Greek Reports (Ελληνικά)

Eρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους νέους και την ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) με αφορμή τη δημοσίευση στοιχείων που αφορούν την ανεργία στους νέους κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τα επίπεδα ανεργίας στους νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Papadakis standing 1a LLLLΤον Απρίλιο του 2017, ο δείκτης ανεργίας των νέων ήταν 16,7% στην ΕΕ των 28 και 18,7% στη ζώνη του ευρώ, έναντι 19,0% και 21,4% αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2016.

Τον Απρίλιο του 2017, ο χαμηλότερος δείκτης παρατηρήθηκε στη Γερμανία (6,8%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ελλάδα (47,9% το Φεβρουάριο του 2017), στην Ισπανία (39,3%) και στην Ιταλία (34,0%).

Ο κ. Παπαδάκης, επισημαίνει πως παρά το γεγονός πως υπάρχει μια μικρή βελτίωση στους δείκτες της ανεργίας δυστυχώς η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα στους νέους.

Ο Ευρωβουλευτής θεωρεί ύψιστης σημασίας να βρεθούν άμεσα λύσεις, μέσα από σωστό προγραμματισμό και δράσεις ούτως ώστε να στηριχθούν οι νέοι άνεργοι.

Για αυτό το λόγο, ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ποιες περεταίρω δράσεις προτίθεται να ενισχύσει την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button