Greek Reports (Ελληνικά)

Η ΕΔΕΚ καλεί τον κόσμο να πάει στις κάλπες και να καταψηφίσει και τους δύο υποψηφίους

Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ επικύρωσε ομόφωνα την πιο κάτω πρόταση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ

Kleo 7gΗ Κεντρική Επιτροπή αφού ενημερώθηκε για τις συναντήσεις διερευνητικού χαρακτήρα που έγιναν μεταξύ των αξιωματούχων του κόμματος και των δύο υποψηφίων που διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

διαπιστώνει ότι:

1. Ενώ η ΕΔΕΚ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συναντήσεις διερεύνησης δυνατοτήτων συνεργασίας με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης κοινών συγκλίσεων κυρίως σε ότι αφορά το κυπριακό, το ίδιο δεν επιβεβαιώνεται και για τους συνομιλητές μας. Από την πλευρά τους δεν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση μετακίνησης από τις θέσεις τους για εξεύρεση τέτοιων συγκλίσεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κοινό έδαφος για συνεργασία.

2. Η άτεγκτη στάση που τήρησαν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πρόσκληση για συναντήσεις διερεύνησης δυνατότητας συνεργασίας, εκτός και εάν αυτή έγινε όχι για την ουσία της συνεργασίας και την ένωση δυνάμεων, αλλά για καθαρά λόγους επικοινωνιακής πολιτική.

3. Στη βάση αυτών των δεδομένων η στήριξη από την ΕΔΕΚ οποιουδήποτε υποψηφίου, θα νομιμοποιούσε τους πολίτες δικαιολογημένα να θεωρήσουν ότι η όποια συνεργασία δεν γίνεται με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα και ο λαός μας, αλλά αποσκοπεί στη νομή της εξουσίας και το βόλεμα ημετέρων. Γεγονός που θα συνέβαλλε ακόμα περισσότερο στην απαξίωση της πολιτικής ζωής.

Η ΕΔΕΚ στη μέχρι σήμερα πορεία της απέδειξε ότι το ενδιαφέρον και η έγνοια της είναι η ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το λαό μας κύρια του κυπριακού και όχι η συμμετοχή στην εξουσία. Γι’ αυτό και δεν δίστασε να αποχωρήσει από κυβερνήσεις όταν τα συμφωνηθέντα δεν τηρήθηκαν.

Η ΕΔΕΚ δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί την πολιτική της αναίρεση ή και να προχωρήσει σε πλήρη απεμπόληση των θέσεών της στο Κυπριακό και ουσιαστικά να αποδεχθεί «πολιτική υποταγή» απλά και μόνο για να έχει συμμετοχή στην κυβέρνηση . Γι’ αυτό και η  Κεντρική Επιτροπή  υπερψηφίζει την εξής πρόταση:

«Η πολιτική που έχουν εξαγγείλει οι δύο υποψήφιοι του δευτέρου γύρου των εκλογών δεν εκφράζει την ΕΔΕΚ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο.

Καλούμε τους ψηφοφόρους, μέλη και φίλους του κόμματος καθώς και τους ψηφοφόρους  που στον πρώτο γύρο των εκλογών ψήφισαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο και στήριξαν την πολιτική της αλλαγής να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση, να προσέλθουν στις κάλπες και να την εκφράσουν ελεύθερα με  όποιο τρόπο αυτοί θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος».

Η ΕΔΕΚ θέλει να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να συνδράμει την προσπάθεια για συνέχιση της συνεργασίας των δυνάμεων της αλλαγής στη βάση του πολιτικού πλαισίου που έχει συμφωνηθεί με επίκεντρο το κυπριακό και στόχο οι δυνάμεις αυτές να καταστούν ισχυρό ανάχωμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής αντιδημοκρατικής ή αντεθνικής λύσης που θα θέσει σε κίνδυνο την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη φυσική και εθνική επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button