Greek Reports (Ελληνικά)

Ενιαίο κράτος και καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας

Φανούλα Αργυρού 

Κυπριακό: Στην κόψη του ξυραφιού

Υπεύθυνες Απόψεις

Προς Απανταχού Πολίτες και Πολιτικούς

Xyra 1a

Εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια αφού η Τουρκία αφέθη να εκτελέσει τις δύο αιματηρές  και παράνομες εισβολές της, να δολοφονήσει,  να ατιμάσει, να λεηλατήσει, να συλήσει και να αρπάξει δια πυρός και σιδήρου τη μισή Κύπρο ξεριζώνοντας 200,000 Έλληνες της Κύπρου αναγκάζοντάς τους να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, όλες οι προσπάθειες απέτυχαν για δώσουν μια τελική λύση.

Απέτυχαν γιατί όλες είναι βασισμένες στο άδικο, στην νομιμοποίηση της αδικίας και της απανθρωπιάς και γιατί η λύση που προωθείται από το Φόρειν Όφις του Λονδίνου από τις 16.8.1974 είναι βρετανο-τουρκική.

Που  νομιμοποιεί την διαίρεση, είναι η δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία. Με την ένοχη ανοχή και του ΟΗΕ.  Την οποία το 76% των Ελλήνων στις  24.4.2004 με το δημοψήφισμα απέρριψαν αλλά δεν έγινε σεβαστή από τις ηγεσίες της…

Σε τι αποσκοπεί η συνέχιση μιας τέτοια προσπάθειας  από την κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα που δεν τολμούν ακόμα να δυσαρεστήσουν τους ξένους κηδεμόνες, μετά από 43 χρόνια αποτυχίας;  Tο πως  ακόμα δεν βρίσκουν το θάρρος να βγουν και να την απορρίψουν ομόφωνα,  μια τέτοια λύση που απαιτεί ο θύτης από τα θύματα, είναι πράγματι θέμα που πρέπει να απασχολήσει ομάδα διακεκριμένων ψυχολόγων.  Εφόσον αποτελεί μέγα μύθο ο ισχυρισμός ότι η … διαδικασία διαπραγματεύσεων ανήκει στους Κύπριους και η «λύση» που διαπραγματεύονται στις περιβόητες συνομιλίες είναι … ‘κυπριακής ιδιοκτησίας’. Αυτή ήταν βρετανική έμπνευση για να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την εκτρωματική αυτή ξένης ιδιοκτησίας διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΔΕΑ και ότι συνεπάγεται είναι παράνομη

Η (ΔΕΑ) Διερευνητική Επιτροπή για Αγνοουμένους, ιδρύθηκε το 1981 επί ΓΓ του ΟΗΕ Κούλτ Βάλτχαιμ (πρώην Ναζί)   και αντιπροσώπου του Αργεντινού  Γιούγκο Γκόμπι  με όρους εντολής που απαίτησε  η Άγκυρα και ο Ραούφ Ντενκτάς. Δηλαδή η δουλειά της να περιορίζεται στην ανεύρεση οστών και τίποτα περισσότερο, να μην επεκτείνεται η διερεύνηση στον εντοπισμό των  ενόχων,  των δολοφόνων των αγνοουμένων που βρέθηκαν με σφαίρες στο κεφάλι και υπάρχουν μαρτυρίες πως τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ.   Μια συμφωνία που επιβλήθηκε από ανθρώπους του ΟΗΕ,  αλά τούρκα, παραβιάζοντας τις  Συνθήκες της Γενεύης του 1949. Τραγικό ακόμα το γεγονός να δέχεται η κυπριακή κοινωνία και κυβέρνηση πρωτάκουστα… χρηματοδότηση από την ίδια την Τουρκία! Η οποία  έχει φθάσει σήμερα τις 826,000 ευρώ όταν είναι η ίδια που δεν επιτρέπει διερεύνηση στα κατεχόμενα, δεν δίνει πληροφορίες και να την ευχαριστούν και από πάνω … τα θύματά της!

Οι όροι εντολής της ΔΕΑ πρέπει να τροποποιηθούν και να επεκταθεί ο ρόλος της και στην ανεύρεση των ενόχων όπως καθορίζουν οι Συνθήκες της Γενεύης του 1949.

