου,  έκανε το κόπο να επισκεφθεί τα γραφεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και να ενημερωθεί αρμοδίως από τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη προσωπικά.

Εμείς είχαμε ζητήσει να αποδοθούν ευθύνες και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αυτό έπρεπε να γίνει τότε που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούσαμε επιτακτικά να συζητηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση του Συνεργατισμού στη Βουλή, αλλά όλα τα κόμματα τάχθηκαν εναντίον.  

Με δεδομένη την λιγοστή ενημέρωση που τυγχάνουμε, την λευκή επιταγή διαχείρισης του Συνεργατισμού που έδωσαν όλοι – πλην των Οικολόγων – στην Κυβέρνηση για διαχείριση του Συνεργατισμού και με πασιφανές ότι η υπάρχουσα κατάσταση επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες που εκφράσαμε πριν καιρό, οφείλουμε να υποδείξουμε στην Κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε να δούμε τους συμπατριώτες μας ξανά στον δρόμο.  Είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι, είτε δανειολήπτες, θύματα των επικίνδυνων και λανθασμένων αποφάσεων της ηγεσίας του Συνεργατισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button