Greek Reports (Ελληνικά)

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ανθρωπότητα τιμά σήμερα, την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Γενοκτονία που μέχρι και σήμερα οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν και την ερμηνεύουν ως το θάνατο Ελλήνων στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, του λιμού ή άλλων κοινωνικών αναταράξεων.

Allileggii 1a logo
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή μέρα είναι Ημέρα Μνήμης της δεύτερης μεγαλύτερης γενοκτονίας του 20ού αιώνα, και τιμούμε τη μνήμη 353.000 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της Ελληνικής τους καταγωγής και των χριστιανικών τους πεποιθήσεων.

Το καθήκον που έχουμε απέναντι στην ιστορία μας, σχεδόν ένα αιώνα μετά, είναι να αγωνιστούμε για αναγνώριση της γενοκτονίας, να έχουμε το θάρρος να θυμούμαστε και να μην έχουμε επιλεκτική ιστορική μνήμη.

Για τον Ελληνισμό της Κύπρου, η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω του ότι υφιστάμεθα γλωσσική γενοκτονία, φυσική γενοκτονία που ξεκίνησε το 1974, και Εθνική γενοκτονία που γίνεται μέσω της αλλοίωσης της ιστορίας, δυστυχώς με τη σύμπραξη ημετέρων.

Η άρνηση της ιστορίας μας αποτελεί Εθνική γενοκτονία.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εχθρός παραμένει ο ίδιος και είναι εντός των πυλών, οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να προκρίνουν το συμφέρον παρά το Δίκαιο, κι εμείς συνεχίζουμε τα ίδια λάθη.

Ας διδαχτούμε από την ιστορία και ας προστατέψουμε το νησί μας από την μετατροπή του σε τουρκικό προτεκτοράτο. Δεν αντέχουμε άλλες χαμένες πατρίδες, μας περισσεύουν τα μνημόσυνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button