Greek Reports (Ελληνικά)

Υπερεκτίμηση Διαδιακασίας, Απώλεια Ουσίας

Nikos Ioannou 1a drΗ τεχνητή και εξωσωματική γονιμοποίηση έχει προκαλέσει πραγματικά κοινωνική επανάσταση.

Συνέβαλε στην ολοκλήρωση της οικογενειακής ευτυχίας εκατομμυρίων ζευγαριών που διαφορετικά, δεν θα εγεύοντο τη χαρά της ολοκληρωμένης οικογένειας.

Επειδή όμως και στον τομέα αυτό, όπως συμβαίνει συχνά, ο άνθρωπος υπερεκτιμά την ικανότητα και τα «δικαιώματά» του, ορισμένοι εξώθησαν τα πράγματα στα άκρα (π.χ. κύηση στην ηλικία των 60 ετών). Με την επέμβαση των ψύχραιμων και υπεύθυνων έχουν καθοριστεί όρια που παρέχουν εχέγγυα ομαλής ανατροφής και φροντίδας των παιδιών που γεννιούνται με αυτόν τον μηχανισμό.

Η διαδικασία των ενδοκοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο παρουσιάζει κάποιες αντιστοιχίες αλλά και πολλά πρωτότυπα και μοναδικά χαρακτηριστικά που κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρα μπορούν να θεωρηθούν.

Κατ’ αρχήν τα δύο συνομιλούντα μέρη, ουδέποτε συνεφώνησαν στον στόχο της δημιουργίας ενιαίας ολοκληρωμένης οικογένειας. Το μελανότερο στοιχείο ήταν εξ αρχής ο ρόλος του προστάτη-εγγυητή που ανελήφθη από τον εισβολέα-βιαστή, ο οποίος και διέλυσε την οικογένεια (Κυπριακή Δημοκρατία). Καθ’ υπέρβαση κάθε λογικού χρονικού ορίου, επί 43 χρόνια, καταπιέζει το καταληφθέν τμήμα και εποφθαλμιά το υπόλοιπο, που ετραυμάτισε βάναυσα το 1974.

Στην ανώμαλη αυτή διαδικασία προσετέθη τα τελευταία χρόνια ένας θρασύς και ανιστόρητος δήθεν εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. Επανειλημμένως έχει εμφανιστεί να υπηρετεί εξόφθαλμα τα συμφέροντα και τις βλέψεις της Τουρκίας. Ανερυθρίαστα  δε έφτασε να απειλεί την νόμιμη Κυβέρνηση με επανάληψη της συνταγής Αττίλα αν δεν ……. διασωθεί η διαδικασία!

Είναι παρήγορο που ο νόμιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιτέλους εξεμάνη και εστηλίτευσε τον ύποπτο ρόλο του συγκεκριμένου ατόμου.

Δεν αρκούν όμως οι δηλώσεις που μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν έκρηξη αγανακτήσεως ή (και) πολιτικό ελιγμό εν όψει προεδρικών εκλογών. Αυτοί που λειτουργούν σαν Πέμπτη φάλαγγα στον κύκλο του και, με τη ρητορική τους, υπερακοντίζουν τις πλέον αυθάδεις Τουρκικές θέσεις, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, πρέπει να απομακρυνθούν πάραυτα.

Ήδη βρισκόμαστε ενώπιον νέας δοκιμασίας. Όσο δε και αν φαίνεται παράδοξο, αυτοί που ασκούν καλόπιστη κριτική αποτελούν το ισχυρότερο έρεισμα του Προέδρου στη μάχη για τη διάσωση της κρατικής οντότητος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καιρός να δούμε την ουσία και να πάψουμε να ομφαλοσκοπούμε την διαδικασία.

  • E-mail: nikos.er.ioannou@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button