Greek Reports (Ελληνικά)

Οι ‘χήνες’ του λόρδου Hannay 2005 και τα ‘corrupt media’ 2017

Στις 3 Αυγούστου 2017, μετά από δεξίωση που παρέθεσε με την αφορμή της αποχώρησής του από την Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, βγήκε έξω και μίλησε πρώτα στα  μέλη της Unite Cyprus Now, και μετά  στους λειτουργούς των ΜΜΕ.

Όμως, όπως διαβάσαμε στο Sigmalive ακολούθησε και ένα ‘απρόοπτο’ περιστατικό καθώς «μέλη της Unite Cyprus Nowπαρενέβησαν αρκετές φορές, διακόπτοντας τον Ειδικό Σύμβουλο, αναγκάζοντας, μάλιστα, τον δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ Χρίστο Χαραλάμπους, να παρακαλέσει όπως επιτρέψουν στον κ. Έιντε να προβεί έστω σε μία δήλωση, για να ενημερωθεί το τηλεοπτικό κοινό.

Sey 2bΗ κατάσταση οξύνθηκε ακόμα παραπάνω, όταν μέλος της ομάδας Unite Cyprus Now, παρεμβαίνοντας εκ νέου εν μέσω των δηλώσεων Έιντε στα ΜΜΕ, καλώντας τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό να κάνει σχόλιο για τα «διεφθαρμένα ΜΜΕ και τον ρόλο τους στο Κυπριακό».

Corrupt Media

Η αναφορά σε «διεφθαρμένα ΜΜΕ και τον ρόλο τους στο Κυπριακό»(corrupt Media)  όμως,  προερχόμενη από την εν λόγω ομάδα υποστήριξης της ρατσιστικής, διαιρετικής και αντιδημοκρατικής βρετανο-τουρκικής δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομόσπονδης λύσης,  ονόματι Unite Cyprus Now, δεν φαίνεται προφανώς να ήταν τυχαία αν τη δούμε σε συνδυασμό με τα ακόλουθα.  Η δε ονομασία Unite Cyprus Now, είναι παραπλανητική, δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από την αναγνώριση δύο συνιστώντων κρατών.

Υπενθυμίζονται οι απόψεις του Sir David Hannay για τα ΜΜΕ στην Κύπρο στο βιβλίο που εξέδωσε το 2005, μετά την απόρριψη του βρετανικού ‘Σχεδίου Ανάν΄, δηλαδή εκείνα τα ΜΜΕ που ενημέρωναν σωστά το λαό και, ναι, πάλεψαν για να απορριφθεί το ρατσιστικό βρετανικό απαρτχάιντ ΄Σχέδιο Ανάν’ (συνέχεια του οποίου και χειρότερο είναι αυτό που διαπραγματεύονταν στην Ελβετία με επιστάτη τον αποχωρούντα Νορβηγό κ. ΄Ειντε  μυστικά και πίσω από κλειστές πόρτες.)

Αντιγράφω σχετική αναφορά από άρθρο του συνάδελφου Λάζαρου Μαύρου στην Σημερινή  29.1.2006 με τίτλο «Gaggle and Op. Leaders».

«…Στο βιβλίο του που εξέδωσε μετά την παταγώδη αποτυχία του σχεδίου του, με τον τίτλο « Cyprus– the search for a solution” ο Ντέιβιντ Χάνει ξεσπάθωσε «αγρίως» κατά των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του «νότου» τους οποίους, μάλιστα αποκάλεσε και gaggle («κοπάδι από θορυβώδεις χήνες»)α, που του χάλασαν το περίτεχνο Σχέδιό του. Το οποίο – υπενθυμίζεται ότι – όταν υπεβλήθη υπό του κ ΄Αλβαρο ντε Σότο, 12.11.2002 στον τότε πρόεδρο Κληρίδη, έτυχε αμέσως αποδοχής από τη Λευκωσία, την  Αθήνα του κ. Σημίτη, την ΕΕ, τον ΟΗΕ και… όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και όλων των εδώ μεσαίων και μεγάλων κομμάτων! Συνεπώς στα μυαλά και στα σχέδια των ιθυνόντων του Φόρειν Όφις, από τον λόρδο Χάνει μέχρι τον, μη προαχθέντα εισέτι σε λόρδο κ. Στρο, παραμένει διαρκώς το κεφάλαιο του τι δέον γενέσθαι εν Κύπρω, προς αντιμετώπιση των «gaggle» με την αξιοποίηση, όσων και τη συνδρομή όσων ενδεχομένως προσφέρονται εκ των « opinion leaders».  