Έποικοι

Η Τουρκία από το 1974 μέχρι σήμερα έχει μεταφέρει ολόκληρα καραβάνια κουβαλητούς από τα βάθη της Ανατολίας με τους.. μουχτάρηδες τους όπως καταγράφουν τα βρετανικά έγγραφα επί σκοπού. Για να γεμίσει με δικό της τουρκικό στοιχείο το κενό που άφησαν οι Έλληνες πρόσφυγες που έδιωξε από τα σπίτια και περιουσίες τους. Αυτοί οι κουβαλητοί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις  200,000 αλλοιώνοντας τον δημογραφικό χαρακτήρα της νήσου. Το κατοχικό καθεστώς τους παραχωρεί  και ‘υπηκοότητες’, και κυπριακές κυβερνήσεις δέχθηκαν νομιμοποίηση τους πέραν των 50,000 μέχρι 100,000 όταν ο εποικισμός συνιστά έγκλημα πολέμου!  Και καμία καταγγελία της Τουρκίας δεν γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση. Απίστευτη απάθεια και ανοχή των τουρκικών εγκλημάτων.

Βιασμοί

Κατά την διάρκεια των δύο τουρκικών εισβολών το 1974 και μετά οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι βίασαν και βασάνισαν εκατοντάδες γυναίκες όλων των ηλικιών, ο αριθμός όπως καταγράφεται στο δίγλωσσο βιβλίο της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο (Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth) ξεπερνά τις 800, όπως και οι εκτρώσεις, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και τα νοσοκομεία των βρετανικών βάσεων.

Aima 1aΗ κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει, έχει πλήρη ονόματα και καταθέσεις. Αναφέρονται και βρετανικά έγγραφα γι΄αυτά τα εγκλήματα. ΄Όμως Ραούφ Ντενκτάς , Γλαύκος Κληρίδης και Βρετανοί, ήθελαν να σκεπάσουν το όλο θέμα για να μην ενοχοποιείται η Τουρκία.  Για 43 ολόκληρα χρόνια δεν τόλμησαν να καταγγείλουν την Τουρκία στα διεθνή δικαστήρια και να απαιτήσουν  την τιμωρία των ενόχων. Η Τουρκία το 1976 βρέθηκε ένοχοι για σωρεία εγκλημάτων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και αν δεν ήταν για την εφημερίδα ‘Κυριακάτικοι Τάιμς’ του Λονδίνου στην οποία διέρρευσε αντίγραφο της απόφασης να το προβάλει στην έκδοση της 23ης Ιανουαρίου 1977 δεν θα το μάθαινε ίσως κανένας! Ήθελαν να μείνει μυστική η απόφαση εκείνη και είχε γίνει έξω φρενών το Φόρειν ΄Οφις με τη δημοσίευση και γύρευαν για εβδομάδες να βρουν ποιος ήταν ο ‘ένοχος’ που την διέρρευσε!  «Τουρκικές βαρβαρότητες, τι αποκαλύπτει μυστική έκθεση – τα τρομερά μυστικά της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο» ήταν οι τίτλοι της εφημερίδας. Η μυστική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε βρει την Τουρκία ένοχη για παραβίαση επτά άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Για βιασμούς, βασανιστήρια, συλήσεις …   Ο βιασμός είναι έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας και παραβιάζει τις Συνθήκες της Γενεύης του 1949. Δεν επεδίωξε καμία κυπριακή κυβέρνηση μέχρι σήμερα να ζητήσει  και για την Κύπρο ένα διεθνές δικαστήριο από τα Ηνωμένα Έθνη, όπως έγινε στην περίπτωση της Ρουάντας, το 1994.  Οι βιασμοί τώρα αναγνωρίζονται ως όπλο γενοκτονίας,  αναγνωρίζονται με δικαστική απόφαση ως μορφή γενοκτονίας,  ως έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, ως έγκλημα πολέμου, και όμως τίποτα στην περίπτωση της Κύπρου…(Independent Λονδίνου 16.12.2016).

