Greek Reports (Ελληνικά)

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση τίθεται ενώπιων των ευθυνών της καθώς εξέθρεψε το θηρίο Ερντογάν”

Δήλωση για την κατάσταση στην Τουρκία

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την τρέχουσα κατάσταση στην Τουρκία, ιδίως όσον αφορά το συνταγματικό δημοψήφισμα, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) δήλωσε ότι είναι η στιγμή όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση τίθεται ενώπιων των ευθυνών της  καθώς εξέθρεψε το θηρίο το οποίο ονομάζεται Ερντογάν.

Papadakis standing 1a LLLL“Είναι υποκριτικό τη στιγμή που η Ευρώπη χάιδευε τον Ερντογάν βήμα-βήμα ενισχύοντας τη δική του αλαζονεία έναντι των πάντων, εκείνος να φτάνει στο σημείο  να προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες”, τόνισε ο Ευρωβουλευτής.

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου.

Έχει προβλήματα και με όλες τις γειτονικές χώρες, έχει ευθύνες για το ρόλο που διαδραμάτισε στη Συρία, για τις σχέσεις με το ISIS  καθώς και για τη συμπεριφορά της ως ταραχοποιός σε ολόκληρη την περιοχή καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα.

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι φαίνεται να υπάρχουν φωνές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου προκρίνουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, παρά τη συγκεκριμένη στάση του Ερντογάν, στη βάση αποκλειστικά των εμπορικών συμφωνιών και συμφερόντων, παραγράφοντας κάθε προσήλωση στις αρχές και αξίες τις Ευρώπης.

“Αυτό είναι εγκληματικό. Δεν γίνεται μετά να διερωτόμαστε γιατί η Ευρώπη έχει φτάσει στο σημείο να έχει εκθρέψει την ακροδεξιά τη στιγμή που οι βασικές αρχές της Ευρώπης έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα”, τόνισε στη δήλωση του ο Ευρωβουλευτής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button