Sey 3cΟ λόρδος David Hannay (2015, σε ομιλία σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων για το Κυπριακό. Σε ερώτηση από το Λόμπυ για την Κύπρο για την ανάγκη επιστροφής όλων των προσφύγων η απάντησή του ήταν «αν επιμένετε σε τέτοια καλή τύχη δεν θα τα πάρετε».) Στη φωτογραφία με στελέχη του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ, πρόεδρο, και Παπαευριπίδη, πρόεδρο παραρτήματος Βρετανίας.

Οι ‘χήνες’ και το ΟΧΙ τους που ενόχλησαν  Foreign Office/Hannay

Στο βιβλίο του ΄΄Εξι Προεδρικά Πορτραίτα’ ο Διευθύνων Σύμβουλος του συγκροτήματος ΔΙΑ κ. Κώστας Χατζηκωστής έγραψε στις σελίδες 217/218:

Sey 4d«Στο σημείο αυτό, αναδημοσιεύω μερικά αποσπάσματα από άρθρα της Σημερινής λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα. Είναι ενδεικτικά της προσπάθειάς μας να πειστεί ο λαός ότι δεν έπρεπε να αυτοκτονήσει λέγοντας «ναι» στο Σχέδιο Ανάν, Τα άρθρα αποδίδουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα των κρίσιμων εκείνων στιγμών για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κρίσιμων στιγμών, στην διάρκεια των οποίων με ειλικρίνεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα στηρίξαμε τον Παπαδόπουλο στην Προεδρία και στις αποφάσεις του.

΄Εβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του Κυπριακού Ελληνισμού και απαιτούν να πατήσει τη σκανδάλη. Να πει «ναι» στη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο και στη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής. Και να αυτοκτονήσει εθνικά και βιολογικά… Αλλ’ οι αξιοπρεπείς και ελεύθεροι ΄Ελληνες της Κύπρου δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν, επειδή έτσι θέλουν οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργοί τους. Αρνούνται!

Το Σχέδιο Ανάν δεν αποτρέπει τη διχοτόμηση. Τη νομιμοποιεί δια της υπογραφής μας, Δεν συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ την τορπιλίζει. Υψώνει διαχωριστικό τείχος και δημιουργεί σύνορα. Τσιμεντώνει το φυλετικό διαχωρισμό και την εθνοκάθαρση.  Δημιουργεί ένα νέο απαρτχάιντ. 

Οι ΄Ελληνες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι Έλληνες αρνούνται να δεχθούν παράδοσή τους για πάντα στον τουρκικό ετσιθελισμό…»

Τα ΜΜΕ να κόψουν τη φωνή των διαφωνούντων!!! 

Η δε ανεκδιήγητη διζωνική ανανίστρια και όχι μόνον, αγγλίδα Mary Southcott, της κατά τα άλλα defunct  ομάδας ‘Φίλοι της Κύπρου’  η οποία και είναι persona non grata  από την ηγεσία της ομογένειας στο Λονδίνο,  στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 23 Φεβρουαρίου 2014,  για τις επανα-προσεγγιστικές συνάξεις που διοργάνωσαν στο Λονδίνο για την Αμμόχωστο στις 20 και 21 Φεβρουαρίου με τους Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους του λεγόμενου Οικολογικού σχεδίου για την Αμμόχωστο και της δικοινοτικής πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο, στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής της,  προέτρεψε  τα ΜΜΕ της Κύπρου να κόψουν ουσιαστικά τη φωνή σε όλους όσους (εννοείται πολίτες και πολιτικούς)  δεν συμφωνούν με την λύση που προωθείται με το Κοινό Ανακοινωθέν (Αναστασιάδη/Έρογλου).  Τα όσα έγραψε θύμιζαν τα όσα πριν από αυτή έγραψε στο βιβλίο του το 2005 ο λόρδος Hannay, ο οποίος βρήκε τότε  ότι για το ΟΧΙ ευθύνονταν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.

Sey 8hΣήμερα, τα ίδια κτυπήματα εναντίον ΜΜΕ εκτοξεύθηκαν από Κύπριους, από μία οργάνωση που όπως έγραψαν τα Νέα Λονδίνου 4.8.2017 «Οι «Unite Cyprus Now» του FO επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους …»

Οι «Unite Cyprus Now» του FO επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους στο Λήδρα Πάλας!

Την ομάδα των 10 που βρέθηκαν στο Κρανς Μοντάνα διαδηλώνοντας για ‘Unite Cyprus Now’ όπως γράφτηκε, χρηματοδότησε ο Sir Stelios Hadjioannou,  ο οποίος χρηματοδοτεί δι-κοινοτικά προγράμματα.

  • Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

4.8.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button