Greek Reports (Ελληνικά)

Χαιρετισμός της Προέδρου του Funraising-Funraising Blue Καρίνας Σάββα

Δεν είναι λίγες οι φορές που χαριτολογώντας αναφερόμαστε στην ανάγκη να δούμε τον κόσμο μας μέσα από τα μάτια των παιδιών. Πόσο αλλιώτικος και πόσο πιο όμορφος σίγουρα θα ήταν. Με κρυφή ελπίδα πάντοτε πως μια μέρα τα παιδιά αυτά θα μεγαλώσουν και θα συμβιβαστούν με τη δική μας φλύαρη πραγματικότητα.

Ο φιλανθρωπικός σύνδεσμος Funraising στα επτά χρόνια ζωής του, σαν μικρό παιδί δικαιούται ακόμα να ονειρεύεται αυτόν τον όμορφο κόσμο. Να μεγαλώνει σε αυτόν, να ελίσσεται, να προσαρμόζεται και να αφουγκράζεται τις ανάγκες των παιδιών.

Fadr 1aΚαι αφού, αγαπητοί φίλοι, για να είμαστε στις αναμνήσεις των παιδιών μας αύριο πρέπει να είμαστε στη ζωή τους σήμερα, δηλώνουμε “παρών” και στηρίζουμε σήμερα τα παιδιά μας στο φάσμα του αυτισμού. Ίσως την τελευταία προκατάληψη που σαν κοινωνία οφείλουμε να ξεπεράσουμε. Εγκαινιάζουμε λοιπόν σήμερα ένα νέο θεσμό, το Funraising Blue.

Κατανοούμε πως τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού όπως όλα τα παιδιά έχουν σκέψεις, όνειρα, συναισθήματα, δυνατότητες και αδυναμίες. Βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια, με μια όμως διαφορετική ματιά που διαφέρει από το δικό μας “φυσιολογικό” κανόνα. Και αυτό μας φοβίζει. Φοβίζει την οικογένεια, φοβίζει την κοινωνία.

Ακόμα στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά με ειδικά προγράμματα ώστε να ενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε πλάι στην οικογένεια ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το λαχείο της ζωής της. Όχι μόνο στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού τους αλλά σε κάθε επίπεδο της καθημερινής τους ζωής.

Trak 2bΦίλοι και φίλες, ας προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το πάζλ του κάθε αυτιστικού παιδιού. Ας προσπαθήσουμε να δούμε μέσα από τα δικά τους μάτια. Και αν τα βλέπετε ακόμα όλα μαύρα, πάρτε απλά άλλο χρώμα!

Επιτρέψτε μου εδώ να ευχαριστήσω τους ομιλητές της αποψινής βραδιάς, την Ευρωβουλευτή Δρα Ελένη Θεοχάρους, τον Κλινικό Ψυχολόγο κύριο Γιώργο Θεοδώρου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Πέταγμα» κυρία Κούλα Ιωάννου, και την Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό κυρία Μαρία Κλεάνθους.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς και υποστηρικτές της νέας αυτής ομάδας Funraising Blue, τους Drink Lobby, Kean, Filuet Group, Iron FX, Totalserve Management Ltd, PG Economides.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button