Greek Reports (Ελληνικά)

«Πρέπει να σταματήσουν τα οποιαδήποτε σενάρια αναβάθμισης των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία»

Σε ψεσινή παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) αναφέρθηκε στις παράνομες παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, στο Αιγαίο αλλά και στη Συρία.

European Parliament logo 1a«Τη στιγμή που η Τουρκία εισβάλει στη Συρία και σφάζει αμάχους και μικρά παιδιά, τη στιγμή που συνεχίζει τις απειλές κατά των νησιών της Ελλάδος, τη στιγμή που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη στιγμή που εισβάλλει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός Κράτους-Μέλους της ΕΕ για να αποτρέψει την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που θα ωφελήσουν ολόκληρη την Ευρώπη, κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται τα οποιαδήποτε σενάρια αναβάθμισης των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», δήλωσε ο κ.Παπαδάκης.

Ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι έφτασε η ώρα της κρίσης και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αρκετές εκπτώσεις έχουν γίνει στην προσπάθεια εξημέρωσης του θηρίου. Είναι ώρα κρίσης για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνοντας ότι δεν έλκεται από άλλου είδους συμφέροντα, διαφορετικά τα συμφέροντα και η υποκρισία θα επιβραβευτούν για άλλη μια φορά.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button