Greek Reports (Ελληνικά)

Nα γίνουν τα πανεπιστήμια ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας

Ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος μιλάει στο Liberal για την προσωπική του περιπέτεια βίας στο Πάντειο, τον αναχρονιστικό νόμο Γαβρόγλου και τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας από το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Αναφέρεται επίσης στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας και στην ανακήρυξη της ΑΟΖ κάνοντας λόγο για «φόβο της Ελλάδας για τις αντιδράσεις της Τουρκίας», ενώ εξηγεί τις ισορροπίες δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρώπη.

Utm 1aΤέλος, ο κ. Συρίγος τονίζει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη χώρα μας να διαπραγματεύεται τη μία ημέρα το χρέος και την επομένη το Κυπριακό, το όνομα των Σκοπίων ή τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς να υποχρεωθεί να υποχωρήσει και κάπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button