Greek Reports (Ελληνικά)

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Με την ευκαιρία αυτή γίνεται σήμερα ανάρτηση σχετικών κειμένων από την παρουσίαση του λογοτεχνικού βιβλίου με θέμα τον αυτισμό “Το Λαχείο” της Ανδρούλας Τουμάζου, στη Λεμεσό σε διοργάνωση της Funraising Blue (10/11/17, αίθουσα Τρακασόλ) και στη Λευκωσία σε διοργάνωση του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό “Μαζί” (13/11/17, αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Agora Dialogue.

Fae 4d

Με αφετηρία το λογοτεχνικό βιβλίο αναπτύχθηκε από τους εκλεκτούς ομιλητές το ευρύ φάσμα του αυτισμού, οι δυνατότητες ιατρικής παρέμβασης και εκπαίδευσης, αλλά και οι δυσκολίες και οι εξαιτίας της άγνοιας κοινωνικές προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και οι φορείς οι οποίοι ασχολούνται με την αντιμετώπιση της αναπτυξιακής αυτής διαταραχής.

Την παρουσίαση της Λευκωσίας τίμησε με την ευγενική προσφορά και την εκπληκτική ερμηνεία της η διεθνούς φήμης πιανίστα κ. Έλενα Μουζάλα.

Elena Mouzala @ Lelina Merkouri LLLL to laxeioΗ διεθνούς φήμης πιανίστα Έλενα Μουζάλα ερμηνεύει έργα Σοπέν και Καλομοίρη (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 13.11.17)

Το έντονο ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους στο θέμα της ενημέρωσης του κοινού για το θέμα του αυτισμού επέδειξαν τόσο ο Δήμος Λευκωσίας όσο και ο Πολιτιστικός Όμιλος Διάσταση που πρόθυμα παραχώρησαν για τις παρουσιάσεις τις αίθουσες “Μελίνα Μερκούρη” και “Τρακασόλ” αντίστοιχα.

Nasa Patapiou 3cΗ Δρ Νάσα Παταπίου, ιστορικός-ερευνήτρια και ποιήτρια, κατά τη λογοτεχνική παρουσίαση του βιβλίου “Το Λαχείο” της Ανδρούλας Τουμάζου

Κείμενα: Δρ Ελένη Θεοχάρους, Δρ Γιώργος Πετρίκκος, Δρ Αναστασία Χατζηγιαννακού, κυρία Καρίνα Σάββα, κυρία Κούλα Ιωάννου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button