Πρόσφυγες

Από το 1974 μέχρι σήμερα όλες οι διαπραγματεύσεις αποκλείουν την επιστροφή των προσφύγων με τη ΔΔΟ.  Και για 43 χρόνια όλοι  κοροϊδεύουν το λαό, κυβερνήσεις και κομματικοί,  εφόσον η Τουρκία εκείνο που ήθελε από το 1974 αλλά και πιο πίσω, ήταν ένα συνιστών ομόσπονδο κράτος με αμιγές τουρκικό πληθυσμό. Η επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων αποκλείεται με τέτοια λύση απαρτχάιντ, βασισμένη πάνω στη κλεψιά και την απάτη και όμως αυτή τη λύση τη βρετανο-τουρκική για δύο συνιστώντα κράτη δηλαδή νομιμοποίηση των δύο τουρκικών εισβολών είναι που διαπραγματεύονται οι διάφοροι διαπραγματευτές και κυβερνήσεις.

Ο ξεριζωμός από τα πάτρια εδάφη είναι έγκλημα και παραβίαση των Συνθηκών της Γενεύης του 1949 παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όμως στην Κύπρο για 43 χρόνια δικοί μας και ξένοι πολεμούν να τα ξεχάσουμε και να νομιμοποιήσουμε όλα τα τουρκικά εγκλήματα και να τα διαγράψουμε και από τη μνήμη μας…

Ψηφίσματα του ΟΗΕ

Από τις 20 Ιουλίου 1974 μέχρι σήμερα κανένας ψήφισμα δεν ονομάζει την Τουρκία ως εισβολέα, και κανένα δεν ονομάζει με τ΄ όνομά  τους τα κατοχικά στρατεύματα ως τουρκικά. Από το 1990 δε με το ψήφισμα 649/90 όλα τα ψηφίσματα υποστηρίζουν λύση ΔΔΟ. Επομένως διαφωνώ με όσους επικαλούνται αγνοώντας αυτή τη πραγματικότητα, λύση … βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Τραγική ειρωνεία ειδικά από όσους δηλώνουν εναντίον της ΔΔΟ.

Aima 2bΘυμίζω για όσους ξεχνούν και για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο μόνος που δεν δέχθηκε την ΔΔΟ ήταν ο μ. Σπύρος Κυπριανού και αυτό το επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του Φόρειν ΄Οφις το 1983, και το 1990 με το ψήφισμα 649/90 το ΔΗΚΟ επί Κυπριανού κυκλοφόρησε και χαρακτηριστική αφίσα που είχε τοιχοκολληθεί σε όλη την Κύπρο.

Η μόνη ελπίδα σωτηρίας: Το Ενιαίο Κράτος

Μετά από 43 χρόνια τέτοιας μειοδοσίας η μόνη ελπίδα είναι η ανατροπή των πάντων.  Να τερματιστούν όλες οι διαπραγματεύσεις, να εγκαταλειφθεί η προώθηση της βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ και να μπεί το Κυπριακό στη πραγματική του βάση, ως πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Συνθηκών της Γενεύης του 1949.  Απαίτηση μία: Αποκατάσταση του στάτους κβό, αποχώρηση όλων των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων,  ο κάθε πρόσφυγας να επιστρέψει στο σπίτι και την περιουσία του, να τροποποιηθούν οι όροι εντολής της ΔΕΑ και να προσαχθούν κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας ως θύτη και υπεύθυνης για τα εγκλήματά της.  Αποκατάσταση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.  Δεν υπάρχει άλλη σωτήρια λύση για την Κυπριακή Δημοκρατία.  Οι δολοφονίες και τα εγκλήματα βιασμών δεν έχουν ημερομηνία λήξης για την μάχη για δικαιοσύνη. Καμία ‘λύση’ δεν θα είναι ΔΙΚΑΙΗ αν δεν απονεμηθεί πρώτα δικαιοσύνη.

Ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καλώς, όμως αυτό δεν φθάνει.  Αποχώρηση των και αποδοχή λύσης ΔΔΟ είναι δώρο άδωρον,  η Τουρκία μπορεί να ξαναστείλει στρατεύματα όποια ώρα θέλει στο τουρκικό συνιστών κράτος με οποιαδήποτε πρόφαση εφόσον θα έχει όμηρο το ελληνικό συνιστών κράτος…

Οποιαδήποτε αποδοχή ομοσπονδιακής λύσης, είτε ΔΔΟ είτε άλλης τέτοιας, θα είναι  το οριστικό τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η φυγή των Ελλήνων από το νησί τετελεσμένο γεγονός.  Μια νέα Μικρά Ασία και μια νέα Αλεξανδρέττα, όπως τα υπολογίζουν εξάλλου οι Τούρκοι εν πάση περιπτώσει.

  • Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

Λονδίνο

  • Τελευταία ανανέωση 07.04.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button