Greek Reports (Ελληνικά)

Δημήτρης Παπαδάκης για Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Σε ψεσινή του ομιλία, σχετικά με την Έκθεση της Επιτροπής του 2016 για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στα πλαίσια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φέρει μεγάλη ευθύνη έτσι ώστε να μην αποστείλει λανθασμένα μηνύματα, που θα δημιουργούσαν περαιτέρω προβλήματα σε μια πολύπλοκη και αρκετά διχασμένη χώρα.

Bosnia Erzegovine 1a flag LLLL
Δελτίο Τύπου

Ο Ευρωβουλευτής ανέδειξε το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θα αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα επηρεάσει θετικά τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί πολιτεύονται στο εσωτερικό της χώρας και θα δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όλους τους πολίτες της χώρας, ανεξάρτητα από τη εθνική τους προέλευση ή τη θρησκεία τους.

Ο κ. Παπαδάκης επισήμανε το γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη να προωθηθούν με ισορροπημένο τρόπο, με διαφάνεια και διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, με τρόπο ώστε να επιφέρουν θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων της χώρας, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας, με την απαραίτητη προστασία για τους λιγότερο ευνοημένους στην κοινωνία.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, κυρίως και για την νεολαία, έτσι ώστε να παραμείνει στη χώρα και να πιστέψει σε ένα καλύτερο, κοινό, μέλλον.

Ο Ευρωβουλευτής αναγνωρίζει ότι οι δυσκολίες παραμένουν και χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά και έμπρακτη εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Διατύπωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εθνικιστικές εξάρσεις και να σκεφτούν το κοινό όφελος των πολιτών και ότι οι γειτονικές χώρες πρέπει να συμβάλλουν σε αυτό.

Ως σκιώδης εισηγητής, ο κ. Παπαδάκης, τόνισε, από την αρχή των συζητήσεων, τη σημασία της κοινωνικής διάστασης στην εν λόγω χώρα και πλέον σχετικές αναφορές περί τούτου συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση.

Δήλωσε ότι η Πολιτική Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα επιμείνει στα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για την προώθηση της συμφιλίωσης και στις κοινωνικά ευαίσθητες μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης, ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει πλήρως την ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και τάσσεται υπέρ ενός κοινού και ειρηνικού μέλλοντος για όλους τους κατοίκους της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button