Greek Reports (Ελληνικά)

Οι δηλώσεις ‘Ειντε αποτελούν προϊόν σύγκλισης μεταξύ Αναστασιάδη- Ακιντζί;

O κ. Αναστασιάδης γνωρίζει τις δηλώσεις αυτές και εάν ναι γιατί αποσιωπά την αλήθεια από τον Κυπριακό λαό;

Symmaxia Politon 2b Long & narrow logo LLL
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΓΓΑΦΟ ΕΙΝΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Σε έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών με ημερομηνία 11.01.2017 και αφορά στην ενημέρωση των ανταποκριτών από τον Ειδικό Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ο Εσπεν Μπαρθ Είντε κάνει ξεκάθαρη αναφορά για λύση διζωνικής- δικοινοτικής «συνομοσποδίας» (confederation).

Ο κ. Ειντε ξεκαθαρίζει πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συνεννόηση για το ποσοστό εδαφών και προσθέτει  ότι   δημιουργείται ένα κράτος , μια διζωνική- δικοινοτική «συνομοσπονδία» στην οποία θα υπάρχουν δύο συνιστώτα «Κράτη» (με κεφαλαίο το States). Ταυτόχρονα  και κάνει σαφή τοποθέτηση για διοικητικό διαχωρισμό (διχοτόμηση, διαίρεση- division) με γεωγραφικούς όρους μεταξύ «Βορείου» και «Νοτίου» μέρους(northern and southern part).

Ως Συμμαχία Πολιτών θέτουμε τα  παρακάτω ερωτήματα:

Οι δηλώσεις του κ. ‘Ειντε αποτελούν προϊόν σύγκλισης μεταξύ Αναστασιάδη- Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν όπως ισχυρίζεται ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ ή αποτελούν προσωπικές του απόψεις;

O κ. Αναστασιάδης γνωρίζει τις δηλώσεις αυτές και εάν ναι γιατί αποσιωπά την αλήθεια από τον Κυπριακό λαό;

Αναμένουμε από τον κ. Αναστασιάδη να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης βαρύτατης αναφοράς του κ. Είντε και εάν δεν έχει αποδεχτεί όσα του προσάπτει να βγει δημόσια να καταγγείλει το κ.Ειντε ως ακατάλληλο και φτηνό προπαγανδιστή των τουρκικών απαράδεκτων θέσεων.

Ο Κυπριακός λαός δικαιούται  να γνωρίζει την αλήθεια και  τι παίζεται πίσω από τις πλάτες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button