Greek Reports (Ελληνικά)

Η Ευρώπη πρωταθλήτρια στις υποθέσεις ύποπτου στοιχηματισμού για το 2016

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού Ρύθμισης για την ακεραιότητα της στοιχηματικής αγοράς (ESSA) κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τις ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες για το 2016.

Dimitris Papadakis 6f LLLL
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες για το 2016

Ο διεθνής οργανισμός ESSA αναφέρει 130 υποθέσεις ύποπτου στοιχήματος κατά το 2016, αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ευρώπη κατέγραψε  τον υψηλότερο αριθμό των καταχωρήσεων το 2016, με 71 υποθέσεις που αφορούν αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην γηραιά ήπειρο.

Ο κ. Παπαδάκης, υπό το φως των σκανδάλων των τελευταίων χρόνων για στημένα παιχνίδια, επισημαίνει πόσο σημαντική είναι η καταπολέμηση του ύποπτου στοιχηματισμού και η αποτροπή της διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού.

Για αυτό το λόγο, ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι μέτρα λαμβάνει ώστε να  αντιμετωπιστεί η σοβαρή αυξητική στάση των ύποπτων στοιχηματικών δραστηριοτήτων και πως προτίθεται να ενισχύσει τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κάθε αθλήματος για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button