Greek Reports (Ελληνικά)

«Μπλε φάλαινα», το νέο παιχνίδι «μάστιγα» στο διαδίκτυο

Papadakis standing 1a LLLLΓραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη για την «Μπλε φάλαινα», το νέο παιχνίδι «μάστιγα» στο διαδίκτυο.

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το διαδικτυακό νέο παιχνίδι, «Μπλε φάλαινα», με τελευταία εντολή την αυτοκτονία.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρει ότι το νέο παιχνίδι «μάστιγα» που ξεκίνησε στην Ευρώπη είναι μακάβριο.

Το μακάβριο αυτό παιχνίδι, επιδρά στη σωματική και ψυχοκοινωνική ακεραιότητα των ατόμων που συνειδητά ή ανεπίγνωστα καθίστανται θύματα και κυρίως ανήλικα παιδιά.

Το  επικίνδυνο παιχνίδι αυτό διαρκεί συνολικά 50 μέρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 50 ημερών, ο χρήστης δέχεται οδηγίες, με τελευταία οδηγία να είναι αυτή του να θέσει τέρμα στη ζωή του το παιδί.

Καταλήγοντας, ο Ευρωβουλευτής με βάση τις μεγάλες διαστάσεις που παίρνει αυτό το παιχνίδι στην Ευρώπη, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει με ποιους τρόπους προτίθεται να προστατεύσει ανυποψίαστα θύματα και κυρίως τα ανήλικα παιδιά από άκρως επικίνδυνα παιχνίδια στο διαδίκτυο όπως η  «Μπλε φάλαινα», και αν προτίθεται να προωθήσει μια καμπάνια ενημέρωσης γύρω από αυτού του είδους τα «παιχνίδια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button