Greek Reports (Ελληνικά)

Γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη για την κατεδάφιση του κτιρίου του Νέου Δημοτικού Σχολείου Λιβερών

Papadakis standing 1a LLLLΟ Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την κατεδάφιση του κτιρίου του Νέου Δημοτικού Σχολείου Λιβερών.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιβερών της Επαρχίας Κερύνειας της κατεχόμενης Κύπρου, μετά από πρόσφατη επίσκεψη μελών του στην κατεχόμενη Κοινότητα των Λιβερών, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο του Νέου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο ανοικοδομήθηκε με κόπο και έξοδα από τους κατοίκους των Λιβερών το 1969, κατεδαφίστηκε από τους Τούρκους εποίκους που παράνομα εγκαταστάθηκαν στο χωριό από το ψευδοκράτος και το κατοχικό καθεστώς της Τουρκίας.

Ο Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες δεν σταματούν εδώ, αφού οι Τούρκοι έποικοι μετέτρεψαν το Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιβερών σε αίθουσα πινγκ-πονγκ.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει αν είναι ενήμερη για την καταστροφή που υφίστανται πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο, και σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διάσωση του Νέου Δημοτικού Σχολείου καθώς και του Ναού των Λιβερών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button